2wayPearl

2wayPearl


De 2wayPearl is de veiligste autostoel in zijn klasse. Deze peuterautostoel is in overeenstemming met i-Size en maakt het mogelijk je kindje tot ca. 4 jaar achterwaarts te vervoeren. De 2wayPearl wordt samen met de 2wayFix-base gebruikt. De 2wayFix-base wordt bevestigd met ISOFIX. De 2wayPearl biedt optimaal gebruiksgemak met een praktisch gordelsysteem, eenvoudig omschakelen van achterwaarts naar voorwaarts gericht vervoer en een volledige ligstand in beide posities. Bovendien is de kans op verkeerde installatie zeer gering dankzij het licht- en geluidssignaal op de base dat het autostoeltje veilig is bevestigd. Met zijn compacte design past de 2wayPearl in nagenoeg iedere auto.

Past dit autostoeltje in mijn auto?

Ontdek hier meer over de veiligheid van deze autostoel…

Autostoel installatie
 • ISOFIX
  ISOFIX

  In combinatie met een ISOFIX base

  Isofix iconIsoFix Support Leg

Je kunt een autostoeltje vastzetten met ISOFIX of met de autogordel. Afhankelijk van je auto en jouw persoonlijke situatie kun je de stoel kiezen die het beste bij je past.
Leer meer over autostoel installatie

Veiligheids awards
Veiligheidscore

4 sterren veiligheidscore voor de 2wayPearl

 • Onze kinderzitjes krijgen goede ratings voor veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ergonomie
 • Beste 'overall performance' voor zitjes die voorwaarts en achterwaarts
  vervoer mogelijk maken in de ICRT voorjaar 2015 test


Lees meer

MaxiCosi Banner 2wayPearl ProductPage 472x344
 
Bijpassende accessoires
 Bijpassende producten
Voorgestelde producten

Autotypenlijst

Bekijk hier of de 2wayPearl in je auto past

1. Kies je auto
Instructievideos
Kenmerken
 • In overeenstemming met de laatste Europese veiligheidsstandaard i-Size
 • Innovatief openstaand harnassysteem
 • Gelijktijdige verstelling van gordelsysteem en hoofdsteun
 • Makkelijk om te wisselen tussen achterwaarts en voorwaarts gebruik
 • Side Protection System voor de beste bescherming vanaf de zijkant
 • Feedback correcte installatie: feedback om de airbag van de passagierssoel uit te zetten en om de baby niet voorwaarts te vervoeren voordat deze minimaal 15 maanden oud is
 • Innovatief design dat past bij de meeste auto's
Handleidingen
FAQ's
Kan de 2wayPearl geïnstalleerd worden met een gordel?
Nee, het is niet toegestaan om de 2wayPearl met een gordel te installeren. De Maxi Cosi 2wayPearl kan alleen geïnstalleerd worden in combinatie met de Maxi Cosi 2wayFix-base.
Kan de 2wayPearl geïnstalleerd worden op de passagiersstoel?
Dit kan als de auto beschikt over ISOFIX bevestigingspunten op de passagiersstoel. Wanneer de 2wayPearl achterwaarts gericht op de voorstoel staat is het belangrijk dat de airbag uitgeschakeld is. Wanneer de 2wayPearl voorwaarts gericht op de voorstoel staat adviseren we de airbag uit te schakelen of de stoel in de achterste positie te zetten. De meeste auto's hebben echter geen ISOFIX bevestigingspunten op de passagiersstoel, waardoor het niet mogelijk is de 2wayPearl op deze stoel te installeren.
Wanneer kan ik de Maxi-Cosi 2wayPearl voorwaarts gericht gebruiken?
Maxi-Cosi adviseert om je kind tot ca. 4 jaar achterwaarts in de 2wayPearl te vervoeren. Achterwaarts vervoer zorgt ervoor dat de nek en het hoofd van je kindje veel beter beschermd worden bij een frontale- of zijwaartste botsing. Het hoofd en de nek worden in de kuip van de stoel geduwd en krijgen niet de klap voorwaarts. De 2wayPearl kan voorwaarts gebruikt worden vanaf 15 maanden. Dan is de nek sterk genoeg om de klap op te vangen. Het advies van Maxi-Cosi is echter om je kind tot ca. 4 jaar achterwaarts te vervoeren.
Hoeveel standen heeft de 2wayPearl?
De 2wayPearl heeft vier comfortabele posities - van zitstand tot relaxstand - en kan gemakkelijk versteld worden aan de voorkant van de stoel. De relaxstand kan bij achterwaarts vervoer alleen gebruikt worden voor kinderen met een maximale lengte van 97 cm.
Het lukt me niet de hoofdsteun van de Maxi-Cosi 2wayPearl te verstellen. Wat kan ik doen?

De hoofdsteun wordt ook gebruikt om de hoogte van de schoudergordels aan te passen. Om de hoofdsteun te verstellen, moet je eerst het gordelslot openen, het naar voren klappen en dan de schouderbanden losser maken. Door de knop achter het grijze deel van de bekleding in te drukken kun je de hoofdsteun omhoog of omlaag verplaatsen.

Ik kan de Maxi-Cosi 2wayPearl voorwaarts gericht geplaatst niet in de relaxstand zetten omdat het in de knel komt met de voorstoel. Wat kan ik doen?
Je kunt 2wayFix losmaken van de ISOFIX verankeringspunten. Plaats daarna de 2wayPearl in de relaxstand en plaats de 2wayFix terug in de ISOFIX ankers. 
De Maxi-Cosi 2wayPearl voldoet aan de i-Size regelwetgeving. Wat betekent dit?

i-Size (R129) is de nieuwe Europese regelwetgeving en veiligheidsstandaard voor nog veiliger vervoor van kinderen in de auto. De regelwetgeving verplicht kinderen langer achterwaarts te vervoeren, tot minimaal 15 maanden, in combinatie met ISOFIX installatie. Daarnaast bevat i-Size een veiligheidsprestatienorm voor zijdelingse aanrijdingen. Hierdoor zal het aantal gevallen van nek- en hoofdletsel aanzienlijk dalen. Kijk voor meer informatie op de i-Size pagina.

Tot welke lengte kan ik de achterwaarts gerichte 2wayPearl in de maximum relaxstand gebruiken?
De achterwaarts gerichte 2wayPearl kan in de maximale relaxstand gebruikt worden voor een kind met een maximale lengte van 97 cm.
Hoe kan ik de maxi-Cosi 2wayPearl in de relaxstand zetten?
De hendel om de Maxi-Cosi 2wayPearl in de relaxstand te zetten zit aan de voorzijde van de zitting van de autostoel.
Waarom is de classificatie van de 2wayPearl aangepast van kilo's naar lengte?
De Maxi-Cosi 2wayPearl is in overeenstemming met de nieuwe Europese i-Size regelwetgeving en deze aanpassing is een onderdeel van i-Size. De aanpassing is gedaan om te voorkomen dat men te vroeg overstapt naar de volgende autostoel en om het voor ouders makkelijker te maken om de juiste autostoel te kiezen voor hun kind.
Ik heb gemerkt dat er speling is tussen de 2wayPearl en de 2wayFix. Is dit veilig?
Om er zeker van te zijn dat de 2wayPearl makkelijk en passend geïnstalleerd kan worden op de 2wayFix moet er ruimte zitten tussen de buizen en de haken. Deze speling heeft geen enkele invloed op de veiligheid.
Bekijk alle FAQ's

maxi-cosi ouders

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?