CabrioFix

CabrioFix


In het CabrioFix baby autostoeltje kan je baby lekker wegdromen. Zonder je baby wakker te maken, verplaats je de lichtgewicht CabrioFix simpel vanuit de auto op één van de kinderwagens of buggy's van Maxi-Cosi of Quinny. 

Of je de CabrioFix nu bevestigt door middel van de FamilyFix base (ISOFIX), de EasyBase2 of met de autogordel, het is en blijft een uitstekende keuze op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak. 

Past dit autostoel in mijn auto?

Ontdek hier meer over de veiligheid van deze autostoel…

Autostoel installatie
  • ISOFIX
    ISOFIX

    In combinatie met een ISOFIX base

    Isofix iconIsoFix Support Leg

Je kunt een autostoeltje vastzetten met ISOFIX of met de autogordel. Afhankelijk van je auto en jouw persoonlijke situatie kun je de stoel kiezen die het beste bij je past.
Leer meer over autostoel installatie

Veiligheids awards
  • ADAC MC CabrioFix + FamilyFix good 2010 English

Autotypenlijst

Bekijk of de CabrioFix in je auto past

1. Kies je auto

Upgrade je keuze

Pebble

De Pebble heeft naast dezelfde gebruiksduur, gebruiksgemakken en functionaliteiten nog een aantal unique voordelen vergeleken met de CabrioFix. 

Upgraden naar de Pebble

CabrioFix Pebble
ISOFIX installation
Easy-in harness -
Simultaneaous harness & headrest adjustment -
Kenmerken
• Voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden (tot 13 kg)
• Eenvoudige installatie in de auto met een 3-punts autogordel
• Optimale veiligheid en gebruiksgemak met een base: FamilyFix, EasyFix of EasyBase 2
• Side Protection System biedt optimale bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen
• Buiten de auto flexibel te gebruiken met de meeste wandelwagens en buggy’s
  van Maxi-Cosi en Quinny
• Compleet met zitverkleiner, gordelbeschermers en zonnekap
• Geïntegreerde zonnekap altijd bij de hand en eenvoudig onder de rand op te bergen
• Zitverkleiner voor kleinere baby’s is uitneembaar
• Praktisch: gordelhaken houden harnasgordels opzij
• Draagt prettig dankzij ergonomische beugel
• Gordelsysteem is eenvoudig met een hand te verstellen
• Handige opbergvak
• Bekleding kan eenvoudig worden verwijderd en is wasbaar
• Goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen ECE R44/04
Handleidingen
FAQ's
Zijn er adapters waarmee ik mijn babyautostoeltjes op een kinderwagen kan installeren?
Voor sommige Maxi-Cosi autostoeltjes zijn aparte adapters verkrijgbaar zodat het zitje op een kinderwagen kan worden geïnstalleerd. We raden je aan met het autostoeltje en de kinderwagen naar jouw babyspeciaalzaak te gaan om te vragen of er adapters verkrijgbaar zijn.
Vanaf welke leeftijd kan de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje worden genomen?
De zitverkleiner biedt je kindje extra comfort vlak na de geboorte. Er is geen specifieke leeftijd waarop de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje moet worden verwijderd, dit is afhankelijk van de grootte van uw kind. Wanneer u ziet dat uw kindje niet meer comfortabel ligt, is het beter om de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje te halen.
Hoe lang achter elkaar kan ik de Maxi-Cosi gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, kort gezegd, gewoonlijk geadviseerd om een babyautostoeltje zoals een Maxi-Cosi Citi SPS, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, de Maxi-Cosi, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Dit is echter absoluut geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Op welke kinderwagens kan ik de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble plaatsen?
De Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) en Maxi-Cosi Pebble vanaf modeljaar 2001 kunnen worden gebruikt met de Maxi-Cosi Mura en de Maxi-Cosi Mila. Ook passen deze autostoeltjes vanaf modeljaar 2002 op de kinderwagens van het merk Quinny, met uitzondering van de nieuwe Quinny Zapp: hierop kunnen alleen de Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble worden geplaatst. Het is ook mogelijk de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble op kinderwagens van enkele andere merken te plaatsen. Vraag het bij je babyspeciaalzaak.
Moet de draagbeugel op mijn babyautostoeltje (Maxi-Cosi CabrioFix/Citi SPS/Pebble) omhoog staan als ik het autostoeltje in de auto installeer?
De draagbeugel is een onderdeel van het veiligheidsconcept van de Maxi-Cosi baby autostoeltjes en moet altijd omhoog gezet worden tijdens het rijden. Ook bij gebruik in combinatie met een Maxi-Cosi base die in de auto vastgezet wordt. Door de draagbeugel omhoog te zetten wordt het kind beschermd tijdens een mogelijke aanrijding. Indien het autostoeltje zou roteren in de richting van de rugleuning van de autobank, voorkomt de draagbeugel dat het kind met grote kracht tegen de autobank gedrukt wordt en garandeert deze zo de optimale bescherming van het kind.
Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?
Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.
Bekijk alle FAQ's

maxi-cosi ouders

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?