Citi SPS

Citi SPS


Neem je kindje de lucht in samen met het Maxi-Cosi Citi SPS autostoeltje! Officieel goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig is dit het perfecte autostoeltje voor een heerlijk familieuitje of vakantie.

Inclusief een zitverkleinder voor de pasgeborenen, een zonnekap en een ergonomische draagbeugel. De lichtgewicht Maxi-Cosi Citi SPS nodigt je uit om te vliegen, hoog in de lucht!

Past dit autostoel in mijn auto?

Ontdek hier meer over de veiligheid van deze autostoel…

Veiligheids awards
  • ANWB award - goed

Autotypenlijst

Bekijk hier of de Citi SPS in je auto past

1. Kies je auto

Upgrade je keuze

CabrioFix

De CabrioFix heeft naast dezelfde gebruiksduur, gebruiksgemakken en functionaliteiten nog een aantal unique voordelen vergeleken met de Citi SPS. 

Upgraden naar de CabrioFix

Citi SPS CabrioFix
Lichtgewicht
ISOFIX installatie -
Te gebruiken met de FamiliyFix -
Kenmerken
• Voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden (tot 13 kg)
• Zijdelingse bescherming: biedt optimale bescherming tegen aanrijdingen vanaf de zijkant
• Ideaal in combinatie met de meeste kinderwagens en buggy’s van Maxi-Cosi en Quinny
• TÜV-goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen (www.tuv.com)
• Ergonomische verstelbare draagbeugel voor extra draagcomfort
• Handige opbergvak
• Voorzien van ruime afneembare zonnekap, zitverkleiner en gordelbeschermers
• Gordellengte kan met één hand eenvoudig worden aangepast
• Bekleding eenvoudig afneembaar voor de was
• Goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen ECE R44/04
Specificaties
Handleidingen
FAQ's
Zijn er adapters waarmee ik mijn babyautostoeltjes op een kinderwagen kan installeren?
Voor sommige Maxi-Cosi autostoeltjes zijn aparte adapters verkrijgbaar zodat het zitje op een kinderwagen kan worden geïnstalleerd. We raden je aan met het autostoeltje en de kinderwagen naar jouw babyspeciaalzaak te gaan om te vragen of er adapters verkrijgbaar zijn.
Hoe lang achter elkaar kan ik de Maxi-Cosi gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, kort gezegd, gewoonlijk geadviseerd om een babyautostoeltje zoals een Maxi-Cosi Citi SPS, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, de Maxi-Cosi, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Dit is echter absoluut geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Op welke kinderwagens kan ik de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble plaatsen?
De Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) en Maxi-Cosi Pebble vanaf modeljaar 2001 kunnen worden gebruikt met de Maxi-Cosi Mura en de Maxi-Cosi Mila. Ook passen deze autostoeltjes vanaf modeljaar 2002 op de kinderwagens van het merk Quinny, met uitzondering van de nieuwe Quinny Zapp: hierop kunnen alleen de Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble worden geplaatst. Het is ook mogelijk de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble op kinderwagens van enkele andere merken te plaatsen. Vraag het bij je babyspeciaalzaak.
Moet de draagbeugel op mijn babyautostoeltje (Maxi-Cosi CabrioFix/Citi SPS/Pebble) omhoog staan als ik het autostoeltje in de auto installeer?
De draagbeugel is een onderdeel van het veiligheidsconcept van de Maxi-Cosi baby autostoeltjes en moet altijd omhoog gezet worden tijdens het rijden. Ook bij gebruik in combinatie met een Maxi-Cosi base die in de auto vastgezet wordt. Door de draagbeugel omhoog te zetten wordt het kind beschermd tijdens een mogelijke aanrijding. Indien het autostoeltje zou roteren in de richting van de rugleuning van de autobank, voorkomt de draagbeugel dat het kind met grote kracht tegen de autobank gedrukt wordt en garandeert deze zo de optimale bescherming van het kind.
Wanneer is het tijd om het Maxi-Cosi babyautostoeltje van mijn kind te vervangen door het opvolgende autostoeltje?
Wij adviseren u, uw kindje zolang mogelijk in het eerste autozitje; Groep 0 of 0+ (0-13 maanden) dus achterstevoren te blijven vervoeren omdat dit het veiligst is en bovendien meestal het meest comfortabel.
Wanneer de bovenkant van het hoofdje van uw kindje over de rand van de kuip van de Maxi-Cosi komt, dient u overstappen naar het volgende autostoeltje. De lengte van de beentjes speelt daarbij geen enkele rol. Het is zeer onverstandig een kind te vroeg in een groter, voorwaarts gericht, autostoeltje te plaatsen.
Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?
Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.
Bekijk alle FAQ's

maxi-cosi ouders

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?