Family

Family


Met een baby op komst kun je niet anders dan vooruitzien en vooruit plannen. Wil je nu en op langere termijn gegarandeerd zijn van de beste veiligheid voor je kleintje, dan is de Maxi-Cosi FamilyFix base een goed uitgangspunt.

De FamilyFix-base gebruik je direct na de geboorte met het Pebble of CabrioFix baby-autozitje. Is je kind daarvoor te groot geworden, stap je over op de Pearl peuterstoel, die je op dezelfde FamilyFix-base klikt. Twee opeenvolgende stoeltjes op één en dezelfde base, voor jarenlange Isofix-veiligheid en gebruiksgemak.

De met internationale designprijzen onderscheiden FamilyFix is ook meteen het meest innovatieve. Duidelijke licht- en geluidssignalen geven direct weer of de installatie van de base, positionering van de afsteunpoot en bevestiging van het autozitje goed zijn uitgevoerd.

Uniek: de FamilyFix heeft een verstelmogelijkheid voor een extra zitstand. Hierdoor wordt meer beenruimte gecreëerd voor het baby-autozitje, waardoor het langer achterwaarts gericht kan biljven zitten.

Vanaf de geboorte tot 3½ jaar heb je als ouder geen omkijken naar de veiligheid en het welzijn van je baby en peuter!

Past dit autostoel in mijn auto?

Ontdek hier meer over de veiligheid van deze autostoel…

Autostoel installatie

Je kunt een autostoeltje vastzetten met ISOFIX of met de autogordel. Afhankelijk van je auto en jouw persoonlijke situatie kun je de stoel kiezen die het beste bij je past.
Leer meer over autostoel installatie

Veiligheids awards
  • Consumentenbond - waardering 'goed'
Instructievideos
Kenmerken
• Isofix-base voor gebruik met autozitjes Pebble, CabrioFix en Pearl
• Installatie in auto met Isofix bevestigingspunten
• In hoogte instelbare afsteunpoot zorgt voor extra stabiliteit en verhoogde veiligheid
• Met LED licht- en geluidsdisplay voor weergave correcte installatie van base in auto, 
  juiste instelling afsteunpoot en bevestiging zitje op base.
• Met één klik autozitje op base te bevestigen
• Maxi-Cosi FamilyFix biedt een unieke extra zitstand voor meer beenruimte en langer 
  achterwaarts gericht zitten
• Goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen ECE R44/04
Handleidingen
FAQ's
Is IsoFix veiliger dan installatie met een autogordel?
Een goed geïnstalleerd autostoeltje van Maxi-Cosi is het veiligste in zijn klasse. Door de IsoFix-methode kan het autostoeltje niet onjuist geïnstalleerd worden, maar IsoFix is niet veiliger dan wanneer het zitje op de traditionele methode wordt geïnstalleerd. IsoFix voorkomt onjuiste installatie omdat een kleurindicator (rood of groen) wordt gebruikt om de correcte installatie van verschillende onderdelen aan te geven.
Er zit ruimte tussen de Pearl en de FamilyFix. Is dit veilig?
De FamilyFix wordt aan de onderzijde van de carrosserie van de auto bevestigd door middel van de twee IsoFix-ankerpunten. Het linkerlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. De sterke verbinding tussen de twee onderdelen garandeert maximale veiligheid, ook als je eventueel vreemde geluiden hoort. De Pearl is voorzien van twee stevige metalen assen aan de onderzijde. De FamilyFix heeft 4 haken die om deze assen van de Pearl vastklikken. Als de 4 haken stevig rond de twee assen zitten, is de veiligheid van het systeem gegarandeerd. Het rechterlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. Om te zorgen dat de Pearl altijd eenvoudig op de FamilyFix geïnstalleerd kan worden, moet er wat ruimte zijn tussen de assen en de haken. Deze ruimte hoort er dus te zitten. De veiligheid van het zitje komt hierdoor niet in gevaar. Het geluid dat door deze extra ruimte wordt veroorzaakt, is afhankelijk van een aantal factoren. De vorm van de achterbank en de installatie van de FamilyFix kunnen hier invloed op hebben. Je kunt proberen de FamilyFix steviger tegen de rugleuning van de achterbank te drukken. In sommige auto's kan ook de rugleuning van de passagiersstoel worden versteld. Als dit mogelijk is, kun je deze verstellen zodat hij stevig tegen de Pearl aan zit.
Ik heb geen IsoFix-verankeringspunten in mijn auto. Kan ik ze laten installeren?
Meestal is dit niet mogelijk, de IsoFix-ankers worden bijna altijd tijdens de productie in de fabriek geïnstalleerd en zijn bevestigd aan het chassis van de auto. Er zijn echter een aantal automerken die het IsoFix-systeem sinds een aantal jaar als 'optie' aanbieden. In deze auto's zijn de montagepunten voor de ankers al onderin de carrosserie van de auto geïntegreerd. Audi en Volvo bieden deze optie bijvoorbeeld. Raadpleeg jouw autodealer voor meer informatie.
Bekijk alle FAQ's

maxi-cosi ouders

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?