Priori SPS

Priori SPS


Voor je kind is in de auto klimmen de start van een spannend avontuur samen met jou. Als ouder wil je zeker weten dat je kind comfortabel en veilig is vastgemaakt in zijn autostoeltje gedurende de hele rit.

Het Side Protection System biedt extra hoofdbescherming waardoor de Maxi-Cosi Priori SPS de perfecte autostoel is voor je peuter om ontspannen te genieten van de reis.

Past dit autostoel in mijn auto?

Ontdek hier meer over de veiligheid van deze autostoel…

Kenmerken
• Voorwaarts gericht autostoeltje, geschikt voor peuters van 9 maanden tot 3½ jaar (9 tot 18 kg)
• Extra zijdelingse bescherming tegen aanrijdingen vanaf de zijkant
• Eenvoudig te installeren met een 3-punts autogordel
• Ergonomisch ruim zitje met veel zitcomfort
• Praktische gordelhaken houden de harnasgordel opzij: je kind snel in en uit het zitje
• Hoge zitpositie in de auto, soepel te verstellen van zit- naar volledige slaapstand (4 standen)
• Afneembare en wasbare bekleding
• Gordelsysteem met één hand te verstellen
• Goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen ECE R44/04
Handleidingen
FAQ's
Is het mogelijk om mijn autostoeltje (groep 1) op het frame van mijn kinderwagen te bevestigen?
Dit is niet mogelijk met onze huidige producten. Onze producten worden ontwikkeld met veel aandacht voor veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Voor de combinatie die je noemt, zouden we concessies moeten doen aan deze drie aspecten. We hebben voor nu besloten dat we daartoe niet bereid zijn.
Mijn kind klimt uit het gordelsysteem van het autostoeltje.
Voor alle autostoeltjes geldt hetzelfde principe: je kind kan geen extra ruimte creëren als er geen extra ruimte is. We hebben gemerkt dat sommige kinderen zelfs als er maar een heel klein beetje speling in het gordelsysteem zit, een hand tussen het gordelslot en hun buik kunnen steken en door deze naar hun hoofd te bewegen hun elleboog onder de gordels kunnen wringen. Hiervoor moeten ze echter een heel flexibele schouder hebben. Deze kinderen doen hun uiterste best om zichzelf uit hun autozitje los te maken. Het komt erop neer dat de veiligheid van kinderen in de auto en bewegingsvrijheid niet samengaan. Om een kind niet alleen veilig maar ook comfortabel te vervoeren, moet er een klein beetje speling in het gordelsysteem zitten. Uit ervaring hebben wij geleerd dat, als de gordel extreem strak getrokken wordt en het kind rustig in het autostoeltje zit, alle autostoeltjes hetzelfde zijn wat betreft 'uit het autostoeltje klimmen'. We zien een vergelijkbaar patroon bij kinderen van 1-4 jaar in autostoeltjes van verschillende types en merken. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind steeds in dezelfde positie houdt - zowel tijdens normale autoritjes als bij plotseling stoppen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten als het kind wordt vastgezet door de gordels aan te spannen. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar u het product heeft gekocht).
De gordels hebben verschillende lengtes. Hoe kan dit?
Ongelijke gordels kunnen veroorzaakt worden door een onjuiste geleiding van het harnassysteem. Controleer aan de achterzijde van het autostoeltje dat de gordels niet gedraaid zijn en dat de aantrekgordel (die onderaan de voorzijde van de kuip loopt) in het midden van het systeem zit. Controleer ook of de gordel vrij heen en weer kan bewegen door de schouderopeningen. Voor een goede werking dient het gordelslot helemaal naar voren te zijn geklapt. Dit gordelslot werkt door de gordelspanner los te maken. Indien het probleem zich na controle blijft voordoen, kun je het beste je babyspeciaalzaak raadplegen.
Wat kan ik doen als mijn kind het slotje van zijn of haar harnasgordel open maakt?
In dat geval adviseren wij, net als alle internationale veiligheidsdeskundigen, onmiddellijk op een veilige plaats te stoppen, het kind weer vast te zetten en hem of haar te vertellen dat hij of zij dit niet meer mag doen en waarom niet. Het is niet uit te sluiten dat een inventief, handig of krachtig kind het slot kan openen. Als de kracht die nodig is om het slot te openen flink vergroot zou worden, zodat een kind dit niet meer zou kunnen doen, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De plaats van het slot, de kleur van de knop en de bedienings- of openingskracht zijn allemaal in Europese normen vastgelegd. Een hulpverlener zonder kennis van autostoeltjes moet bij een ongeval direct kunnen zien hoe hij een kind in geval van nood uit een autostoeltje kan bevrijden.
Bekijk alle FAQ's

maxi-cosi ouders

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?