Technologie in autostoeltjes

Jarenlange ervaring, expertise en innovatie in autostoelen

Jij houdt je ogen op de weg, wij concentreren ons op veiligheid, bescherming en comfort van je kinderen in de auto. Al ruim 30 jaar. Ons doel is het leven van drukke, moderne ouders makkelijker en aangenamer te maken.

Al tientallen jaren werken we samen met experts in heel Europa aan de continue verbetering van autostoeltjes voor baby's, peuters en kinderen.

Vanaf het moment dat je je baby voor de allereerste keer in een van onze autostoeltjes naar buiten draagt ben je verzekerd van de allerbeste zorg en bescherming van je kleintje.

De geschiedenis en ervaring van Maxi-Cosi
We schrijven 1984. Baby's worden in de auto vervoerd in losse draagwiegjes, terwijl peuters in stoeltjes zitten die met haken over de rugleuning van de achterbank hangen. Maxi-Cosi introduceert het allereerste officiële autostoeltje voor veilig vervoer van kinderen: de Maxi-Cosi Standaard.

Nu, dertig jaar later, blijft onze missie onveranderd: de autostoeltechniek verbeteren zodat jouw kinderen zo veilig mogelijk reizen.

Auto's worden ontworpen voor volwassenen, niet voor kinderen. Daarom ontwikkelen, testen en verbeteren wij voortdurend onze autostoeltjes. Wij werken samen met andere organisaties die zich hard maken voor de veiligheid van kinderen op reis. Denk aan het United Test and Assembly Center Ltd (UTAC), het Transport Research Laboratory (TRL) en de Europese Commissie.

Onze filosofie
In onze filosofie draait alles om de behoeften van moderne ouders en hun kinderen. Wij luisteren naar jou, onze klant, en gaan ook bewust de dialoog aan. Meer hierover lees je in ons Manifest.

Wij weten wat jij wilt: makkelijk te gebruiken autostoeltjes die tijd besparen, je kind beschermen en er ook nog fantastisch uit zien. De ervaring die we de laatste dertig jaar hebben opgedaan vertalen we naar innovatieve oplossingen die niemand anders kan bieden.

Een nieuwe standaard in autostoeltjes
Maxi-Cosi is toonaangevend in de ontwikkelingen van autostoeltjes sinds 1984. Dat blijkt onder meer uit de vele patenten die wij op onze naam hebben staan. Jij kunt je dus concentreren op onbezorgd reizen met je kinderen, terwijl onze afdeling research & development hard blijft werken aan hun veiligheid. 

Waarschijnlijk sta je nooit stil bij onze innovaties, zoals de Pebble riemhaken en het unieke Side Impact Protection System tegen botsingen van opzij. Deze onopvallende maar belangrijke oplossingen zorgen samen dat elk individueel Maxi-Cosi autostoeltje garant staat voor de allerbeste bescherming en optimaal comfort voor jouw kind.

Maxi-Cosi was de eerste met:

  • een vijfsterren ADAC score, die kregen we voor onze unieke CabrioFix autostoeltjes
  • ingebouwde zonneschermen
  • ontwikkeling van 'easy-out' gordelsystemen
  • creatie van het ISOFIX Click & Go-concept

Dit laatste is een bijzondere innovatie, want het stelt je in staat om kinderen van 0 tot 4 jaar in verschillende stoeltjes te vervoeren op één en dezelfde stabiele base. Lees hier meer over onze ISOFIX autostoeltjes.

Hoe wij innoveren
Wij luisteren naar je en geven antwoord op je vragen. Vervolgens bedenken we oplossingen om te zorgen dat onze stoeltjes niet verkeerd gebruikt kunnen worden. Zo voorkomen we onveilige situaties onderweg.

Mooie voorbeelden van innovatie zijn onze FamilyFix en 2wayFix bases, gebaseerd op ideeën van ons klantenpanel.

Ook het comfort van jouw kind is erg belangrijk voor ons. Daarom maakten we het heel gemakkelijk om de hoofdsteun in de Pebble zó af te stellen dat je baby lekker en veilig ligt. Bekijk onze achterwaarts gerichte autostoelen.

We blijven innoveren bij Maxi-Cosi. Onze technici hebben zichzelf overtroffen met de ontwikkeling van het allereerste babystoeltje dat voldoet aan de nieuwe, strikte Europese regels, de Maxi-Cosi Pebble plus.

Hoe we onze producten testen
Elk autostoeltje van Maxi-Cosi is het resultaat van jarenlang onderzoek, ontwikkeling en testen in onze eigen laboratoria. Onze botsproeven zijn zó geavanceerd, dat ze ook gebruikt worden door de wet- en regelgevers van de EU. Wij voeren meer dan 2.000 botsproeven per jaar uit. Voor het testen van bestaande én de ontwikkeling van nieuwe producten.

Onze zwaarste botsproeven zijn dezelfde als die van de onafhankelijke en internationaal gerenommeerde autoveiligheidsexperts van Euro NCAP. Kortom, Maxi-Cosi is een begrip in de toepassing van baanbrekende technologie en blijft innoveren om autostoeltjes nóg veiliger en betrouwbaar te maken.

Lees meer over de geschiedenis van Maxi-Cosi.

Gerelateerde artikels

Side protection system

Veiligheid bij zijdelingse botsingen

Lees meer
AirProtect®

Revolutionaire 'side impact' bescherming

Lees meer
5-puntsgordel

Hoe bescherm je je peuter in een autostoel?

Lees meer
Carseatshieldsystem 104x104
Safety shield systeem

Mogelijk risico

Lees meer

Volg ons op Facebook

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?
Captcha *
Captcha Description
Captcha Captcha Validation