Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

car seat crash test dummies

Hoe testen wij autostoelen?

Getest volgens de wet: ECE R44/04

Als marktleider op het gebied van veilig reizen met kinderen voldoet Maxi-Cosi ruimschoots aan alle wettelijke vereisten voor testen.

Zo voldoen onze stoeltjes aan de meest recente Europese norm, ECE R44/04, die een minimaal veiligheidsniveau garandeert. Maar we leggen de lat nog aanzienlijk hoger door alle aspecten van onze autostoeltjes aan aanvullende strenge tests te onderwerpen. Deze uitgebreidere tests zijn vergelijkbaar met die van de onafhankelijke en internationaal erkende veiligheidsexpert Euro NCAP.

maxi-cosi car seat crash tests 

Euro NCAP test hoe goed auto's de passagiers, inclusief kinderen in autostoeltjes, beschermen bij ernstige ongelukken. Wij combineren de gegevens van Euro NCAP met de resultaten van onze eigen veeleisende tests die de wettelijke normen ver overstijgen.  

Meer dan standaard veilig

De standaard testsnelheid voor frontale aanrijdingen is 50 km/uur, maar wij testen stoeltjes bij 70 km/uur. Bovendien doen we extra botsproeven om allerlei aanrijdingen vanaf de zijkant na te bootsen.

Hierdoor lopen we voorop in het verbeteren van zijwaartse bescherming en hebben we een grensverleggende technologie ontwikkeld om kinderen te beschermen tegen letsel in geval van een zijdelingse aanrijding, genaamd AirProtect®.

Test voor frontale botsingen

Deze test wordt uitgevoerd met een versnellingssimulator waarop een standaard autobank aan de carrosserie van een auto is bevestigd. In het autostoeltje wordt een testpop met de juiste afmetingen en gewicht geplaatst. Het stoeltje wordt vervolgens op de autobank vastgezet met een autogordel of door middel van de Isofix-bevestigingspunten.

De simulator bootst een frontale botsing tegen een andere auto na met een snelheid van 70 km/uur. High-speed camera's en de sensoren in de crashtest pop stellen ons in staat om te controleren hoe goed het autostoeltje het kind beschermt. Bovendien wordt gemeten:

 • hoe ver het hoofd naar voren beweegt 
 • de versnelling van borstkas, hoofd en bekken 
 • belasting van de nek
 • belasting van de buik

Veiligheidscentra van Maxi-Cosi in Europa en Amerika

Onze geavanceerde veiligheidscentra voor botsproeven bevinden zich in Frankrijk (Cholet) en de VS (Columbus, Illinois). In alle productiefases worden tests uitgevoerd, vanaf het begin van de ontwikkeling tot de productie.

maxi-cosi car seat crash tests

Lees meer over andere crash test centra.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.