Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

i-Size regelwetgeving

Op welke manier heeft Maxi-Cosi bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Europese i-Size-wetgeving?

 

Als toonaangevend fabrikant van kinderautostoeltjes met jarenlange ervaring beschikt Maxi-Cosi over een ultramodern Technical Centre in Frankrijk dat alles omvat wat nodig is voor het ontwikkelen en testen van autostoeltjes. Vanwege deze faciliteit en onze ervaring en expertise op het gebied van het ontwerpen en produceren van kinderautostoeltjes is Maxi-Cosi ingeschakeld door de UNECE om mee te werken aan het ontwikkelen en opstellen van de nieuwe i-Size-norm.

Eén van de belangrijkste bijdragen die Maxi-Cosi leverde, was het voorstellen en definiëren van regels voor autofabrikanten met betrekking tot compatibiliteit met de ISOFIX-afsteunpoot. Een afsteunpoot voorkomt dat het autostoeltje voorwaarts draait bij een ongeval.

Verder adviseerde Maxi-Cosi een procedure voor zijdelingse botsproeven in te voeren die door andere deskundigen op Europees niveau werd overgenomen. Wij hebben ook bijgedragen aan de nieuwe classificatie van producten op basis van lichaamslengte (in plaats van op gewicht) door de resultaten te verstrekken van een 3D-meetonderzoek onder meer dan 2000 kinderen vanaf hun geboorte tot 12 jaar oud.

En behalve dat we momenteel een compleet assortiment autostoeltjes ontwikkelen conform de i-Size-standaard, bereiden we belanghebbenden in de branche voor op deze nieuwe wetgeving en delen we onze kennis om ervoor te zorgen dat consumenten beter begrijpen wat de redenen voor en voordelen van de nieuwe i-Size-wetgeving zijn.

Maxi-Cosi Importance of i-Size

Waarom vervangt de nieuwe i-Size-wetgeving de eerdere ECE R44/04-richtlijn niet?

De twee normen zullen voorlopig naast elkaar bestaan. De i-Size-norm geldt uitsluitend voor ISOFIX-kinderautostoeltjes. De ECE R44-standaard zal nog een tijd van kracht blijven voor met de gordel bevestigde stoeltjes en oudere ISOFIX-stoeltjes.

Dit is nodig zodat ook bezitters van oudere auto's (die geen ISOFIX-verankeringspunten hebben) kunnen blijven voldoen aan de veiligheidsvoorschriften zonder verankeringspunten te moeten inbouwen.

Op dit moment wil de EU alleen stimuleren dat consumenten bij voorkeur ISOFIX-stoeltjes gebruiken. In de toekomst zullen naar verwachting uitsluitend nog ISOFIX-stoeltjes voldoen aan de veiligheidswetgeving van de EU.

Deze ontwikkeling verloopt op ongeveer dezelfde manier als de invoering van autogordels. Eerst moesten alle nieuwe auto's standaard worden gebouwd mét autogordels. Pas vanaf het moment dat deze auto's de overgrote meerderheid vormden in het verkeer, werd het voor inzittenden en bestuurders wettelijk verplicht deze gordels ook daadwerkelijk te dragen.

 

Wat is ISOFIX?

Het internationale ISOFIX-systeem is de veiligste, eenvoudigste en snelste manier om kinderautostoeltjes op de juiste manier te installeren. In plaats van de normale autogordel te gebruiken, zet het ISOFIX-systeem het babystoeltje vast aan het chassis van de auto door middel van twee speciaal geïntegreerde verankeringspunten achter het autostoeltje.

Met de speciale afsteunpoot vermindert ISOFIX ook de voorwaartse en zijwaartse beweging van het stoeltje en beperkt de rotatie. Sinds 10 jaar is het in de EU wettelijk verplicht dat alle nieuwe auto's standaard voorzien zijn van ISOFIX-verankeringspunten. Inmiddels zijn deze punten aanwezig in ongeveer 60% van alle auto's in het verkeer.

Meer lezen over ISOFIX

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.