Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

best car seat

Hoe kies je de
beste autostoel?

Wat is de beste autostoel voor mijn kind?

De beste autostoel is een stoel die geschikt is voor de lengte en het gewicht van je kindje en jouw type auto. Hier zijn enkele tips voor de aankoop van de juiste autostoel.

Autostoelen zijn onderverdeeld in drie leeftijds- en gewichtsgroepen:

 • Baby (Groep 0+), 0-13 kg, tot ca. 12 maanden 
 • Peuter (Groep 1), 9-18 kg, ca. 9 maanden - 3½ jaar
 • Kind (Groep 2/3), 15-36 kg, ca. 3½ - ca. 12 jaar

Koop een autostoeltje nooit op de groei, maar zorg ervoor dat het stoeltje vanaf het begin goed past bij het gewicht van je kind. Het gewicht staat aangegeven op het oranje ECE-keurmerk. Vaak wordt ook de leeftijd aangegeven, maar omdat het ene kind zwaarder is dan het andere, moet je dit vooral zien als indicatie.

Wanneer overstappen naar volgende stoel?

> Baby- naar peuterautostoel

Ons advies is om je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren, tot minimaal 15 maanden, omdat dan pas het babynekje voldoende ontwikkeld is om het relatief zware hoofd te ondersteunen in geval van hard remmen. Er dient pas overgestapt te worden naar een vervolgstoel als het hoofdje van de baby over de kuip uitsteekt. Tot die tijd is het achterwaarts vervoeren in een baby-autostoel in combinatie met Isofix installatie de veiligste manier van reizen (Pebble of CabrioFix met FamilyFix base). Indien het hoofdje van je baby eerder dan 15 maanden boven het kuipje uitsteekt, adviseren we je over te stappen naar de Maxi-Cosi MiloFix peuterautostoel. Hiermee kun je je kindje tot 15 maanden (max 13 kg) achterwaarts vervoeren in combinatie met Isofix installatie.

> Peuter- naar kinderautostoel

Stap over van een peuter- naar een kinderautostoel zodra de schouders van je kindje 2 cm boven de hoogste gordelpositie uitsteken in combinatie met de hoogste positie van de hoofdsteun. Bij overstap van baby- naar peuterautostoel, plaats je de hoofdsteun en gordels van de autostoel in de laagste positie.

> Geen autostoel meer

Het is wettelijk verplicht in België om een autostoel te gebruiken tot een lengte van 1.35 meter (ca. 10-12 jaar).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.