Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

Isofix versus autogordel

Isofix of autogordel installatie?

Er zijn kinderautostoeltjes die kunnen worden geïnstalleerd door middel van Isofix-bevestigingssysteem of autogordel. Hoe besluit je nu wat de beste optie is? Welke reisoplossing je ook kiest, het is belangrijk dat je het product correct installeert. Een veilige autostoel betekent nog niet automatisch veilig vervoer.

Isofix-bevestiging

Uit veiligheidstests is gebleken dat een autostoel die bevestigd wordt met Isofix veiliger is dan de met gordel geïnstalleerde producten vanwege de sterke en onbeweeglijke verbinding met de carrosserie van de auto. Het risico op onjuiste installatie bij bevestiging met Isofix is erg laag: 94% van de Isofix-producten worden correct geïnstalleerd vergeleken met 52% bij installatie met autogordel*. Het is ook nog eens erg eenvoudig; met één klik zit het product stevig aan de auto bevestigd. De steunpoot of bevestigingsband (top tether) aan de bovenzijde biedt extra stabiliteit en beperkt hiermee mogelijk roteren van het stoeltje, zodat je kind stevig op zijn plek blijft. Ook als je kindje er niet in zit, staat het product stevig vast in de auto.

* Bron : www.protectchildgb.org.uk

De meeste Isofix oplossingen bieden daarnaast een bevestiging bij juiste installatie, in de vorm van groene indicatoren, licht of geluid. De Maxi-Cosi FamilyFix geeft een juiste installatie bijvoorbeeld aan door middel van groene lampjes en een hoogtonig geluid. Zo weet je zeker dat je stoeltje goed is vastgezet en je veilig op weg kan. Je kleintje is tenslotte je meest kostbare bezit.

Sommige Isofix-producten kunnen enkel met Isofix worden geïnstalleerd en niet ook met een autogordel, waardoor ze minder flexibiliteit bieden voor ouders met meerdere auto's. Als je een autostoeltje wilt dat zowel met Isofix als met de autogordel bevestigd kan worden, controleer dan van tevoren of de kinderautostoel op beide manieren geïnstalleerd kan worden.

Heeft jouw auto Isofix en wil je weten of een Isofix-product in jouw auto past? Bekijk dan de autotypelijst op onze website.Installatie met autogordel

Autostoelen die met autogordel worden bevestigd, zijn alleen veilig als ze correct geïnstalleerd worden. Dit geldt natuurlijk ook voor autostoelen met Isofix-bevestiging, maar daarbij is het risico op foute installatie veel kleiner. Tot 80% van de onervaren ouders installeert het autostoeltje niet goed bij gebruik van een autogordel. Hierdoor wordt de bescherming van het stoeltje in geval van een ongeluk aanzienlijk verminderd. De meest voorkomende fouten zijn het niet strak genoeg aantrekken van de autogordel of deze gedraaid laten zitten. Ook is een fout snel gemaakt als niet precies duidelijk is hoe de gordel moet lopen voor het bevestigen van de autostoel.

Kies een autostoeltje waarop duidelijk is aangegeven hoe de gordel moet lopen. Volg ook altijd de gebruikshandleiding en vraag een deskundige winkelier om een demonstratie van de autostoel. Op onze website zijn instructiefilms van al onze producten beschikbaar met uitleg over de juiste installatie. 

Bij mensen die niet dagelijks een autostoeltje gebruiken, zoals een oppas, opa of oma, is de kans het grootst op onjuiste installatie. Een goede uitleg over de correcte installatie van de autostoel is dus aan te bevelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.