Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

traveling tips car seat child toddler

Tips voor reizen
met je kindje

Reizen met kinderen

Een goede voorbereiding op de autoreis is belangrijk om samen met je kinderen te kunnen genieten van de vakantie. We geven je graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat de reis soepeler verloopt.

Voor het eerst op reis met de auto

Indien je voor het eerst op reis gaat met je kindje, is het goed om eerst een paar kortere reisjes te maken om te zien of je kleintje een makkelijke reisgenoot is. Je ervaart zo ook wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat hij of zij tevreden is tijdens langere reizen.

Uit onderzoek dat onlangs in het Verenigd Koninkrijk werd uitgevoerd, bleek dat 52% van alle met de gordel bevestigde autostoeltjes onjuist was geïnstalleerd, 27% daarvan vertoonde ernstige fouten.* Zorg dat je het autostoeltje op de juiste manier bevestigt en je kind goed installeert om zeker te zijn van een veilige reis. Een veilige autostoel betekent namelijk niet automatisch veilig vervoer.

* Bron: www.protectchildgb.org.uk

Wetgeving autostoelen

In België is het wettelijk verplicht om een kindje tot 1.35 meter in een goedgekeurd autostoel te vervoeren, zo ook in Nederland en de UK. In de meeste andere Europese landen geldt tot 1.50 meter. Houdt hier dus rekening mee als je op vakantie gaat met de auto. Comfortabel en veilig reizen voor kinderen om ook voor kinderen ouder dan 3,5 jaar de beste bescherming en het meeste comfort te bieden, gebruik je een autostoel met een vaste rugleuning. Enkel een zitverhoger (zonder rugleuning) raden wij af omdat deze geen zijwaartse bescherming biedt voor hoofd, lenden en ribben en daardoor minder veilig is. Bovendien is een zitverhoger lang niet zo comfortabel voor je kind omdat deze geen steun biedt aan het hoofd tijdens een slaapje.

Raadpleeg onze autotypenlijst voor de veiligste reisoplossing in jouw auto.

Tips voor autoreizen

 • Stop regelmatig onderweg. Haal je baby of kindje gemiddeld na elke twee uur reizen uit het autostoeltje zodat hij of zij zich even vrij kan bewegen. 
 • Plaats goede zonneschermen tegen de ramen ter bescherming van de zon.
 • Gebruik een zomerhoes voor het autostoeltje zodat deze schoon blijft en de transpiratie opvangt van je kleintje.  
 • Vergeet niet het kinderslot in te schakelen zodat de deur niet van binnenuit geopend kan worden.

Op reis met het vliegtuig

Vraag altijd van tevoren na of de luchtvaartmaatschappij het goed vindt als je een autostoeltje meeneemt aan boord. 

Buggy waarschuwing

Geef bij de incheckbalie aan als je jouw buggy tot aan de gate mee wilt nemen. Voor sommige kinderwagens is een reistas beschikbaar. Of je kunt bijvoorbeeld doeken om je buggy wikkelen ter bescherming. Zorg dat je alle losse onderdelen, zoals adapters en de inhoud van het boodschappenmandje, opbergt voor de reis.

Geniet van je vakantie!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.