Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

Wat is AirProtect®?

AirProtect ®: revolutionaire bescherming bij zijwaartse aanrijdingen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je een auto-ongeluk krijgt met je kleintje, maar in zo’n geval wil je er alles aan doen om je kindje zo goed mogelijk te beschermen. Ook voor ons is de veiligheid van jouw kindje het allerbelangrijkst.

Eén op de vier ongelukken betreft een botsing vanaf de zijkant. Bij de helft van alle auto-ongelukken waarbij kinderen overlijden, is sprake van zijdelingse aanrijdingen en in bijna al deze gevallen is hoofd- of nekletsel de oorzaak. Daarom hebben we een revolutionaire technologie ontwikkeld om het risico op letsel van je kindje te beperken in geval van een zijdelingse aanrijding.

Wat is AirProtect®?

De AirProtect® technologie die is toegepast in de Maxi-Cosi Rodi AirProtect en RodiFix is speciaal ontwikkeld om het hoofd van een kind te beschermen bij een zijwaartse aanrijding en vermindert het risico op hoofdletsel bij aanrijdingen vanaf de zijkant met maar liefst 20%.

AirProtect® vermindert de impact van een zijwaartse aanrijding door de krachten te absorberen in de hoofsteun van de stoel, met name rond het meest kwetsbare gebied: het hoofd. Deze technologie voorziet een kind van de beste zijwaartse hoofdbescherming die er op de markt bestaat.

 

Waarom is een zijdelingse aanrijding gevaarlijk voor je kind?

Het hoofd en de borstkas van een kind zijn zeer kwetsbaar. Bij een zijdelingse aanrijding wordt de impact opgevangen door de schouders, waardoor de borstkas en het hoofd een klap krijgen. Het is vooral gevaarlijk als je kind aan de kant zit waar de aanrijding plaats vindt omdat de deur naar binnen kan worden gedrukt en er weinig ruimte overblijft tussen de deur en je kindje.  

Maxi-Cosi: toonaangevend in veiligheid 

Maxi-Cosi is internationaal toonaangevend in het testen van zijdelingse impact, waarbij nauwkeurig wordt nagebootst wat er bij een werkelijke aanrijding gebeurt.

Onze strikte testmethoden vormen de basis voor de nieuwe Europese regelgeving i-Size die juli 2013 van kracht gaat. Dit is een belangrijke stap in het verbeteren van veiligheid van kinderen onderweg. Hetgeen waar Maxi-Cosi zich al bijna 30 jaar elke dag voor inzet!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.