Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

Zijwaartse
bescherming

Veilig reizen met zijwaartse bescherming

Goede zijwaartse hoofdbescherming is essentieel voor de bescherming van je kind bij een auto-ongeluk. Een op de vier ongelukken betreft een aanrijding vanaf de zijkant. Bij 30% van deze aanrijdingen raakt een kind ernstig gewond en een derde overlijdt bij dergelijke aanrijdingen. Om die reden zijn alle autostoeltjes van Maxi-Cosi inclusief de basismodellen uitgerust met geavanceerde zijwaartse beschermingstechnologie. 

Waarom loopt een kind meer risico bij een zijwaartse aanrijding?

Het hoofd en de borstkas van een kind zijn zeer kwetsbaar. De schouders zijn het eerste contactpunt, waarbij het bovenlichaam een flinke klap krijgt. Je kind kan niet alleen een whiplash oplopen, maar ook gewond raken als het hard in aanraking komt met het interieur van de auto. Ook kan de deur naar binnen toe tegen hem of haar aan worden gedrukt, vooral als het autostoeltje naast de deur is bevestigd. 

Hoe werkt de zijwaartse bescherming van Maxi-Cosi?

De hoofdsteun van onze autostoeltjes is versterkt met extra lagen hoogwaardig EPS en SPS schuim. Hiermee wordt de impact van een aanrijding van de zijkant en van achteren geabsorbeerd. Daarnaast biedt het ondersteuning bij frontale aanrijdingen en voorkomt hiermee ernstig hoofdletsel. Tenslotte wordt hiermee de kracht van de aanrijding over het lichaam van je kind verdeeld.

Verwijder het schuim nooit uit het autostoeltje, zelfs niet bij het schoonmaken. Dit is essentieel voor de veiligheid van je kind! 

Wat is de veiligste plek in de auto voor een kinderautostoel?

De veiligste plek voor een autostoeltje is op het midden van de achterbank omdat deze plek het verste van de deur af is en hiermee minder kans is op letsel bij zijdelingse aanrijdingen. Tenzij jouw achterbank een verhoging heeft in het midden. In dat geval raden we je aan de linker- of rechterkant van de achterbank te gebruiken.

Het meest geschikte product voor jou hangt af van jouw type auto en het aantal kinderen dat je vervoert. Voor advies, raadpleeg de autotypenlijst op onze website.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.