Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

ECE R4404

ECE R44/04 Europees Keurmerk

Elke goedgekeurde autostoel in Europa heeft een oranje ECE R44- keurmerk label. Dit label geeft aan dat de autostoel voldoet aan de basis veiligheidsvereisten volgens de Europese veiligheidsstandaard ECE R44.

Dit keurmerk is een belangrijk uitgangspunt bij de keuze van een autostoel. Hoeveel bescherming een autostoel biedt en hoe gemakkelijk deze is in gebruik, variëert sterk. We adviseren je daarom om voor aankoop, de autostoel uit te proberen door deze te bevestigen in je eigen auto en je kindje erin te installeren.  

Sinds de introductie van de Europese veiligheidsstandaard ECE R44 voor kinderautostoelen in 1982, worden autostoelen jaarlijks getest. De vereisten worden elk jaar aangepast op basis van de veranderende behoeften binnen kinderveiligheid. Doordat teststandaarden steeds strenger worden, wordt het steeds moeilijker om de beste testresultaten te behalen. Alle Maxi-Cosi autostoelen voldoen en overschrijden zelfs de Europese teststandaard ECE R44/04.

Waarschuwing: vanaf april 2008 zijn alle autostoelen die voor 1995 zijn geproduceerd en goedgekeurd volgens de ECE R44/01 en 44/02 standaard illegaal en mogen daarom niet meer worden verkocht of gebruikt. Alleen autostoelen voorzien van het oranje keurmerklabel, goedgekeurd volgens de Europese standaard ECE R44/03 en ECE R44/04, zijn toegestaan.

Wat staat er nu precies op het ECE-keurmerk? 

 1. Europese Richtlijn: let op de laatste twee cijfers, deze moeten eindigen op 04 (meest recent) of 03. R44-01 of 02 mogen niet meer verkocht of gebruikt worden sinds 2008.
 2. Installatie categorie: universeel, semi-universeel, en autospecifiek. Universeel betekent dat de autostoel is goedgekeurd voor installatie in alle auto's. We adviseren nog wel om te controleren of de autostoel goed past in je auto.
 3. Gewichtsklasse kind. Als de letter Y erbij staat vermeld, betekent dit dat de autostoel een 5-punts gordelsysteem heeft.  
 4. Indicator voor Europese goedkeuring. 
 5. Code van het land waarin de goedkeuring is uitgevoerd (1=Duitsland 2=Frankrijk 3=Italië 4=Nederland etc.)
 6. Officiëel goedkeuringsnummer, verwijst naar het officiële toelatingsrapport; de eerste twee nummers (04) verwijzen naar de veiligheidseisen, in dit geval R44/04. 
 7. Uniek serienummer toegekend aan deze specifieke stoel  
 8. Productieweek en jaar: in dit geval week 7, 2006
 9. Artikelnummer van fabrikant
 10. EAN code
 11. Barcode
 12. Naam van producent

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.