Ontdek de wereld van Maxi-Cosi

Hallo Baby

Begin hier je ontdekkingsreis door de wereld van je kleintje!

Ontdek Hallo Baby

Meer thema's

 • Autostoeltjes
  Autostoeltjes  
 • Kinderwagens
  Kinderwagens  
 • Easia
  Easia  
 • Accessoires
  Accessoires  
 • i-Size
   
 • Technologie
   
 • Crashtest
   
 • Wetgeving
   
 • Veilig reizen
   
 • Inspiratie
   

Vind winkel

Je kunt bij de babyspeciaalzaak terecht voor een persoonlijk advies en antwoord op al je vragen. De kennis en ervaring van deze adviseurs zijn onmisbaar om een goede keuze te kunnen maken uit de vele mogelijkheden die Maxi-Cosi je biedt.

Kunnen we je helpen?

Voor een betrouwbaar advies over Maxi-Cosi producten kun je terecht bij de door ons geselecteerde babyspeciaalzaken. Met hun kennis en ervaring weet je zeker dat je een product krijgt dat het beste bij jou, je kind en jullie lifestyle past.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Vind het antwoord hier.

Toon vragen en antwoorden

i-Size richtlijn

I-Size: de veiligste manier van reizen

Wat is i-Size?

i-Size is een nieuwe Europese regelgeving voor veiliger vervoer van kinderen in de auto door langer achterwaarts vervoer tot 15 maanden, met Isofix installatie. Bij achterwaarts vervoer is een kindje beter beschermd in geval van frontale of zijwaartse aanrijdingen. Hierbij komen namelijk zware krachten los op het nekje en hoofdje van het kindje. Bij kindjes tot 15 maanden oud is de nek nog onvoldoende ontwikkeld om het relatief zware hoofd in dit geval te ondersteunen. Bij achterwaarts vervoer worden de krachten over een groter gebied van het lichaam verspreid wat minder druk geeft op het hoofdje en de nek van een baby. Door installatie met behulp van het Isofix-systeem vermindert de kans op incorrecte installatie.

Wat gaat er veranderen?

De nieuwe i-Size producten maken het mogelijk om kinderen minimaal tot 15 maanden achterwaarts te vervoeren in combinatie met Isofix installatie. i-Size wordt geïmplementeerd vanaf juli 2013, daarnaast blijft de huidige veiligheidstandaard (ECER44/04) van kracht. Er bestaat dus geen verplichting of noodzaak om de huidige goedgekeurde autostoelen te vervangen. Alle bestaande autostoelen van Maxi-Cosi voldoen aan de geldende veiligheidseisen en zijn dus ook volkomen veilig. Met de komst van i-Size hebben ouders dus een ruimere keuze uit het aanbod autostoeltjes. Daarnaast worden de autostoelen voortaan op lengte ingedeeld in plaats van gewicht, overeenkomstig met de kledingmaten.

Waarom nieuwe veiligheidsregels voor autostoelen?

1. Auto-ongelukken zijn de grootste oorzaak van kindersterfte in Europa

 • Hoewel de veiligheid voor kinderen de laatste jaren is toegenomen en het dodental onder kinderen is gedaald, zijn auto-ongelukken nog altijd de grootste oorzaak van kindersterfte. In Europa sterven 10 kinderen per week vanwege een auto-ongeluk en circa 1.150 kinderen raken gewond.

* Bron: WHO (2007), EEVC Working Group 18 Report Child Safety (Feb. 2006).

2. Gebruik en installatie van autostoelen kan nog aanzienlijk verbeterd worden

 • Teveel ouders gaan te snel over van een baby-autostoel naar een opvolgstoel
  Reden hiervoor is dat ouders de baby-autostoel bijvoorbeeld te zwaar vinden worden of omdat de voetjes van het kindje uit gaan steken. De huidige wetgeving adviseert al voor een baby vanaf 9 kg te kunnen overstappen naar de vervolgstoel. De veiligste manier van vervoer is echter om een kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. Pas wanneer de bovenkant van het hoofdje over de rand van het autostoeltje komt, dient overgestapt te worden naar de volgende stoel. De lengte van de beentjes speelt daarbij geen enkele rol.  
 • 52% van de ouders installeert een autostoel onjuist waarvan 27% met ernstige gevolgen voor de veiligheid van het kind*
  De meest voorkomende fouten zijn het niet strak genoeg aantrekken van de autogordel of deze gedraaid laten zitten. Ook is een fout snel gemaakt als niet precies duidelijk is hoe de gordel er doorheen moet. Bij installatie met Isofix is de kans op incorrecte installatie aanzienlijk kleiner dan bij installatie met autogordel.

* Bron: www.protectchildgb.org.uk

Lichaamsverhoudingen van baby tot kind (bij geboorte-2 jaar-5 jaar):
 
Het hoofd en nekje van een kind zijn het meest kwetsbaar tijdens een aanrijding.
Het nekje van een baby is tot 15 maanden onvoldoende ontwikkeld om het relatief zware hoofd te ondersteunen in geval van hard remmen.

Conclusie: het is veiliger om je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren in combinatie met Isofix installatie

Ernstige verwondingen bij frontale en zijwaartse aanrijdingen:

 

i-Size, kort samengevat:
 1. Betere bescherming bij frontale en zijwaartse aanrijdingen en betere bescherming van hoofd en nek
 2. Langer achterwaarts vervoer: tot 15 maanden
 3. Door installatie met Isofix minder kans op foutieve installatie
 4. i-Size autostoelen passen in alle i-Size auto’s en bijna alle Isofix auto's
 5. Indeling autostoelen voortaan op basis van lengte in plaats van gewicht voor een juiste keuze van de autostoel

Hoe zijn wij betrokken geweest bij de nieuwe i-Size normering?

 • Nieuw protocol ontwikkeld voor het testen van zijwaartse aanrijdingen
 • Steun verleend aan regulerende organisaties (GRSP, CLEPA) 
 • Mede bepaald van nieuwe lengteclassificatie voor de autostoelencategorieën
 • Compatibiliteit tussen auto's en autostoelen met een afsteunpoot verbeterd

Het is onze missie om de veiligheid van kinderen in de auto te vergroten. Met de introductie van de i-Size regulering is hierin een goede stap voorwaarts gemaakt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.