MAXI-COSI service
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

FAQ's

Hieronder vind je de veelgestelde vragen

Autozitjes

Passen er 3 autostoeltjes op de achterbank van mijn auto?
Dit is afhankelijk van het type auto. In een groot aantal auto's past er 3 stoeltjes op de achterbank. We raden je aan om met je auto bij de babyspeciaalzaak langs te gaan. Zij kunnen je het beste adviseren en de huidige en nieuwe stoeltje(s) in jouw auto passen. Belangrijk is dat elk van de autostoeltjes correct geinstalleerd is en dat het gordelslot niet bekneld zit.
Kan ik een autostoeltje ook op de passagiersstoel voorin plaatsen?
Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft wel onze voorkeur.

Een baby-autostoeltje 0-13 maanden mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer u zeker weet dat deze is uitgeschakeld.

Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Moet ik het gordelsysteemm iedere keer opnieuw aantrekken?
Ja. Iedere keer dat je je kindje in de autostoel plaatst moet je het gordelsysteem goed aantrekken.Op die manier voorkom je dat je kindje te los in de stoel zit. Je weet dat het gordelsysteem strak genoeg zit als je maximaal één vinger tussen de borst van je kindje en de gordel kunt plaatsen.
Passen de Maxi-Cosi autostoeltjes in iedere auto?
Maxi-Cosi biedt “universele” en “semi-universele” autostoeltjes aan. Universele autostoeltjes zouden in vrijwel alle auto’s zouden moeten passen. Volgens de ECE R44/04 norm gelden autostoeltjes als universeel als er niet meer dan een bepaalde lengte gordelband voor de installatie nodig is. Wanneer in de gebruiksaanwijzing van uw auto staat dat de autogordels geschikt zijn voor het gebruik van universele autostoeltjes dan zou het geen probleem moeten zijn. Ons advies blijft echter, het autostoeltje voor aankoop eerst te passen. Uw winkelier kan u hierbij het beste van dienst zijn. Maxi-Cosi biedt ook “semi-universele” autostoeltjes aan, deze zijn voorzien van isofix. Bij deze autostoeltjes moet vanwege de isofix ankers in de auto eerst op de Maxi-Cosi autotypelijst gekeken worden of het Maxi-Cosi product geschikt is voor de vervoerende auto. De autotypelijst en meer informatie over isofix zijn te vinden op www.Maxi-Cosi.be.
Hoe kan ik de bekleding van mijn Maxi-Cosi autostoel wassen?
De bekleding is wasbaar, volgens de instructies op het waslabel. In de gebruiksaanwijzing staat uitgelegd hoe de bekleding verwijderd kan worden.
Ik heb een ongeval gehad terwijl het kind in het autostoeltje zat. Kan ik het stoeltje nu nog gebruiken?
U kunt hiervoor advies inwinnen bij de afdeling Consumer Contact. Het contactformulier en telefoonnummer vindt u terug onder het "Service" tabblad.
Is het veilig om tweedehands autostoeltjes te gebruiken?
Wij raden af om een gebruikt autozitje te kopen. Van een tweedehands autostoeltje is vaak de geschiedenis niet bekend. Met andere woorden, je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van autostoeltje die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. Het autozitje kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn.
Ik heb een defect aan mijn autostoeltje, waar kan ik terecht?
De service en garantie van onze producten hebben wij evenals de verkoop toevertrouwd aan een aantal officiële dealers/winkeliers (zie onze website). Uw winkelier is immers degene die u het product verkocht heeft en daardoor is het zijn plicht, ook uw klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling hiervan te zorgen.
Wat zijn de regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig?
Er zijn geen internationale regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig. Indien de baby 0 tot 13 maanden oud is, kan een autostoeltje reizen per vliegtuig eenvoudiger en veiliger maken. De Maxi-Cosi Citi SPS en de Maxi-Cosi Pebble zijn wettelijk goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen, in overeenstemming met de richtlijnen van de Duitse keuringsinstantie TüV. Dit blijkt uit de TüV-goedkeuringssticker aan de zijkant van het product. De luchtvaartmaatschappij moet altijd op de hoogte worden gesteld als je een autostoeltje wilt gebruiken in een vliegtuig. Vraag jouw reisbureau of luchtvaartmaatschappij naar de regels en mogelijkheden bij het boeken van je tickets. De Maxi-Cosi Citi SPS of Maxi-Cosi Pebble moet achterwaarts gericht worden geïnstalleerd, net als in een auto, maar dan met de heupgordel van de vliegtuigstoel. De gordel moet door de blauwe gordelhaken worden gehaald en stevig worden bevestigd. Als je specifieke vragen hebt over de installatie, overleg dan met het cabinepersoneel, want ieder vliegtuig heeft een andere indeling.
Waar vind ik de ECE R44/03- of ECE R44/04-markering?
Alle nieuwe autostoeltjes van Maxi-Cosi voldoen aan de meest recente ECE R44/04-norm. Aan de achter- of onderzijde van uw Maxi-Cosi-product zit een wit met oranje sticker. Op het oranje deel staat de code ECE R44/04. De laatste 2 cijfers geven de versie aan. Op oudere modellen staat dit bij het 'approval number' (goedkeuringsnummer) onder de kleine cirkel op de sticker. Dat goedkeuringsnummer begint met 03 of 04. Dit staat voor respectievelijk ECE R44/03 en ECE R44/04.
Waarom heb ik een autostoeltje nodig?
Het gebruik van een goedgekeurd kinderautostoeltje is wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. Deze vereiste geldt voor alle landen die tot de Europese Unie behoren. Autostoeltjes en zitverhogers met ECE R44/04-certificering voldoen aan de minimale vereisten van deze nieuwe wet.
Hoe installeer je een Top Tether (bevestigingsband)?
Bij de installatie van een Top Tether is het essentieel om de band zo strak mogelijk te bevestigen. Een groene indicator bevestigt de correcte spanning. Om de juiste spanning te krijgen van de Top Tether, controleer wat de kortste routing is van de band, waarbij direct van de bovenkant van de autostoel naar de Top Tether haak wordt gegaan (meestal bevestigd aan het bagage compartement). We adviseren om de hoofdsteun te verwijderen voor een zo strak mogelijke installatie van de Top Tether bevestigingsband.
Waar is het verankeringspunt voor de top tether?

Helaas bestaat er geen standaardplaats voor de verankering van de top tether in de auto. De verankering bevindt zich doorgaans in de bagageruimte, net achter de achterbank. In de meeste nieuwe automodellen wordt het ankerpunt vaak aangegeven met een top tether-sticker, waarop u een autostoel met daarachter een anker ziet. Om u te helpen het ankerpunt te vinden, raden we u aan online onze lijst van auto-onderdelen door te nemen. Selecteer uw auto en u ziet waar u het ankerpunt moet zoeken. De lijst is niet compleet, maar wordt regelmatig bijgewerkt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hebt u twijfels, of kunt u de informatie niet vinden, kijk dan in de handleiding van uw auto. Wees voorzichtig, want sommige ankerpunten zijn bedoeld voor het bevestigen van een bagagenet en zijn niet sterk genoeg voor het bevestigen van de top tether.
Ik heb geen IsoFix-verankeringspunten in mijn auto. Kan ik ze laten installeren?
Meestal is dit niet mogelijk, de IsoFix-ankers worden bijna altijd tijdens de productie in de fabriek geïnstalleerd en zijn bevestigd aan het chassis van de auto. Er zijn echter een aantal automerken die het IsoFix-systeem sinds een aantal jaar als 'optie' aanbieden. In deze auto's zijn de montagepunten voor de ankers al onderin de carrosserie van de auto geïntegreerd. Audi en Volvo bieden deze optie bijvoorbeeld. Raadpleeg jouw autodealer voor meer informatie.
Is IsoFix veiliger dan installatie met een autogordel?
Een goed geïnstalleerd autostoeltje van Maxi-Cosi is het veiligste in zijn klasse. Door de IsoFix-methode kan het autostoeltje niet onjuist geïnstalleerd worden, maar IsoFix is niet veiliger dan wanneer het zitje op de traditionele methode wordt geïnstalleerd. IsoFix voorkomt onjuiste installatie omdat een kleurindicator (rood of groen) wordt gebruikt om de correcte installatie van verschillende onderdelen aan te geven.
De EasyFix staat volledig rechtop doordat mijn achterbank schuin loopt.
We weten dat bij sommige auto's de achterbank schuiner staat dan bij andere. Deze hoek vergroot de veiligheid van de Maxi-Cosi CabrioFix echter in geval van plotseling remmen of een frontale botsing: het kind wordt dan in het autostoeltje 'geduwd'. Om te zorgen dat uw kind comfortabel zit, kunt u een klein kussentje op de zitting en achter het hoofd van het kind plaatsen voor extra steun. Mocht je niet zeker weten of je dit goed doet, dan kun je ons foto's van de situatie sturen zodat we je specifieker advies kunnen geven.
De EasyFix staat volledig rechtop doordat mijn achterbank schuin loopt.
We weten dat bij sommige auto's de achterbank schuiner staat dan bij andere. Deze hoek vergroot de veiligheid van de Maxi-Cosi CabrioFix echter in geval van plotseling remmen of een frontale botsing: het kind wordt dan in het autostoeltje 'geduwd'. Om te zorgen dat uw kind comfortabel zit, kunt u een klein kussentje op de zitting en achter het hoofd van het kind plaatsen voor extra steun. Mocht je niet zeker weten of je dit goed doet, dan kun je ons foto's van de situatie sturen zodat we je specifieker advies kunnen geven.
Er zit ruimte tussen de Pearl en de FamilyFix. Is dit veilig?
De FamilyFix wordt aan de onderzijde van de carrosserie van de auto bevestigd door middel van de twee IsoFix-ankerpunten. Het linkerlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. De sterke verbinding tussen de twee onderdelen garandeert maximale veiligheid, ook als je eventueel vreemde geluiden hoort. De Pearl is voorzien van twee stevige metalen assen aan de onderzijde. De FamilyFix heeft 4 haken die om deze assen van de Pearl vastklikken. Als de 4 haken stevig rond de twee assen zitten, is de veiligheid van het systeem gegarandeerd. Het rechterlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. Om te zorgen dat de Pearl altijd eenvoudig op de FamilyFix geïnstalleerd kan worden, moet er wat ruimte zijn tussen de assen en de haken. Deze ruimte hoort er dus te zitten. De veiligheid van het zitje komt hierdoor niet in gevaar. Het geluid dat door deze extra ruimte wordt veroorzaakt, is afhankelijk van een aantal factoren. De vorm van de achterbank en de installatie van de FamilyFix kunnen hier invloed op hebben. Je kunt proberen de FamilyFix steviger tegen de rugleuning van de achterbank te drukken. In sommige auto's kan ook de rugleuning van de passagiersstoel worden versteld. Als dit mogelijk is, kun je deze verstellen zodat hij stevig tegen de Pearl aan zit.
Wat is IsoFix?
ISOFIX is een wereldwijd gestandaardiseerd bevestigingssysteem en is ontwikkeld in samenwerking met de auto-industrie. De naam ISOFIX komt van de afkorting ISO (International Standardisation Organisation) met de toevoeging 'FIX'. ISOFIX bestaat uit twee haken die zich bevinden tussen de rugleuning en de zitting van de autostoel. Het autostoeltje wordt vastgemaakt aan deze haken, die verbonden zijn met de carrosserie van de auto. Voor de installatie van het autostoeltje zijn dus geen autogordels meer nodig. Isofix autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben naast de twee haken een afsteunpoot aan de voorkant. Deze zorgt voor extra stabiliteit en dat het autostoeltje in een aanrijding zo goed mogelijk op zijn plaats blijft. Vanaf 2006 zijn alle nieuwe auto's voorzien van ISOFIX bevestigingspunten. Lees hier meer. 

Welke autostoeltjes van Maxi-Cosi worden geïnstalleerd met IsoFix?
Maxi-Cosi heeft verschillende autostoeltje die met Isofix in de auto bevestigd kunnen worden. Voor een compleet overzicht van het autostoeltje passend bij je gebruikssituatie en de leeftijd van je kind verwijzen wij door naar onze web-site (www.maxi-cosi.be). Hier worden de diverse Isofix mogelijkheden getoond en vergeleken. Op de Maxi-Cosi website is ook de autotypelijst beschikbaar, om te checken dat het gekozen autostoeltje in je auto past.
Waarom is er een afsteunpoot voor de Maxi-Cosi nodig om IsoFix-producten te ondersteunen?
Deze afsteunpoot heeft verschillende functies. Hij voorkomt dat het autostoeltje gaat draaien (omklapt) in geval van een ongeval. Als de afsteunpoot niet wordt gebruikt, kan het autostoeltje bij een frontale botsing zo ver in de autostoel worden geduwd dat het kind naar voren geworpen wordt en zelfs de stoel voorin of het dashboard kan raken. De afsteunpoot is voorzien van een indicator waaraan je kunt zien of hij correct geïnstalleerd is. Alle IsoFix-producten van Maxi-Cosi hebben indicators, zodat je meteen kunt zien of het autostoeltje correct geïnstalleerd is. De indicators zitten op de stalen IsoFix-ankerpunten en de afsteunpoot: het lampje gaat groen branden als de afsteunpoot goed is geplaatst. De IsoFix-producten van Maxi-Cosi behoren tot de allerbeste en veiligste autostoeltjes op de markt. De Maxi-Cosi CabrioFix met EasyFix-base heeft de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald. De veiligheid van jouw kind is gegarandeerd met onze IsoFix-producten.
Waarom is er een afsteunpoot voor de Maxi-Cosi nodig om IsoFix-producten te ondersteunen?
Deze afsteunpoot heeft verschillende functies. Hij voorkomt dat het autostoeltje gaat draaien (omklapt) in geval van een ongeval. Als de afsteunpoot niet wordt gebruikt, kan het autostoeltje bij een frontale botsing zo ver in de autostoel worden geduwd dat het kind naar voren geworpen wordt en zelfs de stoel voorin of het dashboard kan raken. De afsteunpoot is voorzien van een indicator waaraan je kunt zien of hij correct geïnstalleerd is. Alle IsoFix-producten van Maxi-Cosi hebben indicators, zodat je meteen kunt zien of het autostoeltje correct geïnstalleerd is. De indicators zitten op de stalen IsoFix-ankerpunten en de afsteunpoot: het lampje gaat groen branden als de afsteunpoot goed is geplaatst. De IsoFix-producten van Maxi-Cosi behoren tot de allerbeste en veiligste autostoeltjes op de markt. De Maxi-Cosi CabrioFix met EasyFix-base heeft de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald. De veiligheid van jouw kind is gegarandeerd met onze IsoFix-producten.
Zijn er adapters waarmee ik mijn babyautostoeltjes op een kinderwagen kan installeren?
Voor sommige Maxi-Cosi autostoeltjes zijn aparte adapters verkrijgbaar zodat het zitje op een kinderwagen kan worden geïnstalleerd. We raden je aan met het autostoeltje en de kinderwagen naar jouw babyspeciaalzaak te gaan om te vragen of er adapters verkrijgbaar zijn.
Kan ikd e CabrioFix installeren op de bijrijdersstoel?
Ja, je kunt de CabrioFix installeren op de passagiersstoel voor in de auto, schakel dan wel altijd de airbag uit. Ons advies is om de baby autostoel altijd op de achterbank te installeren.
Kan ik de Citi installeren op de bijrijdersstoel?
Ja, je kunt de Citi installeren op de passagiersstoel wanneer je de airbag uitgeschakeld hebt. Ons advies is om de baby autostoel op de achterbank te installeren.
Kan ik de Maxi-Cosi Pebble op de passagiersstoel voorin installeren?
Ja, je kunt de Maxi-Cosi Pebble op de passagiersstoel voorin installeren, maar alleen als de airbag is uitgeschakeld. De Maxi-Cosi Pebble kan met een base worden geïnstalleerd, namelijk de Maxi-Cosi FamilyFix (IsoFix)/Easybase 2 (gordel), of met de autogordel. Bij slechts weinig auto's is de passagiersstoel voorin uitgerust met IsoFix-ankerpunten. Installatie is dan dus alleen mogelijk met een 3-punts autogordel. Raadpleeg de handleiding van de auto voor meer informatie.
Mag de Citi gebruikt worden in het vliegtuig?
Ja, de Maxi-Cosi Citi kan gebruikt worden in het vliegtuig. De autostoel is daarvoor speciaal gecertificeerd (TUV certificaat).
Kan ik mijn te vroeg geboren baby in de Maxi-Cosi Pebble vervoeren?
Een kind dat het ziekenhuis mag verlaten, mag vervoerd worden in een autostoeltje uit groep 0+.
Mijn auto beschikt over een 2-punts gordel, mag/kan ik hier een Maxi-Cosi autostoeltje in bevestigen?
Al onze kinderzitjes vanaf 2008 (verschilt per model) zijn uitsluitend toegelaten mits geïnstalleerd met een 3-punts autogordel (die autogordel moet goedgekeurd zijn volgens ECE R16)Volgens de Europese Wetgeving, waaronder het ECE reglement voor kinderautozitjes valt, mogen en kunnen autozitjes die gekeurd zijn voor gebruik met een 3-puntsgordel niet met een 2-puntsgordel gebruikt worden. Alle Maxi-Cosi autozitjes verkocht in Nederland na 2008 zijn uitsluitend ontwikkeld voor gebruik met een 3-puntsgordels. Baby- en kinderautozitjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft wel onze voorkeur. Een baby-autozitje van 0-13 maanden kan alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer deze is uitgeschakeld. Bij autozitjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Kan de Maxi-Cosi FamilyFix-base in alle auto's worden geïnstalleerd?
Nee, de Maxi-Cosi FamilyFix kan alleen worden geïnstalleerd in auto's die voorzien zijn van het IsoFix-systeem. Hierop zijn echter enkele uitzonderingen. Zie de 'Autotypenlijst' op www.maxi-cosi.com
Kan de Maxi-Cosi Pebble in het vliegtuig worden gebruikt?
Ja, de Maxi-Cosi Pebble kan in het vliegtuig worden gebruikt. Het stoeltje is speciaal voor dit doel gecertificeerd (zie de sticker op de onderzijde van het stoeltje).
Biedt de zonnekap van de Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS bescherming tegen UV stralen?
De zonnekappen van de Maxi-Cosi Pebble, Cabriofix en Citi SPS zijn van een zwarte stof gemaakt die bescherming tegen zonlicht en UV biedt.
Hoe lang achter elkaar kan ik de Maxi-Cosi gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, kort gezegd, gewoonlijk geadviseerd om een babyautostoeltje zoals een Maxi-Cosi Citi SPS, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, de Maxi-Cosi, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Dit is echter absoluut geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Is het nog steeds veilig om de Maxi-Cosi FamilyFix te gebruiken als de batterijen op zijn?
Als het autostoeltje eenmaal geïnstalleerd is, hebben de batterijen geen effect op de veiligheid; de lampjes en/of het geluidssignaal zijn alleen bedoeld om aan te geven of het correct geïnstalleerd is of niet. Als de batterijen leeg zijn, zijn deze signalen niet meer mogelijk. Het is daarom belangrijk om de batterijen op tijd te verwisselen. Als de batterijen bijna op zijn, geeft het LED-lampje dit aan.
Op welke kinderwagens kan ik de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble plaatsen?
De Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) en Maxi-Cosi Pebble vanaf modeljaar 2001 kunnen worden gebruikt met de Maxi-Cosi Mura en de Maxi-Cosi Mila. Ook passen deze autostoeltjes vanaf modeljaar 2002 op de kinderwagens van het merk Quinny, met uitzondering van de nieuwe Quinny Zapp: hierop kunnen alleen de Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble worden geplaatst. Het is ook mogelijk de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble op kinderwagens van enkele andere merken te plaatsen. Vraag het bij je babyspeciaalzaak.
Moet de draagbeugel op mijn babyautostoeltje (Maxi-Cosi CabrioFix/Citi SPS/Pebble) omhoog staan als ik het autostoeltje in de auto installeer?
De draagbeugel is een onderdeel van het veiligheidsconcept van de Maxi-Cosi baby autostoeltjes en moet altijd omhoog gezet worden tijdens het rijden. Ook bij gebruik in combinatie met een Maxi-Cosi base die in de auto vastgezet wordt. Door de draagbeugel omhoog te zetten wordt het kind beschermd tijdens een mogelijke aanrijding. Indien het autostoeltje zou roteren in de richting van de rugleuning van de autobank, voorkomt de draagbeugel dat het kind met grote kracht tegen de autobank gedrukt wordt en garandeert deze zo de optimale bescherming van het kind.
Wanneer kan ik het hoofdkussentje en de zitverkleiner verwijderen uit de Pebble?
Het hoofdkussentje en de zitverkleiner bieden je kindje extra comfort vlak na de geboorte. Er is geen specifieke leeftijd waarop je ze uit het Maxi-Cosi autostoeltje moet verwijderen, dit is afhankelijk van de grootte van je kindje. Wanneer je ziet dat je kindje niet meer comfortabel ligt, is het beter om de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje te halen. Als je kindje nog groter groeit kun je op een gegeven moment ook het kussentje verwijderen.
Wanneer kan ik het kussentje verwijderen uit de CabrioFix?
Het ondersteunend kussentje is speciaal ontwikkeld voor kleine baby's. Wanneer je kindje de kleinste stand van de veiligheidsgordel ontgroeit, kun je het kussentje uit de autostoel halen.
Wanneer is het tijd om het Maxi-Cosi babyautostoeltje van mijn kind te vervangen door het opvolgende autostoeltje?
Wij adviseren u, uw kindje zolang mogelijk in het eerste autozitje; Groep 0 of 0+ (0-13 maanden) dus achterstevoren te blijven vervoeren omdat dit het veiligst is en bovendien meestal het meest comfortabel.
Wanneer de bovenkant van het hoofdje van uw kindje over de rand van de kuip van de Maxi-Cosi komt, dient u overstappen naar het volgende autostoeltje. De lengte van de beentjes speelt daarbij geen enkele rol. Het is zeer onverstandig een kind te vroeg in een groter, voorwaarts gericht, autostoeltje te plaatsen.
Waar kan ik de geïntegreerde zonnekap vinden in de CabrioFix?
Aan de achterkant van de CabrioFix kun je onder de rand twee kleine lusjes vinden die zijn verbonden aan de zonnekap. Trek aan deze lusjes om de zonnekap tevoorschijn te halen, je bevestigt de zonnekap aan de draagbeugel met deze lusjes.
Waar kan ik de geïntegreerde zonnekap vinden in de Pebble?
Aan de achterkant van de Pebble kun je onder de rand twee lusjes vinden. Trek aan deze lusjes om de zonnekap uit de autostoel te trekken, bevestig de zonnekap aan de draagbeugel met behulp van de lusjes.
Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?
Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.
Kan ik de Maxi-Cosi Pearl ook installeren met de autogordel?
Nee, dat is niet toegestaan. De Maxi-Cosi Pearl kan ALLEEN geïnstalleerd worden met de Maxi-Cosi FamilyFix aan de IsoFix-ankerpunten in de auto.
Kan ik de Tobi op de passagiersstoel installeren?
Ja dat kan. Als je auto voorzien is van airbags, zorg er dan wel voor dat je de bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar achteren plaatst.
Kan ik de Maxi-Cosi Pearl op de passagiersstoel voorin installeren?
De Maxi-Cosi Pearl wordt in combinatie met de FamilyFix base met isofix in de auto geïnstalleerd. Installatie van isofix is niet in alle auto’s mogelijk. Kijk daarom voor het aanschaffen van een isofix product altijd eerst op de autotypenlijst (www.maxi-cosi.be) om zeker te weten dat je auto gecombineerd kan worden met het gekozen autostoeltje. In de autotypenlijst worden alle zitplaatsen in de auto aangegeven waar het autostoeltje veilig geïnstalleerd mag worden.
He kan ik het gordelsysteem van de Priori SPS verstellen?
Bekijk de handleiding voor een visuele toelichting van de stappen.
Zet de Priori in de slaapstand.
Druk de gordelverstelknop in en maak de schoudergordels zo lang mogelijk.
Open nu aan de achterzijde van de kuip het gordeldeurtje.
Trek de schoudergordels naar je toe en verwijder deze van het metalen gordelplaatje.
Trek de schoudergordels aan de voorzijde door de bekleding naar je toe.
Bevestig de bekleding aan de onder/ voorzijde.
Steek de schoudergordels door de gordelbeschermers en door de gewenste gleuven in de bekleding en de kuip. Gebruik zowel links als rechts de gleuven op gelijke hoogte. Dit geldt ook voor de kuip en bekleding. Haal hiervoor eventueel de bekleding los.
Bevestig de schoudergordels aan de achterzijde weer aan het metalen gordelplaatje, controleer of de gordels niet gedraaid zitten en of het rode stiksel aan de bovenzijde van alle drie de gordels zichtbaar is.
Trek aan de voorzijde de gordel strak.
Sluit het gordeldeurtje en bevestig tenslotte de bekleding aan de bovenzijde.
Hoe kan ik de Maxi-Cosi Rubi in mijn auto installeren?
Volg de rode markering op het product. Span daarna de autogordel voordat het centrale slot vergrendeld wordt. Lees de handleiding van de Maxi-Cosi Rubi zorgvuldig door voor een correcte installatie in uw auto. Bekijk de installatie video op de productpagina van deze website.
Hoeveel zit- en slaapstanden heeft de Maxi-Cosi Tobi?
De Tobi heeft 5 comfortabele zit- en ruststanden, je stelt dit gemakkelijk in aan de voorkant van de stoel.
HOeveel zit- slaapstanden heeft de Maxi-Cosi Pearl?
De Maxi-Cosi Pearl heeft vijf comfortabele standen; van zit- naar slaapstand, die eenvoudig aan de voorkant te verstellen zijn.
Hoe strak moet ik de gordel aantrekken?
Het is heel belangrijk om het gordelsysteem goed aan te trekken, hoe strakker het gordelsysteem hoe beter je kindje beschermd is in het geval van een ongeval. Je weet dat het strak genoeg zit wanneer je één vinger tussen de borst van je kindje en de gordel kunt steken.
Het lukt me niet om de hoofdsteun van de Tobi in hoogte te verstellen. Wat kan ik doen?
De hoofdsteun en het gordelsysteem zijn met elkaar verbonden en groeien op die manier met je kindj emee. Om de hoofdsteun te verstellen open je het gordelsysteem, klap je het naar voren en maak je de gordels losser. Druk nu de knop achter het grijze gedeelte van de hoofdsteun in en je kun de hoofdsteun naar boven of beneden bijstellen.
Het lukt me niet om de hoofdsteun van de Maxi-Cosi Pearl te verstellen. Wat moet ik doen?
De hoofdsteun wordt ook gebruikt om de hoogte van de schoudergordels aan te passen. Om de hoofdsteun te verstellen, moet je eerst het gordelslot openen, het naar voren klappen en dan de schouderbanden losser maken. Door de knop achter het grijze deel van de bekleding in te drukken kun je de hoofdsteun omhoog of omlaag verplaatsen.
Ik kan de autogordel nog steeds uittrekken, dus het autostoeltje kan verplaatst worden. Is dit veilig?
In geval van plotseling stoppen of een ongeval zal de autogordel automatisch blokkeren, waardoor het autostoeltje niet zal kunnen verplaatsen. De Maxi-Cosi Priori XP, Maxi-Cosi Axiss en Maxi-Cosi Tobi zijn alle drie voorzien van een gordelspanner waarmee de autogordel steviger kan worden aangetrokken, zodat het zitje beter vast zit.
Ik moet best hard aan het hordelsysteem trekken voordat de indicator groen wordt, klopt dat wel=
Het gordelsysteem veilig aantrekken is best zaar, dit komt door gordelloop van de 5-puntsgordel en dit is heel normaal. Om er zeker van te zijn dat alles goed is, kun je aan de achterkant van de autostoel controleren of de gordels niet gedraaid zijn.
Er zit wat speling tussen de Pearl en de FamilyFix base, is dat wel veilig?
Om er zeker van te zijn dat de Pearl makkelijk en passend geïnstalleerd kan worden op de FamilyFix moet er ruimte zitten tussen de buizen en de haken. Deze speling heeft geen enkele invloed op de veiligheid.
Is het mogelijk om mijn autostoeltje (groep 1) op het frame van mijn kinderwagen te bevestigen?
Dit is niet mogelijk met onze huidige producten. Onze producten worden ontwikkeld met veel aandacht voor veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Voor de combinatie die je noemt, zouden we concessies moeten doen aan deze drie aspecten. We hebben voor nu besloten dat we daartoe niet bereid zijn.
Mijn kind klimt uit het gordelsysteem van het autostoeltje.
Voor alle autostoeltjes geldt hetzelfde principe: je kind kan geen extra ruimte creëren als er geen extra ruimte is. We hebben gemerkt dat sommige kinderen zelfs als er maar een heel klein beetje speling in het gordelsysteem zit, een hand tussen het gordelslot en hun buik kunnen steken en door deze naar hun hoofd te bewegen hun elleboog onder de gordels kunnen wringen. Hiervoor moeten ze echter een heel flexibele schouder hebben. Deze kinderen doen hun uiterste best om zichzelf uit hun autozitje los te maken. Het komt erop neer dat de veiligheid van kinderen in de auto en bewegingsvrijheid niet samengaan. Om een kind niet alleen veilig maar ook comfortabel te vervoeren, moet er een klein beetje speling in het gordelsysteem zitten. Uit ervaring hebben wij geleerd dat, als de gordel extreem strak getrokken wordt en het kind rustig in het autostoeltje zit, alle autostoeltjes hetzelfde zijn wat betreft 'uit het autostoeltje klimmen'. We zien een vergelijkbaar patroon bij kinderen van 1-4 jaar in autostoeltjes van verschillende types en merken. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind steeds in dezelfde positie houdt - zowel tijdens normale autoritjes als bij plotseling stoppen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten als het kind wordt vastgezet door de gordels aan te spannen. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar u het product heeft gekocht).
Het is mijn kind gelukt om beide armen uit het harnas van de Maxi-Cosi Tobi los te maken. Wat moet ik doen?
We vragen je de volgende stappen nauwkeurig te volgen om zeker te weten dat jouw kind correct in de Maxi-Cosi Tobi bevestigd is. Je kunt deze stappen ook bekijken in het filmpje op www.maxi-cosi.com/Tobicorrectinstallation. Als er, nadat je de instructies gevolgd hebt, nog steeds speling in het gordelsysteem zit, raden we je aan met het zitje terug te gaan naar de winkel waar je het gekocht hebt. De Maxi-Cosi Tobi wordt dan naar ons teruggestuurd voor inspectie. De winkel waar je jouw Maxi-Cosi Tobi gekocht hebt, kan meer informatie geven. Instructies om je kind in de Maxi-Cosi Tobi te plaatsen •De hoofdsteun en schoudergordels moeten op de juiste hoogte worden afgesteld. De schoudergordels moeten zo strak mogelijk rond de schouders van het kind zitten. •Plaats het kind in het autozitje met de onderrug plat tegen de rugleuning en de armen onder de schoudergordels. Het kind mag niet onderuitgezakt zitten. •Maak het gordelslot vast (u moet een duidelijke 'klik' horen) •Trek de gordels strak. Trek hierbij naar voren. •Pak beide schoudergordels net boven het slot vast en trek eraan tot er geen speling meer zit in de heupgordels of de rest van het gordelsysteem. Trek hierbij niet aan de gordelbeschermers. •Trek nogmaals stevig aan de verstelband zodat alle speling uit het gordelsysteem verdwijnt. Belangrijk: alle gordels moeten vrij zijn van speling, stevig tegen elk lichaamsdeel passen en je zou er niet meer dan een vinger tussen moeten kunnen steken. •De indicator is alleen bedoeld om je eraan te herinneren dat de gordels vóór elke reis stevig moeten worden vastgemaakt. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurd, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar u het product heeft gekocht).
De achterkant van de Maxi-Cosi autostoel stoot tegen de hoofdsteun van de auto. Wat moet ik doen?
Als de in de auto aanwezige hoofdsteun, het goed functioneren van de Maxi-Cosi autostoel, bijv. het verstellen in slaapstand belemmert, dan adviseren wij de hoofdsteun te verwijderen of indien mogelijk om te keren.
De gordels hebben verschillende lengtes. Hoe kan dit?
Ongelijke gordels kunnen veroorzaakt worden door een onjuiste geleiding van het harnassysteem. Controleer aan de achterzijde van het autostoeltje dat de gordels niet gedraaid zijn en dat de aantrekgordel (die onderaan de voorzijde van de kuip loopt) in het midden van het systeem zit. Controleer ook of de gordel vrij heen en weer kan bewegen door de schouderopeningen. Voor een goede werking dient het gordelslot helemaal naar voren te zijn geklapt. Dit gordelslot werkt door de gordelspanner los te maken. Indien het probleem zich na controle blijft voordoen, kun je het beste je babyspeciaalzaak raadplegen.
De kleurindicator verspringt naar zilver of rood tijdens het rijden. Is dit normaal?
De kleurindicator is slechts een installatiehulp. Tussen rood/groen of zilver/groen is slechts een verschil van enkele millimeters. De kleur kan dus veranderen als je kindje beweegt. Belangrijk is dat op het moment van wegrijden de gordels stevig zijn aangetrokken en de indicator op groen staat. De indicator is er om je hieraan te herinneren. Natuurlijk kan de indicator onderweg weer op rood springen als gevolg van de bewegingen van je kind. Dit is normaal en heeft geen gevolgen voor de veiligheid.
Wat is de juiste positie voor de hoofdsteun van mijn kinderzitje?
Zorg ervoor dat het hoofd van je kindje niet uitsteekt boven de hoofdsteun, op die manier wordt het hoofd volledig beschermd.
Wat is de juiste positie/hoogte voor het gordelsysteem?
De riemen van het gordelsysteem moeten ter hoogte van de schouders worden geplaatst, niet erboven of eronder. De hoofdsteun moet overeenkomstig worden afgesteld, zodat de gordels goed over de schouders blijven zitten.
Wat kan ik doen als mijn kind het slotje van zijn of haar harnasgordel open maakt?
In dat geval adviseren wij, net als alle internationale veiligheidsdeskundigen, onmiddellijk op een veilige plaats te stoppen, het kind weer vast te zetten en hem of haar te vertellen dat hij of zij dit niet meer mag doen en waarom niet. Het is niet uit te sluiten dat een inventief, handig of krachtig kind het slot kan openen. Als de kracht die nodig is om het slot te openen flink vergroot zou worden, zodat een kind dit niet meer zou kunnen doen, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De plaats van het slot, de kleur van de knop en de bedienings- of openingskracht zijn allemaal in Europese normen vastgelegd. Een hulpverlener zonder kennis van autostoeltjes moet bij een ongeval direct kunnen zien hoe hij een kind in geval van nood uit een autostoeltje kan bevrijden.
Wanneer mijn kind in het zitje slaapt, kantelt het hoofd soms naar voren. Het lijkt dan alsof het hoofd niet meer goed is beschermd, wat kan ik doen?

Bij kleine kinderen is het hoofd relatief zwaarder dan bij volwassenen. Het is daarom niet ongebruikelijk dat het hoofd vooroverbuigt wanneer een kind slaapt in het zitje. Dit heeft geen nadelige invloed op de veiligheid van uw kind. Bij sterk remmen of een ongeval komt het hoofd weer terug tegen de hoofdsteun, waar hoofd en nek volledig zijn beschermd. Je vindt dit echter mogelijk een ongemakkelijke houding voor uw kind. Je kunt dit effect minimaliseren door de autostoel zo ver mogelijk naar achteren te kantelen. In het geval van een achterwaarts gerichte stoel met verkleiner kun je het kussen van de verkleiner zo lang mogelijk laten.
Het is echter vooral de rugleuningverstelling van de autostoel die hier van belang is. Hoe dieper de autostoel (bijvoorbeeld kuipstoelen), hoe sterker dit effect wordt. Als je auto is uitgerust met verstelbare rugleuningen, raden we je ook aan de hoek van de autostoel te regelen voor een optimaal zitcomfort voor je kind.
Wanneer de gordel open is, kan ik deze niet verlengen bij de Tobi. Het lijkt alsof ze vast zitten. Wat is het probleem?
Dit kan voorkomen als het gordelslot is niet ver genoeg naar voren staat. Duw het naar voren met de hand en de blokkade zal opgeheven worden, zodat de gordels losgemaakt kunnen worden.
Waarom moeten baby’s en peuters achterwaarts reizen?

Baby’s hebben een groot en relatief zwaar hoofd, vergeleken met de rest van het lichaam. Daarnaast zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby in voorwaartse positie reist, wordt het hoofd naar voren geslingerd bij een frontale botsing. Dit kan leiden tot zwaar nekletsel of zelfs de dood tot gevolg hebben. Door de baby in achterwaartse positie te plaatsen worden de krachten bij een botsing over de hele rug van de baby verdeeld. Het is daarom veiliger om baby’s tot ten minste 15 maanden te vervoeren in achterwaartse positie.
Waaom hebben Maxi-Cosi groep 1 stoeltjes een 5-punts gordelsysteem?
Alle Maxi-Cosi Groep 1 autostoeltjes hebben een 5-punts gordelsysteem dat je gemakkelijk met een hand kunt aantrekken. Dit gordelsysteem verdeelt de krachten die vrijkomen bij een ongeval over de stoel ende sterkste botten van je kindje. Daarnaast kun je een 5-punts gordelsysteem goed aantrekken, waardoor je kindje veilig in de stoel zit.
Moeten kinderen langer dan 1,35 in een kinderautostoeltje zitten?
Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!
Kan ik de luchtkussentjes op mijn huidige Rodi/RodiFix laten zetten?
De luchtkussentjes van de Rodi AirProtect/RodiFix zijn geïntegreerde schuimdelen, ze kunnen na de productie niet worden toegevoegd.
Kan ik de luchtkussentjes in de Rodi AirProtect zelf vervangen of opblazen?
De luchtkussentjes in de Rodi AirProtect zijn speciaal ontwikkeld met schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussentje. Ze kunnen daarom niet worden opgeblazen. De luchtkussentjes kunnen niet worden vervangen want ze zijn geïntegreerd in het autostoeltje.
Hoe moet ik het autostoeltje schoonmaken?
Je kunt het autostoeltje reinigen met behulp van de stofzuiger. Schoonblazen met perslucht kan ook. Eventuele aangekoekte etensresten kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Zorg dat de schuimdelen niet nat worden.
Ik heb mijn Maxi-Cosi-autostoeltje op de grond laten vallen. Moet ik het nu vervangen?
Nee, dat is niet nodig als het een gewone 'val' was, niet een extreem harde val van flinke hoogte. Als een autostoeltje op de grond valt, wordt het niet onderworpen aan hetzelfde soort krachten als tijdens een (ernstige) botsing. Het autozitje hoeft daarom niet vervangen te worden.
Kan de Rodi XR van zit- naar slaapstand worden gezet terwijl mijn kind erin zit?
Ja, het is mogelijk om de Rodi XR van zit- naar slaapstand te zetten terwijl je kind erin zit. Dit kan echter lastig zijn als gevolg van het gewicht van jouw kind. Bij het aanpassen van de stand trekt de heupgordel strak, waardoor het aanpassen van de stand ook lastiger wordt.
Is het waar dat je geen zitverhoger zonder rugleuning meer mag gebruiken?
Naast Maxi-Cosi raden ook onafhankelijke consumentorganisaties zoals de consumentenbond het gebruik van een zitverhoger zonder ruggensteun sterk af. Vooral voor zijwaartse bescherming, plus de geleiding van de gordel rond de nek en borst is de ruggensteun essentieel. De wet verbiedt ze nog niet, zolang ze voldoen aan de minimale ECE R44/03 en ECE R44/04 norm.
Mogen kinderen jonger dan 3 jaar in een auto worden vervoerd zonder autogordels?
Nee, kinderen onder de 3 jaar mogen niet vervoerd worden in een auto zonder
3-puntsgordels. In een auto met 3-puntsgordel is een autostoeltje verplicht
Voor klassieke auto’s gelden uitzonderingen. Een auto die goedgekeurd is met
2-puntsgordel of zelfs zonder gordel mag gebruikt worden door kinderen. In een auto met 2-puntsgordel mogen autostoeltjes gebruikt worden die zijn goedgekeurd voor installatie met een 2-puntsgordel (Dorel verkoopt die dus niet meer) In een auto zonder gordel mogen kinderen vanaf 3 jaar zonder auto kinderstoeltje of autogordel vervoerd worden. Dit is echter een onveilige manier van vervoer, waarbij de wetgever alleen recreatief gebruik beoogt. In een auto zonder gordels mogen geen kinderen jonger dan 3 jaar worden vervoerd.
De gordel rolt niet op als mijn kind in de Maxi-Cosi Rodi in slaap valt. Wat moet ik doen?
De Maxi-Cosi Rodi SPS, Rodi XP, Rodi XR en AirProtect vergroten het zitcomfort voor en de veiligheid van je kind. Zowel het kind als het kinderautostoeltje worden vastgezet met de autogordel. De Maxi-Cosi Rodi XR en Rodi AirProtect hebben een leunstand. De Maxi-Cosi Rodi SPS en XP hebben deze niet. Als een kind in slaap valt en voorover zakt, zal de autogordel samen met het kind geleidelijk naar voren bewegen. Dat is een eigenschap van automatische gordels. Als het automatische mechanisme de gordel niet goed oprolt, zit het derde gordelpunt (richting het automatische mechanisme) waarschijnlijk op een verkeerde, te ver naar voren aangebrachte plaats. De gordel loopt dan in een bijna onmogelijke hoek, waardoor er te veel wrijving optreedt in de gordelhaak. Deze situatie komt voor in bijvoorbeeld sommige stationcars. Daarom raden we je aan het zitje in jouw auto te proberen te installeren voordat je het koopt. Jouw babyspeciaalzaak kan je hierbij helpen. Let op: Zet een Rodi-autostoeltje altijd met de gordel vast, ook als er geen kind in zit.
Wat is het verschil tussen de oudere Rodi XP en de Rodi XP die nu geproduceerd wordt?
De "oude" Rodi XP (voor 2007) heeft een Comfort Base om het zitje in de ruststand te zetten. De "vernieuwde" Rodi XP heeft geen verstelbare ruststand, wel heeft dit autostoeltje een vernieuwd Side Protection System in vergelijking met de "oude" Rodi XP.
Ruggesteun groeit in lengte en breedte met je kind mee.
Wat is het doel van de voetensteun voor de Rodi XR?
Deze handige voetensteun kan eenvoudig aan de Rodi XR worden bevestigd en biedt kinderen van ongeveer 3 1/2 tot 6 jaar extra comfort bij de overstap naar een groter autostoeltje. Tijdens het reizen kunnen kinderen lekker met hun voeten omhoog gaan zitten. Klinkt heerlijk, vind je niet? Dit is ideaal voor langere reizen, bijvoorbeeld onderweg naar de zomervakantie. In de meeste gevallen zorgt optimaal comfort onderweg voor ontspannen passagiertjes. Zo kunnen ook de ouders ontspannen, zodat iedereen tevreden en uitgerust op de vakantiebestemming aankomt.
Als mijn kind in slaap valt in de Maxi-Cosi Rodi XR, dan zakt hij voorover, zelfs als ik de kinderautostoel in de leunstand heb gezet.
We begrijpen dat je je zorgen maakt. Voorover zakken heeft echter geen invloed op de veiligheid van de kinderautostoel en je kind. De 'extra relaxte stand' is ontwikkeld om je kind extra comfort te bieden zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van de kinderautostoel. Daarom kan de kinderautostoel niet verder gekanteld worden dan de huidige leunstand; als dit wel zou kunnen, zou het risico bestaan dat het zitje onder de gordels uit glijdt. Deze universele leunstand is ontwikkeld op basis van de gemiddelde diepte en zithoek van de achterbank van de auto. Vanwege de grote variëteit aan automodellen is het niet mogelijk om in elke auto een optimale stand te garanderen. Deze stand is dus in sommige typen auto's effectiever dan in andere. Behalve de mogelijkheid om het zitgedeelte en de rugleuning van de Maxi-Cosi Rodi aan jouw situatie aan te passen, kun je een extra nekkussentje of opgerolde deken gebruiken voor extra ondersteuning van het hoofd bij het slapen.
Wanneer moet ik overstappen van een autostoeltje uit groep 1 naar een autostoeltje uit groep 2/3?
Voor de veiligheid van je kind raden we aan het autostoeltje uit groep 1 (9 maanden tot 3 1/2 jaar/9-18 kg) zo lang mogelijk te gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het autostoeltje uitsteekt. Zo lang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de kuip, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt jouw kind de beste bescherming.

Kinderwagens/buggy's

Service

Hoe verstuur ik mijn Maxi-Cosi voor herstelling?
Hoe lang gaat mijn herstelling duren?
Waarom mag ik mijn autostoel niet zelf herstellen?
Hoeveel kost een herstelling?
Kan ik reserve onderdelen voor mijn Maxi-Cosi bestellen?

Ja, sommige reserve onderdelen kun je bestellen via de babyspeciaalzaak. De winkelier kan je adviseren en het benodigde onderdeel bij ons bestellen.

Hoe lang blijven er reserveonderdelen beschikbaar voor mijn Maxi-Cosi?

De meeste reserve onderdelen blijven beschikbaar tot 5 jaar na de laatste productiedatum van het product. Wil je meer weten? Vraag de winkelier om meer informatie, of neem contact met ons op. 

Hoe lang duurt het eer ik een reserveonderdeel ontvang?
Gewoonlijk duurt het 7 - 14 werkdagen om je het reserve onderdeel toe te sturen, het is afhankelijk van of we het onderdeel op voorraad hebben. 
We houden de winkelier op de hoogte van onze verwachtte leverdatum, hij of zij kan je dus altijd meer vertellen.

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?
Captcha *
Captcha Description
Captcha Captcha Validation