Axiss

Het draaiende peuter autostoeltje
Color
Authentic Black
  • Eenvoudig naar je toe te draaien
  • 8 zit- en slaapstanden
  • Gordelspanner
  • Groeit mee met je kind
183,20 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

Het Axiss autostoeltje draait 90° linksom of rechtsom naar de deur toe, zodat jij je peuter eenvoudig in en uit de stoel kunt tillen.

Hoe ouder je kind, hoe groter en zwaarder het wordt. Het kan daardoor lastig zijn om je peuter in de auto te zetten en er weer uit te halen. De Axiss is de ideale oplossing hiervoor.

De gordelspanner zorgt ervoor dat de Axiss stevig vast zit en een kleurindicator geeft aan of het stoeltje goed is bevestigd. De hoofdsteun en het gordelsysteem kunnen gemakkelijk gelijktijdig worden versteld en groeien met je kindje mee. En dankzij de verschillende relaxstanden biedt de draaibare Axiss veel comfort en gebruiksgemak.

Kenmerken

Gebruiksgemak • 90° draaibare autostoel om je kindje makkelijk in en uit de stoel te halen • Gelijktijdig verstelbare hoofdsteun en gordelsysteem groeien met je kindje mee • Handige riemhaken houden de gordels opzij, zodat jij je kindje makkelijk kunt installeren • Het gordelsysteem is gemakkelijk met één hand te verstellen • De bekleding kan gewassen worden in de wasmachine Comfort • De hoofsteun heeft 7 standen, hierdoor zit je groeiende kindje altijd veilig • 8 zit- en slaapstanden voor een comfortabele rit • Comfortabel zitje met extra voering • Beschermende riemkussentjes Veiligheid • Beschermende hoofdsteun biedt extra bescherming bij een aanrijding van de zijkant (Side Protection System) • Gordelspanner voor extra stevige en stabiele installatie in de auto • Kleurindicator geeft aan of het stoeltje correct is geïnstalleerd • 5-puntsgordelsysteem om je kindje veilig in de stoel te installeren • Intuïtieve gordelloop om de Axiss gemakkelijk te installeren met de autogordel • Antislip schouderkussentjes houden de gordel op de juiste plek in het geval van een frontale botsing Algemeen • Voldoet aan R44/04 wetgeving • Voorwaarts gericht vervoer van 9 - 18 kg (ca. 9 maanden tot 4 jaar) • Installatie met de 3-punts autogordel • Ontwikkeld in Europa  •  

FAQ's
Ik kan de autogordel nog steeds uittrekken, dus het autostoeltje kan verplaatst worden. Is dit veilig?
In geval van plotseling stoppen of een ongeval zal de autogordel automatisch blokkeren, waardoor het autostoeltje niet zal kunnen verplaatsen. De Maxi-Cosi Priori XP, Maxi-Cosi Axiss en Maxi-Cosi Tobi zijn alle drie voorzien van een gordelspanner waarmee de autogordel steviger kan worden aangetrokken, zodat het zitje beter vast zit.
Is het mogelijk om mijn autostoeltje (groep 1) op het frame van mijn kinderwagen te bevestigen?
Dit is niet mogelijk met onze huidige producten. Onze producten worden ontwikkeld met veel aandacht voor veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Voor de combinatie die je noemt, zouden we concessies moeten doen aan deze drie aspecten. We hebben voor nu besloten dat we daartoe niet bereid zijn.
Mijn kind klimt uit het gordelsysteem van het autostoeltje.
Voor alle autostoeltjes geldt hetzelfde principe: je kind kan geen extra ruimte creëren als er geen extra ruimte is. We hebben gemerkt dat sommige kinderen zelfs als er maar een heel klein beetje speling in het gordelsysteem zit, een hand tussen het gordelslot en hun buik kunnen steken en door deze naar hun hoofd te bewegen hun elleboog onder de gordels kunnen wringen. Hiervoor moeten ze echter een heel flexibele schouder hebben. Deze kinderen doen hun uiterste best om zichzelf uit hun autozitje los te maken. Het komt erop neer dat de veiligheid van kinderen in de auto en bewegingsvrijheid niet samengaan. Om een kind niet alleen veilig maar ook comfortabel te vervoeren, moet er een klein beetje speling in het gordelsysteem zitten. Uit ervaring hebben wij geleerd dat, als de gordel extreem strak getrokken wordt en het kind rustig in het autostoeltje zit, alle autostoeltjes hetzelfde zijn wat betreft 'uit het autostoeltje klimmen'. We zien een vergelijkbaar patroon bij kinderen van 1-4 jaar in autostoeltjes van verschillende types en merken. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind steeds in dezelfde positie houdt - zowel tijdens normale autoritjes als bij plotseling stoppen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten als het kind wordt vastgezet door de gordels aan te spannen. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar u het product heeft gekocht).
De gordels hebben verschillende lengtes. Hoe kan dit?
Ongelijke gordels kunnen veroorzaakt worden door een onjuiste geleiding van het harnassysteem. Controleer aan de achterzijde van het autostoeltje dat de gordels niet gedraaid zijn en dat de aantrekgordel (die onderaan de voorzijde van de kuip loopt) in het midden van het systeem zit. Controleer ook of de gordel vrij heen en weer kan bewegen door de schouderopeningen. Voor een goede werking dient het gordelslot helemaal naar voren te zijn geklapt. Dit gordelslot werkt door de gordelspanner los te maken. Indien het probleem zich na controle blijft voordoen, kun je het beste je babyspeciaalzaak raadplegen.
Hoe lang achter elkaar kan ik de Maxi-Cosi gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, kort gezegd, gewoonlijk geadviseerd om een babyautostoeltje zoals een Maxi-Cosi Citi SPS, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, de Maxi-Cosi, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Dit is echter absoluut geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.

Onderscheidingen

Axiss

Reviews