AxissFix

De autostoel die naar je toedraait
Van ca. 4 maanden tot 4 jaar
Van 62 tot 105 cm
Color
Sparkling Grey
 • i-Size veiligheid 360° draaibare stoel Achterwaarts én voorwaarts veilig reizen Groeit mee met je kind
429,00 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

De AxissFix van Maxi-Cosi, het eerste i-Size autostoeltje dat 360º kan draaien, is een geweldige combinatie van excellente veiligheid en gebruiksgemak.

Je kunt het stoeltje naar je toe draaien, in elke relaxstand, om je kind in een oogwenk veilig vast te zetten. De AxissFix gebruikt ISOFIX in combinatie met een derde bevestigingsband (Top Tether) voor een eenvoudige en veilige installatie van het autostoeltje. De AxissFix maakt het mogelijk om kinderen tot ongeveer 2 jaar (87 cm) veilig achterwaarts te vervoeren, voor betere bescherming van het hoofd en de nek. Daarna draai je de AxissFix eenvoudig om voor voorwaarts gericht vervoer tot ca. 105 cm.

Kenmerken

Gebruiksgemak
 • 360º draaibare stoel: draai het stoeltje naar je toe om je kind eenvoudig en snel in het stoeltje te zetten of eruit te halen
 • Gelijktijdig verstelbare hoofdsteun en gordelsysteem
 • Centraal dashboard voor het gemakkelijk selecteren van de rijrichting
 • Handige hoogte-indicator toont wanneer je kunt wisselen naar een voorwaartse rijrichting
 • Riemhaken houden de veiligheidsgordel open als jij je kindje in de stoel zet
 • Zachte, met één hand verstelbare gordelversteller
 • Wasbare bekleding Comfort
 • De verstelbare hoofdsteun en het harnas (7 standen) groeien met je kind mee
 • 4 zit- en slaapstanden in beide rijrichtingen
 • Zeer comfortabele stoel met extra voering
 • Schouder- en kruisbescherming Veiligheid
 • Voldoet aan i-Size (R129) wetgeving
 • Achterwaarts vervoer tot ca. 2 jaar (87cm) voor verbeterde bescherming van het hoofd en de nek
 • ISOFIX installatie met Top Tether (bevestigingsband)
 • Hoofdsteun met hoogwaardig absorptiemateriaal voor betere bescherming
 • 5-puntsgordel
 • Anti-slip schouderkussentjes
 • Automatische veiligheidsgordel
 • Indicatoren voor een correcte ISOFIX-bevestiging
 • Indicator voor een correcte Top Tether-spanning Algemeen
 • Tegen de rijrichting in van 61 tot 87 cm (ca. 4 maanden. tot 2 jr.)
 • Met de rijrichting mee van 76 - 105 cm (na minimaal 15 maanden tot ca. 4 jaar)
 • Compact design dat in de meeste auto's past
 • Ontwikkeld in
Europa
FAQ's
Hoe kan ik het Maxi-Cosi AxissFix-autostoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand zetten?
Om het stoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand te zetten, selecteer je de voorwaartse stand op het centrale dashboard en draai je het stoeltje in de voorwaartse stand. Zodra de stand is geselecteerd en het stoeltje naar jou gericht staat, kun je het stoeltje alleen naar de geselecteerde rijstand draaien om vergissingen tijdens het dagelijks gebruik te voorkomen.
Hoe kan ik de Maxi-Cosi AxissFix draaien?
Om de Maxi-Cosi AxissFix vanuit de rijstand (achterwaarts of voorwaarts gericht) naar je toe te draaien, trek je aan de handgreep aan de kant van het portier om het stoeltje te ontgrendelen (je hoeft niet beide handgrepen te gebruiken) en draai je het stoeltje naar je toe. Om het stoeltje van vanuit die stand naar de rijstand te draaien, hoef je alleen het stoeltje zelf te draaien (je hoeft de handgreep in dit geval niet te gebruiken).
Hoe kan de hoofdsteun van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?
Om de hoofdsteun af te stellen, maak je eerst het gordelsysteem los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Vervolgens druk je op de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun om de hoofdsteun te verstellen.
Hoe kan het gordelsysteem van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?
Je kunt het gordelsysteem samen met de hoofdsteun afstellen. Om het gordelsysteem af te stellen, maak je dit eerst los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Je kunt vervolgens de hoofdsteun verstellen door de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun in te drukken en de hoofdsteun naar boven of beneden te verstellen. Zodra je de hoofdsteun hebt afgesteld, zet je je kindje in het stoeltje en trek je het gordelsysteem strak met de verstelband aan de voorkant.
Hoeveel zit- en slaapstanden heeft de Maxi-Cosi AxissFix?
De Maxi-Cosi AxissFix heeft vier comfortabele standen: van zit- tot slaapstand. Je kunt deze standen eenvoudig aan de voorkant van het stoeltje afstellen. Voor nog meer gebruiksgemak kun je de stand van het stoeltje afstellen ongeacht de stand van de stoel (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht). Bovendien kun je het stoeltje draaien in de slaapstand.
Waar bevindt zich de handgreep om de zit-/slaapstand van de Maxi-Cosi AxissFix te verstellen?
De handgreep om de zit-/slaapstand te verstellen, bevindt zich aan de voorkant van het stoeltje en kan bij alle stoelposities (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht) worden gebruikt.
Kan de Maxi-Cosi AxissFix worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat?
Ja. Om het gebruiksgemak te vergroten, kan de Maxi-Cosi AxissFix ook worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat.
Krijgt mijn kindje op warme dagen geen last van de schouderkussentjes met antislip?
De schouderkussentjes met antislip zijn zeer belangrijk voor de veiligheid van je kindje. Ze zorgen ervoor dat je kindje bij een frontale aanrijding stevig in het stoeltje blijft zitten. Het materiaal van de kussentjes is niet alleen gekozen vanwege de hoge veiligheidsprestaties, maar ook vanwege de zachtheid van het materiaal. Zo heeft je kindje er geen last van, ook niet wanneer het warm is in de auto. Omdat de schouderkussentjes horen bij het veiligheidssysteem van de AxissFix, mag je deze nooit verwijderen.
Kan de hoes van de Maxi-Cosi AxissFix worden gewassen?
Je kunt de hoes en schouderkussentjes verwijderen om ze te wassen. Raadpleeg het waslabel dat in de stof van elk item is genaaid voor de wassymbolen en het voorgeschreven wasprogramma. Wanneer de hoes op enig moment moet worden vervangen, mag alleen een officiële Maxi-Cosi-hoes worden gebruikt, omdat de hoes onderdeel is van het veiligheidssysteem van het autostoeltje. Gebruik een vochtige doek om de kuip schoon te maken.
Kan ik een speelketting aan de automatische veiligheidsgordel bevestigen?
Wanneer de AxissFix achterwaarts gericht is, loopt de automatische veiligheidsgordel bovenlangs, parallel aan het portier, zodat de bovenkant van de basis is verbonden met de bovenkant van de stoel. Je kunt een zachte speelketting aan de gordel bevestigen om je kindje tijdens de rit bezig te houden. De veiligheid wordt hierdoor niet in gevaar gebracht, omdat de gordel is voorzien van een gordelspanner. Verwijder de speelketting alvorens het stoeltje te draaien om te voorkomen dat het stoeltje niet goed draait.
Kan ik de verkleiner uit de AxissFix Plus gebruiken in de AxissFix?
Nee, dit is niet toegestaan. De verkleiner is ontwikkeld, getest en goedgekeurd voor gebruik in de AxissFix Plus en zorgt er voor dat je pasgeboren baby (vanaf 45cm) veilig kan reizen. Het gebruik van de AxissFix Plus verkleiner in de AxissFix zorgt er voor dat de AxissFix niet meer voldoet aan de strenge i-Size (R129) eisen.

Reviews