AxissFix Plus

Alles draait om veiligheid, nu vanaf de geboorte
Color
Authentic Black
  • i-Size veiligheid
  • 360° draaibare stoel
  • Achterwaarts én voorwaarts veilig reizen
  • Groeit mee vanaf de geboorte tot 4 jaar
459,00 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

De nieuwe Maxi-Cosi AxissFix Plus is een autostoeltje voor baby's en peuters vanaf de geboorte tot circa 4 jaar.

De nieuwe Maxi-Cosi AxissFix Plus is een autostoeltje voor baby's en peuters met een unieke combinatie van het hoogste veiligheidsniveau en 360˚ rotatie voor optimaal gebruiksgemak. AxissFix Plus is voorzien van ISOFIX voor een gemakkelijke en veilige bevestiging in de auto en voldoet aan de i-Size norm (R129). Met de veilige en comfortabele stoelverkleiner voor baby's kun je het stoeltje al vanaf de geboorte gebruiken, de verkleiner kan op het moment dat het kindje 60 cm is (ca. 4 maanden) verwijderd worden. De passagiertjes kunnen tot 87 cm (ca. 2 jaar) achterwaarts reizen voor een betere bescherming van hoofd en nek. Groot genoeg voor voorwaarts vervoer? Draai het stoeltje simpelweg 180˚ rond en het kan nog tot ongeveer het vierde jaar (105cm) mee!

Kenmerken

Gebruiksgemak • 360˚ draaibare kinderstoel maakt het makkelijker om je kind goed vast te zetten • Gelijktijdig verstelbare hoofdsteun en gordelsysteem • Centraal bedieningspaneel om de rijrichting te kiezen, voor gemakkelijk switchen tussen achterwaarts en voorwaarts reizen • Lengte-indicatie helpt je kiezen wanneer je kind klaar is om voorwaarts gericht te reizen • Handige veiligheidsgordel-haken houden de gordel open terwijl je het kind in de stoel zet (nooit meer 'graven' naar de gordel) • Zachte, met één hand verstelbare gordelversteller • Wasbare bekleding Comfort • Knusse stoelverkleiner garandeert een veilige installatie van pasgeboren baby's tot circa 4 maanden of 61cm • In 7 stappen verstelbare hoofdsteun zodat je kind jarenlang comfortabel kan zitten en rusten • Vier ruststanden in beide richtingen voor een optimale combinatie van comfort en veiligheid • Beschermstukken voor schouders, middel en kruis Veiligheid • Voldoet aan de strenge Europese i-Size norm (R129) voor autostoeltjes • Achterwaarts vervoer tot circa 2 jaar (87cm) voor betere bescherming van hoofd en nek • ISOFIX installatiesysteem met Top Tether voor gemakkelijke en veilige bevestiging van het stoeltje in de auto • Hoofdsteun met hoogwaardig schok-absorptiemateriaal levert extra bescherming bij zijwaartse aanrijding • 5-punts integraalgordel houdt het kind veilig op zijn plek • Antislip schouderstukken voor extra veiligheid bij frontale schokken • ASB (Automatic Safety Belt) systeem zorgt dat stoelbasis en autostoel altijd in contact blijven. Aanduiding correcte ISOFIX-installatie • Aanduiding correcte spanning Top Tether Algemeen • Achterwaarts gericht reizen vanaf de geboorte (45cm) tot ca. 2 jaar (87cm) • Voorwaarts reizen van 76 tot 105cm (van circa 15 maanden tot 4 jaar) • Compact ontwerp, past ook in kleinere auto's • Geproduceerd in Europa  •  

FAQ's
Wat is IsoFix?
ISOFIX is een wereldwijd gestandaardiseerd bevestigingssysteem en is ontwikkeld in samenwerking met de auto-industrie. De naam ISOFIX komt van de afkorting ISO (International Standardisation Organisation) met de toevoeging 'FIX'. ISOFIX bestaat uit twee haken die zich bevinden tussen de rugleuning en de zitting van de autostoel. Het autostoeltje wordt vastgemaakt aan deze haken, die verbonden zijn met de carrosserie van de auto. Voor de installatie van het autostoeltje zijn dus geen autogordels meer nodig. Isofix autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben naast de twee haken een afsteunpoot aan de voorkant. Deze zorgt voor extra stabiliteit en dat het autostoeltje in een aanrijding zo goed mogelijk op zijn plaats blijft. Vanaf 2006 zijn alle nieuwe auto's voorzien van ISOFIX bevestigingspunten. Lees hier meer. 
Mijn kind klimt uit het veiligheidstuigje, wat kan ik doen?
Dit principe geldt voor alle kinderzitjes. Het komt erop neer dat je kind geen extra ruimte moet kunnen maken doordat er speling is. Sommige kinderen slagen erin om, zelfs bij minimale speling in het gordelsysteem, een hand te krijgen tussen de gesp en hun buik. Ze bewegen hun hand dan omhoog en kunnen een elleboog onder de gordels krijgen als hun schouders soepel genoeg zijn. Deze kinderen hebben een grote drang om zich uit het kinderzitje los te wurmen. In principe gaan de veiligheid van je kind en bewegingsvrijheid niet samen. Als je je kind veilig en toch comfortabel wilt vervoeren, is een geringe mate van speling in het gordelsysteem vereist. In de praktijk blijkt dat als de gordel erg strak is gespannen en het kind rustig in het zitje zit, alle kinderzitjes dezelfde karakteristieken vertonen als we het hebben over kinderen die uit het kinderzitje klimmen. Verschillende typen zitjes van diverse fabrikanten vertonen vergelijkbare patronen bij kinderen van 1-4 jaar. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind voortdurend in dezelfde positie houdt, zowel in normale omstandigheden tijdens de rit als bij plotseling remmen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten door de gordels aan te trekken, zodat je kind veilig vast zit. Als dit op de juiste wijze gebeurt, kunnen de gordels niet losraken tijdens het gebruik. Als dit toch gebeurt, neem dan contact op met onze Klantenservice via de winkel waar je het product hebt gekocht.
De Maxi-Cosi AxissFix voldoet aan de i-Size-norm (R129). Wat betekent dit?
De i-Size-norm (R129) is een nieuwe Europese richtlijn uit juli 2013 die erop gericht is om de veiligheid van kinderen in auto's te verbeteren. De richtlijn schrijft voor dat kinderen tot ten minste 15 maanden achterwaarts moeten worden vervoerd, stimuleert het gebruik van universele ISOFIX-systemen en zorgt voor verbeterde veiligheidsnormen voor extra bescherming van hoofd en nek. Klik op de koppeling voor meer informatie over i-Size
Waarom wordt de classificatie van de Maxi-Cosi AxissFix gebaseerd op de lengte en niet op het gewicht?
De Maxi-Cosi AxissFix voldoet aan de nieuwe i-Size-norm (R129) en de wijziging van de classificatie is onderdeel van deze i-Size-norm. De classificatie is veranderd, zodat ouders eenvoudiger het juiste autostoeltje voor hun kind kunnen kiezen. Bovendien wordt zo voorkomen dat kinderen te snel in een groter autostoeltje worden vervoerd. De lengte dient nu ter referentie bij de keuze van het juiste autostoeltje. Er wordt echter wel nog steeds rekening gehouden met het gewicht, omdat de i-Size-norm voorschrijft dat het gewicht van het autostoeltje en van het kind samen niet meer dan 33 kilo mag bedragen. Daarom is de AxissFix geschikt voor peuters van 61 tot 105 cm, met een maximumgewicht van 19 kilo.
Past de Maxi-Cosi AxissFix in mijn auto?
Kan worden geïnstalleerd in de meeste auto's met ISOFIX-systeem met Top Tether en op alle stoelen die geschikt zijn voor i-Size-autostoeltjes. Raadpleeg het instructieboekje van je auto om te controleren of je auto is voorzien van 3 ISOFIX-verankeringspunten (2 ISOFIX-verankeringspunten en 1 Top Tether). Je kunt op verschillende manieren controleren of de AxissFix in je auto kan worden geïnstalleerd: • Raadpleeg de autotypenlijst op de website van Maxi-Cosi • Scan de QR-code op het AxissFix-autostoeltje • Controleer in de winkel de autotypenlijst die bij de AxissFix wordt geleverd
Mijn auto staat niet in de autotypenlijst. Kan ik de AxissFix dan niet in mijn auto installeren?
In de «autotypenlijst» zijn automerken opgenomen waarin de Maxi-Cosi AxissFix kan worden geïnstalleerd. Deze lijst is echter niet uitputtend en wordt regelmatig bijgewerkt op onze website www.maxi-cosi.com. Wanneer je auto er niet bij staat, kan dit betekenen dat nog niet is getest of het autostoeltje in jouw auto kan worden geïnstalleerd. Raadpleeg dan het instructieboekje van je auto en neem contact op met onze Consumer Service om te controleren of de AxissFix in je auto kan worden geïnstalleerd.
Kan de Maxi-Cosi AxissFix worden vastgezet met een autogordel?
De Maxi-Cosi AxissFix is een i-Size-autostoeltje dat alleen kan worden geïnstalleerd met het ISOFIX-systeem met Top Tether. Dit autostoeltje kan niet met een autogordel worden vastgezet.
Kan de Maxi-Cosi AxissFix op de passagiersstoel voorin worden geïnstalleerd?
Ja, als de passagiersstoel voorin is voorzien van ISOFIX-verankeringspunten. Let op: schakel de passagiersairbag altijd uit wanneer de AxissFix in achterwaartse stand staat. Wanneer de AxissFix in voorwaartse stand staat, raden we aan om de passagiersairbag uit te schakelen of om de passagiersstoel in de achterste stand te plaatsen. De passagiersstoel voorin is in de meeste auto's echter niet voorzien van ISOFIX-verankeringspunten. Daarom is het vaak niet mogelijk om het autostoeltje op de passagiersstoel voorin te installeren. Raadpleeg het instructieboekje van de auto of onze autotypenlijst om te controleren of de AxissFix kan worden geïnstalleerd op de passagiersstoel voorin. Raadpleeg de geldende wet- en regelgeving van het land waarin het stoeltje wordt gebruikt wanneer je de AxissFix voorwaarts gericht op de passagiersstoel voorin wilt installeren. Voor sommige landen gelden namelijk speciale richtlijnen.
Hoe weet ik zeker dat ik de Maxi-Cosi AxissFix op de juiste manier in mijn auto heb geïnstalleerd?
Volg de stappen in de gebruikershandleiding om het autostoeltje op de juiste manier te installeren. De indicatoren op de ISOFIX-connectoren en de Top Tether geven aan wanneer het stoeltje juist is geïnstalleerd. Wanneer de ISOFIX-knoppen groen worden, betekent dit dat de ISOFIX-connectoren op de juiste manier zijn bevestigd in de auto. Wanneer de indicator van de Top Tether groen is, betekent dit dat de spanning van de Top Tether juist is. We raden ten zeerste aan om deze 3 indicatoren vóór elke rit te controleren.
Hoe weet ik zeker dat de Maxi-Cosi AxissFix in de juiste rijstand is vergrendeld?
De Maxi-Cosi AxissFix heeft 2 rijstanden: achterwaarts gericht (van 61 tot 87cm / ca. 4 maanden tot ca. 2 jaar) en voorwaarts gericht (76 tot 105 cm / >15 maanden tot ca. 4 jaar). Selecteer eerst de juiste rijstand op het centrale dashboard, afhankelijk van de leeftijd en lengte van je kindje, en zet daarna pas je kindje in het autostoeltje. Vervolgens kun je het stoeltje in de gewenste rijstand draaien. Zodra de rijstand is vergrendeld, kun je het stoeltje niet meer in de verkeerde richting draaien, tenzij je de selectie op het dashboard verandert. Dit voorkomt vergissingen tijdens het dagelijks gebruik. De handgrepen worden gesloten en je hoort een "klik" ter bevestiging dat het stoeltje in de gewenste rijstand is vergrendeld.
Hoelang mag ik mijn kindje met de Maxi-Cosi AxissFix in achterwaartse richting vervoeren?
De Maxi-Cosi AxissFix moet in achterwaartse richting worden gebruikt tot minimaal 15 maanden om de maximale veiligheid van je kindje te garanderen. Maxi-Cosi raadt aan om het autostoeltje zo lang mogelijk en tot de aangegeven limiet (tot 87 cm of ca. 2 jaar) in de achterwaartse stand te gebruiken. Het hoofd en de nek van je kindje zijn in het begin namelijk nog niet zo sterk en worden aanzienlijk beter beschermd wanneer het stoeltje in achterwaartse richting is geïnstalleerd.
Waarom bevindt zich een rode en blauwe schaalaanduiding op de hoes van de Maxi-Cosi AxissFix?
De schaalaanduiding biedt informatie die je helpt om te bepalen wanneer je het autostoeltje in de voorwaartse stand mag gebruiken. Vaak weet je niet de precieze lengte van je kindje en wil je hem of haar snel in voorwaartse richting vervoeren, omdat je je kindje dan makkelijker kunt zien. Je kindje moet echter minimaal 15 maanden oud zijn voordat je het stoeltje in de voorwaartse stand mag gebruiken. Het doel van dit label is om te voorkomen dat het stoeltje te snel in de voorwaartse stand wordt gezet. Door de hoofdsteun te verstellen, kun je zien of het stoeltje in de achterwaartse stand (blauw) moet worden gezet of al in de voorwaartse stand (rood) mag worden gezet. Uiteraard is dit slechts een indicatie. Wanneer je kindje minimaal 15 maanden is, moet je altijd controleren of hij of zij langer is dan 76 cm, voordat je het stoeltje in de voorwaartse stand zet.
Hoe kan ik het Maxi-Cosi AxissFix-autostoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand zetten?
Om het stoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand te zetten, selecteer je de voorwaartse stand op het centrale dashboard en draai je het stoeltje in de voorwaartse stand. Zodra de stand is geselecteerd en het stoeltje naar jou gericht staat, kun je het stoeltje alleen naar de geselecteerde rijstand draaien om vergissingen tijdens het dagelijks gebruik te voorkomen.
Hoe kan ik de Maxi-Cosi AxissFix draaien?
Om de Maxi-Cosi AxissFix vanuit de rijstand (achterwaarts of voorwaarts gericht) naar je toe te draaien, trek je aan de handgreep aan de kant van het portier om het stoeltje te ontgrendelen (je hoeft niet beide handgrepen te gebruiken) en draai je het stoeltje naar je toe. Om het stoeltje van vanuit die stand naar de rijstand te draaien, hoef je alleen het stoeltje zelf te draaien (je hoeft de handgreep in dit geval niet te gebruiken).
Een draaibaar autostoeltje is erg handig, maar komt de Maxi-Cosi AxissFix tijdens een ongeluk niet los van zijn basis?
AxissFix is de opvolger van het succesvolle Axiss-autostoeltje, dat de afgelopen 7 jaar heeft aangetoond een betrouwbaar en veilig autostoeltje voor peuters te zijn. Aan de lancering van het nieuwe AxissFix-autostoeltje zijn jaren van ontwikkeling en onderzoek, simulaties en echte botsproeven vooraf gegaan. Omdat dit autostoeltje 360° kan worden gedraaid, hebben we het mechanisme in alle standen intensief getest op de weerstand tegen sterke krachten. Het autostoeltje biedt excellente veiligheidsprestaties in geval van een aanrijding.
Hoe kan de hoofdsteun van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?
Om de hoofdsteun af te stellen, maak je eerst het gordelsysteem los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Vervolgens druk je op de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun om de hoofdsteun te verstellen.
Hoe kan het gordelsysteem van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?
Je kunt het gordelsysteem samen met de hoofdsteun afstellen. Om het gordelsysteem af te stellen, maak je dit eerst los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Je kunt vervolgens de hoofdsteun verstellen door de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun in te drukken en de hoofdsteun naar boven of beneden te verstellen. Zodra je de hoofdsteun hebt afgesteld, zet je je kindje in het stoeltje en trek je het gordelsysteem strak met de verstelband aan de voorkant.
Hoeveel zit- en slaapstanden heeft de Maxi-Cosi AxissFix?
De Maxi-Cosi AxissFix heeft vier comfortabele standen: van zit- tot slaapstand. Je kunt deze standen eenvoudig aan de voorkant van het stoeltje afstellen. Voor nog meer gebruiksgemak kun je de stand van het stoeltje afstellen ongeacht de stand van de stoel (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht). Bovendien kun je het stoeltje draaien in de slaapstand.
Waar bevindt zich de handgreep om de zit-/slaapstand van de Maxi-Cosi AxissFix te verstellen?
De handgreep om de zit-/slaapstand te verstellen, bevindt zich aan de voorkant van het stoeltje en kan bij alle stoelposities (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht) worden gebruikt.
Kan de Maxi-Cosi AxissFix worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat?
Ja. Om het gebruiksgemak te vergroten, kan de Maxi-Cosi AxissFix ook worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat.
Krijgt mijn kindje op warme dagen geen last van de schouderkussentjes met antislip?
De schouderkussentjes met antislip zijn zeer belangrijk voor de veiligheid van je kindje. Ze zorgen ervoor dat je kindje bij een frontale aanrijding stevig in het stoeltje blijft zitten. Het materiaal van de kussentjes is niet alleen gekozen vanwege de hoge veiligheidsprestaties, maar ook vanwege de zachtheid van het materiaal. Zo heeft je kindje er geen last van, ook niet wanneer het warm is in de auto. Omdat de schouderkussentjes horen bij het veiligheidssysteem van de AxissFix, mag je deze nooit verwijderen.
Kan de hoes van de Maxi-Cosi AxissFix worden gewassen?
Je kunt de hoes en schouderkussentjes verwijderen om ze te wassen. Raadpleeg het waslabel dat in de stof van elk item is genaaid voor de wassymbolen en het voorgeschreven wasprogramma. Wanneer de hoes op enig moment moet worden vervangen, mag alleen een officiële Maxi-Cosi-hoes worden gebruikt, omdat de hoes onderdeel is van het veiligheidssysteem van het autostoeltje. Gebruik een vochtige doek om de kuip schoon te maken.
Kan ik een speelketting aan de automatische veiligheidsgordel bevestigen?
Wanneer de AxissFix achterwaarts gericht is, loopt de automatische veiligheidsgordel bovenlangs, parallel aan het portier, zodat de bovenkant van de basis is verbonden met de bovenkant van de stoel. Je kunt een zachte speelketting aan de gordel bevestigen om je kindje tijdens de rit bezig te houden. De veiligheid wordt hierdoor niet in gevaar gebracht, omdat de gordel is voorzien van een gordelspanner. Verwijder de speelketting alvorens het stoeltje te draaien om te voorkomen dat het stoeltje niet goed draait.
Waarom zit er een stoelverkleiner in de AxissFix Plus?
De stoelverkleiner is ontwikkeld om baby's van 45 cm - 60 cm te beschermen in de AxissFix Plus. Voor de veiligheid van je kindje is het verplicht de stoelverkleiner te gebruiken tot je kindje 60 cm is. Verwijder de verkleiner niet eerder, gebruik ook geen andere kussentjes die niet ontworpen zijn voor deze stoel.
Tot wanneer moet ik de stoelverkleiner in de AxissFix gebruiken?
Voor de veiligheid van je kindje is het verplicht de verkleiner te gebruiken tot je kindje een lengte van 60 cm heeft bereikt. Verwijder het kussen niet eerder, pas het niet aan en gebruik geen andere kussens die niet zijn ontworpen voor gebruik in deze stoel.
Door de stoelverkleiner is de AxissFix Plus erg smal voro mijn baby. Kan ik een deel van het kussen verwijderen zodat mijn baby wat meer ruimte heeft?
Nee, de stoelverkleiner is ontworpen om je baby te beschermen in het geval van een ongeluk. Voor de veiligheid van je kindje is het verboden om de verkleiner te verwijderen voor je kindje een lengte van 60 cm heeft bereikt. Pas het kunnen niet aan en gebruik ook geen andere kussens die niet ontworpen zijn voor gebruik in deze stoel. Voor maximale veiligheid raden we je aan de jas van je kindje uit te trekken.
Kan ik de verkleiner uit de AxissFix Plus gebruiken in de AxissFix?
Nee, dit is niet toegestaan. De verkleiner is ontwikkeld, getest en goedgekeurd voor gebruik in de AxissFix Plus en zorgt er voor dat je pasgeboren baby (vanaf 45cm) veilig kan reizen. Het gebruik van de AxissFix Plus verkleiner in de AxissFix zorgt er voor dat de AxissFix niet meer voldoet aan de strenge i-Size (R129) eisen.

Onderscheidingen

Reviews