Coral

Ontworpen om dicht bij je kindje te zijn
40-75 cm
Color
Essential Black
 • Eerste modulaire babyautostoeltje
 • Ultralicht om te dragen
 • Diverse ergonomische draagmogelijkheden
 • Extra groot zonnescherm
299,00 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

We hebben de Maxi-Cosi Coral uitgerust met een unieke dubbele functionaliteit. Het innovatieve modulaire ontwerp voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en dit wordt gecombineerd met een geavanceerde en eenvoudig te verwijderen lichtgewicht soft carrier.

De volledig gestoffeerde soft carrier is op diverse manieren dicht bij te dragen en weegt slechts 1,7 kg. De handgrepen zijn gemakkelijk te verstellen, zodat zowel ouders als pasgeboren kindjes genieten van optimaal comfort. De carrier is eenvoudig in de intuïtieve safety shell te bevestigen en kan gemakkelijk worden vastgeklikt in de ISOFIX-basis.

Installeren

Het installeren van de Maxi-Cosi Coral is een fluitje van een cent dankzij de FamilyFix3 die aan de ISOFIX-bevestigingspunten in je auto kan worden bevestigd. Klik de Coral op de basis en je kunt vertrekken! Geen ISOFIX-bevestigingspunten in je auto? Maak je geen zorgen, de Coral kan ook worden geïnstalleerd met behulp van de autogordels in je auto. Met FamilyFix3 kun je de safety shell van de Coral in je auto laten en je kleintje meenemen in de innovatieve lichtgewicht soft carrier (slechts 1,7 kg zonder de zitverkleiner voor pasgeboren baby's). Dankzij dit slimme modulaire ontwerp kun jij je baby op ergonomische wijze uit de safety shell in de auto tillen, met één hand, zonder gedoe en zonder je hoofd te stoten. De verwijderbare soft carrier is moeiteloos in en uit de safety shell te tillen. De audiovisuele indicatoren bevestigen correcte en veilige installatie.

Veiligheid

Maxi-Cosi heeft geholpen om meer dan 50 miljoen baby's van het ziekenhuis naar huis te vervoeren. Als toonaangevend specialist in kindermobiliteit staat de veiligheid van jouw kind bij ons centraal. Gezinnen kunnen de toekomst zorgeloos tegemoet met onze intuïtieve en innovatieve autostoeltjes die kinderen op veilige wijze beschermen. De dynamische veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van het Maxi-Cosi autostoeltje wordt sterk aanbevolen in externe crashtestscores. Het ontwerp en de productie van de innovatieve en ongeëvenaarde Coral voldoen aan de strengste veiligheidsnormen in de branche (R129/03 i-Size). De Coral voldoet zowel bij installatie op de FamilyFix3 ISOFIX-basis aan de i-Size-normen als bij gebruik met een autogordel. Je kunt vanaf de geboorte met een gerust hart op avontuur met je baby! Je kleine zit comfortabel en veilig dankzij de zachte bekleding van de zitverkleiner die moeiteloos in de beschermende harde safety shell past. Audiovisuele indicatoren bevestigen correcte installatie.

Ontworpen om dicht bij je kindje te zijn

Dankzij de dubbele functionaliteit en het lichte gewicht (1,7 kg) kun je jouw baby in de soft carrier vanaf de eerste dag dicht bij je houden. De soft carrier heeft verstelbare handgrepen en kan op diverse manieren ergonomisch en dagelijks worden gebruikt. Klik de soft carrier probleemloos in de safety shell en klik snel en eenvoudig vast op de ISOFIX-basis! De Maxi-Cosi Coral beschikt over een extra groot en eenvoudig verstelbaar zonnescherm, zodat je baby ook op warme en zonnige dagen heerlijk koel blijft. Het scherm is bevestigd aan de safety shell die op veel Maxi-Cosi kinderwagens kan worden geplaatst voor een speciaal uitje of gewoon voor jullie dagelijkse ritjes. Je kindje kan onderweg misselijk worden en snacks en drankjes kunnen vallen of worden gemorst. De bekleding van het Maxi-Cosi autostoeltje kan gelukkig eenvoudig worden verwijderd en in de wasmachine worden gewassen.

Kenmerken

Gebruiksvriendelijk • Het eerste modulaire babyautostoeltje dat ouders uitzonderlijk gemak biedt

 • Baby's zijn gemakkelijk en licht te dragen in de verwijderbare soft carrier

 • Meerdere ergonomische manieren om je kindje te dragen en dicht bij je te houden

 • Het innovatieve praktische harnas blijft open staan, zodat jij je baby in een paar seconden in en uit het stoeltje kan tillen

 • Ultiem makkelijk draagbaar door verstelbare zachte handgrepen

 • Snelle en eenvoudige installatie in combinatie met een ISOFIX-basis

 • Dankzij memory lock eenvoudig met één hand te verwijderen van kinderwagens van Maxi-Cosi en Quinny

Comfort • Het extra grote zonnescherm biedt maximale bescherming tegen de zon

 • De innovatieve zitverkleiner voor baby's biedt extra veiligheid en comfort

 • De zachte voering in de soft carrier biedt je baby extra comfort

Veiligheid • Voldoet aan de laatste i-Size-veiligheidsnormen (R129/03) die nu ook gelden voor installatie met gordels

 • De audiovisuele indicatoren bevestigen of de verwijderbare soft carrier op juiste wijze wordt geïnstalleerd

 • Side Protection System biedt optimale bescherming in geval van een zijdelingse botsing

Algemeen • Nieuw ergonomisch ontwerp met gladde oppervlakken, gemakkelijker te gebruiken door ouders

 • Product is goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen (raadpleeg altijd uw vliegmaatschappij)

FAQ's
Kan ik de Maxi-Cosi Coral met FamilyFix3 voorin op de passagiersstoel installeren?
Ja, de Maxi-Cosi Coral kan voorin op de passagiersstoel worden geïnstalleerd als die stoel over ISOFIX-bevestigingspunten beschikt. Het is in dat geval wel HEEL BELANGRIJK dat de airbag is uitgeschakeld. In veel auto's ontbreken de ISOFIX-bevestigingspunten echter bij de passagiersstoelen voorin.
Kan ik de Coral installeren met alleen de autogordels?
Ja, de Coral kan met de autogordels worden geïnstalleerd. Volg de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing of op het product nauwkeurig op voor correcte installatie. De Maxi-Cosi Coral is een universeel verbeterd kinderbevestigingssysteem met gordels (Enhanced Child Restraint System of ECRS) dat voldoet aan de ECE R129-03 i-Size-norm. Dat betekent i-Size-conform met gordels.
Wat betekent dat; Coral voldoet bij installatie met gordels ook aan de i-Size-norm?
Dat betekent dat Coral bij installatie met gordels ook voldoet aan de i-Size-testvoorschriften, net zoals bij installatie op een ISOFIX-basis.
Kan ik de Coral op een andere ISOFIX-basis plaatsen?
De Coral kan uitsluitend op een FamilyFix3 ISOFIX-basis worden bevestigd.
Kunnen de zitverkleiner voor baby's en de hoes van de Coral in de wasmachine worden gewassen?
Ja, de zitverkleiner voor baby's en de hoes van de Coral kunnen beide in de wasmachine worden gewassen op maximaal 30 graden en op een programma voor fijne was.
Op welke kinderwagens kan de Coral worden geplaatst?
De Maxi-Cosi Coral past op alle compatibele Maxi-Cosi en Quinny kinderwagenframes en diverse kinderwagens van andere merken.
Hoe kan ik het veiligheidsharnas in hoogte verstellen?
Het veiligheidsharnas kan in hoogte worden versteld met behulp van de zitverkleiner voor baby's. Gebruik de zitverkleiner voor baby's met een maximale lengte van 60 cm, zodat het veiligheidsharnas perfect is afgesteld ter hoogte van de schouder. We adviseren om de zitverkleiner te verwijderen bij baby's met een lengte tussen 61 en 75 cm. De ligpositie wordt zodoende lager, zodat het veiligheidsharnas weer perfect is afgesteld ter hoogte van de schouder.
Hoe verwijder ik de Coral van mijn kinderwagen?
Verwijder de Coral van een kinderwagen door de twee grijze knoppen direct naast de draagbeugel aan de zijkant van het autostoeltje tegelijkertijd in te drukken en het autostoeltje omhoog te trekken. Zorg dat het autostoeltje altijd achterwaarts gericht en nooit voorwaarts gericht op de kinderwagen wordt geplaatst. De Coral is dankzij memory lock gemakkelijk met één hand te verwijderen van de kinderwagens van Maxi-Cosi en Quinny.
De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de i-Size-wetgeving (R129). Wat houdt dat in?
i-Size (R129) is een nieuwe wet die tot doel heeft om autostoeltjes nog veiliger te maken dan ze al waren. i-Size-autostoeltjes (R129) worden geïnstalleerd met ISOFIX, kunnen tot een leeftijd van minimaal 15 maanden achterwaarts gericht worden gebruikt en voldoen aan strengere veiligheidsnormen waardoor ze het hoofd en de nek nog beter beschermen. Ga voor meer informatie over i-Size (R129) naar onze website: www.maxi-cosi.com
Welke accessoires zijn er verkrijgbaar voor de Coral?
Maxi-Cosi biedt de volgende accessoires aan voor de Coral: voetenzak, zitverkleiner voor de zomer, regenhoes en klamboe. Raadpleeg de website van Maxi-Cosi voor meer informatie.
Wanneer moet ik de zitverkleiner voor baby's uit de Coral verwijderen?
De zitverkleiner voor baby's is speciaal ontwikkeld om kleine baby's extra comfort en veiligheid te bieden. Baby's worden doorgaans te groot voor de zitverkleiner als ze langer zijn dan 60 cm. Je kunt de zitverkleiner verwijderen en de Coral gewoon blijven gebruiken.
Waarom wordt er een maximaal gewicht van 12 kg aangegeven op de instructiesticker op de Coral?
Autostoeltjes voor kinderen worden volgens i-Size-richtlijnen ingedeeld op basis van lengte, maar het is ook wettelijk verplicht om aan te geven wat het maximale gewicht is voor baby's. De Coral is geschikt voor baby's vanaf de geboorte (40 cm) tot 75 cm. Het maximale gewicht van 12 kg verwijst naar 95 percentiel, de gewichtscurve voor kinderen met een lengte van 75 cm. Dit betekent dat slechts 5% van de kinderen meer dan 12 kg weegt bij een lengte van 75 cm.
Wat is een modulair autostoeltje?
Coral is het eerste modulaire autostoeltje voor baby's Dit betekent dat de soft carrier (draagbaar element) uit de safety shell kan worden verwijderd. De veiligheid in de auto kan zodoende worden gegarandeerd en de lichtgewicht carrier is eenvoudig en ergonomisch te dragen.
Hoeveel weegt de soft carrier?
De soft carrier weegt 1,7 kg.
Kan ik de soft carrier gebruiken tot het maximale gewicht van 12 kg is bereikt?
Ja, de soft carrier kan worden gebruikt tot baby's te groot worden voor de Coral (> 75 cm, of > 12 kg).
Kan ik de carrier eenvoudig vervangen door een nieuw exemplaar of moet er een compleet nieuwe Coral worden aangeschaft? Zijn de onderdelen los verkrijgbaar?
Defecte of beschadigde onderdelen of defecte soft carriers kunnen ter reparatie worden aangeboden bij een van de erkende reparatiecentra. Soft carriers die niet kunnen worden gerepareerd, kunnen worden vervangen. Neem bij defecten contact op met onze klantenservice of een lokaal verkooppunt.
Kan ik het product in zijn geheel dragen met de verstelbare handgrepen van de soft carrier?
Ja, dat is mogelijk en veilig.
Hoe lang mag een baby maximaal zijn bij het gebruik van Coral?
De Coral is ontworpen voor baby's vanaf 40 cm tot en met 75 cm (circa 12 maanden).
Hoe kan ik de safety shell van Coral reinigen?
De safety shell kan met een vochtige doek worden gereinigd.
Hoe verwijder en bevestig ik de soft carrier?
1. Klap de draagbeugel van de safety shell in; 2. Pak beide handgrepen aan de zijkanten van de soft carrier en houd ze samen vast in één hand; 3. Druk de ontgrendelknop aan de zijkant van de safety shell in om de soft carrier te ontgrendelen; 4. Til de soft carrier uit de safety shell; 5. Er moet een 'klik' te horen zijn als de soft carrier weer in de safety shell wordt geplaatst; 6. De handgrepen van de soft carrier worden na het loslaten automatisch ingetrokken; 7. Verplaats de draagbeugel van de safety shell naar de voorste positie richting de benen van de baby totdat deze vergrendelt in de rijpositie.
Zijn de soft carrier en de safety shell apart verkrijgbaar?
Het complete autostoeltje bestaat uit twee elementen: de soft carrier en de safety shell. Deze items zijn momenteel niet apart verkrijgbaar. Neem bij defecten of beschadigingen contact op met onze klantenservice.

Zie in actie

Reviews