Productomschrijving

Met de Maxi-Cosi MiloFix kun je je kindje langer achterwaarts vervoeren, tot 15 maanden (max 13 kg). Daarna kun je de stoel voorwaarts gericht gebruiken voor je peuter tot 4 jaar (18 kg).

Het veiligste is om je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren, in ieder geval tot 15 maanden, in combinatie met Isofix installatie. Bij achterwaarts vervoer is een kindje beter beschermd in geval van frontale of zijwaartse aanrijdingen. Als je baby voor de leeftijd van 15 maanden niet meer past in de baby-autostoel, dit is als het hoofdje over de kuip uitsteekt, dan biedt de MiloFix dus een oplossing om je kindje tot 15 maanden achterwaarts te vervoeren met Isofix installatie.

MiloFix wordt met Isofix bevestigingshaken geïnstalleerd en nog een extra derde bevestigingspunt: de bevestigingsband ofwel de 'top tether'. Aan de groene indicatoren kun je zien of je de stoel correct hebt geïnstalleerd. Controleer de gebruiksaanwijzing van je auto of je een 'top tether bevestigingspunt' in je auto hebt en raadpleeg onze autotypenlijst voor de passing in jouw auto.

De MiloFix kan eenvoudig van achterwaarts naar voorwaarts gericht geroteerd worden. Zorg ervoor dat de stoel in de standaardpositie staat bij het roteren, dus niet de relaxstand, anders kan hij niet geroteerd worden. 

Kenmerken

    •    Eenvoudige en veilige Isofix installatie in combinatie met een bevestigingsband (top tether) 
    •    Achterwaarts tot 15 maanden (13 kg), daarna voorwaarts tot 4 jaar (18 kg) 
    •    Gelijktijdig verstelbare hoofdsteun en gordelsysteem 
    •    Een comfortabele relaxstand 
    •    Zitverkleiner voor comfort van kleinere kinderen 
    •    5-punts gordelsysteem om je kindje stevig in de stoel te kunnen bevestigen 
    •    Side protection system: zijdelingse bescherming voor hoofd en nek 
    •    Gordelhaken voor eenvoudige in- en uitstap van stoeltje 
    •    Roterende base om eenvoudig van achterwaarts naar voorwaarts gericht te plaatsen
FAQ's
Wat is IsoFix?
ISOFIX is een wereldwijd gestandaardiseerd bevestigingssysteem en is ontwikkeld in samenwerking met de auto-industrie. De naam ISOFIX komt van de afkorting ISO (International Standardisation Organisation) met de toevoeging 'FIX'. ISOFIX bestaat uit twee haken die zich bevinden tussen de rugleuning en de zitting van de autostoel. Het autostoeltje wordt vastgemaakt aan deze haken, die verbonden zijn met de carrosserie van de auto. Voor de installatie van het autostoeltje zijn dus geen autogordels meer nodig. Isofix autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben naast de twee haken een afsteunpoot aan de voorkant. Deze zorgt voor extra stabiliteit en dat het autostoeltje in een aanrijding zo goed mogelijk op zijn plaats blijft. Vanaf 2006 zijn alle nieuwe auto's voorzien van ISOFIX bevestigingspunten. Lees hier meer. 
Is IsoFix veiliger dan installatie met een autogordel?
Een goed geïnstalleerd autostoeltje van Maxi-Cosi is het veiligste in zijn klasse. Door de IsoFix-methode kan het autostoeltje niet onjuist geïnstalleerd worden, maar IsoFix is niet veiliger dan wanneer het zitje op de traditionele methode wordt geïnstalleerd. IsoFix voorkomt onjuiste installatie omdat een kleurindicator (rood of groen) wordt gebruikt om de correcte installatie van verschillende onderdelen aan te geven.
Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?
Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.
Hoe lang achter elkaar kan ik de Maxi-Cosi gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, kort gezegd, gewoonlijk geadviseerd om een babyautostoeltje zoals een Maxi-Cosi Citi SPS, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, de Maxi-Cosi, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Dit is echter absoluut geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Mijn kind klimt uit het gordelsysteem van het autostoeltje.
Voor alle autostoeltjes geldt hetzelfde principe: je kind kan geen extra ruimte creëren als er geen extra ruimte is. We hebben gemerkt dat sommige kinderen zelfs als er maar een heel klein beetje speling in het gordelsysteem zit, een hand tussen het gordelslot en hun buik kunnen steken en door deze naar hun hoofd te bewegen hun elleboog onder de gordels kunnen wringen. Hiervoor moeten ze echter een heel flexibele schouder hebben. Deze kinderen doen hun uiterste best om zichzelf uit hun autozitje los te maken. Het komt erop neer dat de veiligheid van kinderen in de auto en bewegingsvrijheid niet samengaan. Om een kind niet alleen veilig maar ook comfortabel te vervoeren, moet er een klein beetje speling in het gordelsysteem zitten. Uit ervaring hebben wij geleerd dat, als de gordel extreem strak getrokken wordt en het kind rustig in het autostoeltje zit, alle autostoeltjes hetzelfde zijn wat betreft 'uit het autostoeltje klimmen'. We zien een vergelijkbaar patroon bij kinderen van 1-4 jaar in autostoeltjes van verschillende types en merken. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind steeds in dezelfde positie houdt - zowel tijdens normale autoritjes als bij plotseling stoppen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten als het kind wordt vastgezet door de gordels aan te spannen. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar u het product heeft gekocht).
De gordels hebben verschillende lengtes. Hoe kan dit?
Ongelijke gordels kunnen veroorzaakt worden door een onjuiste geleiding van het harnassysteem. Controleer aan de achterzijde van het autostoeltje dat de gordels niet gedraaid zijn en dat de aantrekgordel (die onderaan de voorzijde van de kuip loopt) in het midden van het systeem zit. Controleer ook of de gordel vrij heen en weer kan bewegen door de schouderopeningen. Voor een goede werking dient het gordelslot helemaal naar voren te zijn geklapt. Dit gordelslot werkt door de gordelspanner los te maken. Indien het probleem zich na controle blijft voordoen, kun je het beste je babyspeciaalzaak raadplegen.
Is het mogelijk om mijn autostoeltje (groep 1) op het frame van mijn kinderwagen te bevestigen?
Dit is niet mogelijk met onze huidige producten. Onze producten worden ontwikkeld met veel aandacht voor veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Voor de combinatie die je noemt, zouden we concessies moeten doen aan deze drie aspecten. We hebben voor nu besloten dat we daartoe niet bereid zijn.

Onderscheidingen

maxicosi_milofix_ADAC_award_DE_70x62.jpg
maxicosi_milofix_TCS_award_DE_70x62.jpg
maxicosi_milofix_OAMTC_award_DE_70x62.jpg

Reviews