Rodi AirProtect®

Innovatieve kinderautostoel met AirProtect® technologie
Color
Authentic Cognac
  • Gepatenteerde AirProtect® technologie
  • Side Protection System
  • Ruststanden voor meer comfort
  • Groeit mee met je kind
129,00 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

Als ouder wil je de zekerheid hebben dat je je kindje voorziet van de allerbeste bescherming.

De gepatenteerde AirProtect®-technologie voor zijbescherming in de hoofdsteun van de Maxi-Cosi Rodi-autostoel is ontworpen om jouw kindje de best mogelijk bescherming te geven bij een ongeval van de zijkant. De AirProtect technologie verkleint het risico op hoofdletsel met tot wel 20%. Het stoeltje is super comfortabel dankzij de ontspannen ruststand en is in hoogte verstelbaar, zodat het meegroeit met het kind.

De Maxi-Cosi Rodi AirProtect® is bovendien licht van gewicht en kan dus gemakkelijk van de ene naar de andere auto worden overgeplaatst.

 

Het gebruik van een zitverhoger, zonder rugleuning en hoofdsteun, wordt door ons afgeraden. Een autostoel met rugleuning en hoofdsteun biedt meer bescherming bij een ongeval, daarnaast zorgt het voor extra comfort.

Kenmerken

Gebruiksgemak Installatie met de autogordel Wasbare bekleding Comfort Comfortabele ruststand In hoogte verstelbaar Veilgheid AirProtect® technology voor extra bescherming van hoofd en nek Side Protection System Algemeen Geschikt voor voorwaarts gericht vervoer  •  

FAQ's
Kan ik de luchtkussentjes in de Rodi AirProtect zelf vervangen of opblazen?
De luchtkussentjes in de Rodi AirProtect zijn speciaal ontwikkeld met schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussentje. Ze kunnen daarom niet worden opgeblazen. De luchtkussentjes kunnen niet worden vervangen want ze zijn geïntegreerd in het autostoeltje.
Ik heb mijn Maxi-Cosi-autostoeltje op de grond laten vallen. Moet ik het nu vervangen?
Nee, dat is niet nodig als het een gewone 'val' was, niet een extreem harde val van flinke hoogte. Als een autostoeltje op de grond valt, wordt het niet onderworpen aan hetzelfde soort krachten als tijdens een (ernstige) botsing. Het autozitje hoeft daarom niet vervangen te worden.
Wanneer moet ik overstappen van een autostoeltje uit groep 1 naar een autostoeltje uit groep 2/3?
Voor de veiligheid van je kind raden we aan het autostoeltje uit groep 1 (9 maanden tot 3 1/2 jaar/9-18 kg) zo lang mogelijk te gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het autostoeltje uitsteekt. Zo lang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de kuip, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt jouw kind de beste bescherming.
Passen er 3 autostoeltjes op de achterbank van mijn auto?
Dit is afhankelijk van het type auto. In een groot aantal auto's past er 3 stoeltjes op de achterbank. We raden je aan om met je auto bij de babyspeciaalzaak langs te gaan. Zij kunnen je het beste adviseren en de huidige en nieuwe stoeltje(s) in jouw auto passen. Belangrijk is dat elk van de autostoeltjes correct geinstalleerd is en dat het gordelslot niet bekneld zit.
Kan ik een autostoeltje ook op de passagiersstoel voorin plaatsen?
Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft wel onze voorkeur. Een baby-autostoeltje 0-13 maanden mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer u zeker weet dat deze is uitgeschakeld. Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Is het veilig om tweedehands autostoeltjes te gebruiken?
Wij raden af om een gebruikt autozitje te kopen. Van een tweedehands autostoeltje is vaak de geschiedenis niet bekend. Met andere woorden, je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van autostoeltje die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. Het autozitje kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn.
Waarom heb ik een autostoeltje nodig?
Het gebruik van een goedgekeurd kinderautostoeltje is wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. Deze vereiste geldt voor alle landen die tot de Europese Unie behoren. Autostoeltjes en zitverhogers met ECE R44/04-certificering voldoen aan de minimale vereisten van deze nieuwe wet.
Moeten kinderen langer dan 1,35 in een kinderautostoeltje zitten?
Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!

Onderscheidingen

Rodi AirProtect

Reviews