Opal HD

Maxi-cosi Opal HD Helping babies with hip dysplasia
Color
Total Black
  • Plenty of space for little splinted legs
  • Extra back support when lying flat
  • Extra support pillow for younger babies
  • Height and width adjustability

Productomschrijving

Kinderen hebben betekent veel vooruit plannen. De Maxi-Cosi Opal is ideaal voor ouders die verder denken. Dit 2-in-1 autozitje is geschikt vanaf de geboorte tot maar liefst 3½ jaar oud, dus extra lang te gebruiken van baby tot peuter (0 tot 18 kg).

Tot ongeveer 1 jaar (0-13 kg) gebruik je de Maxi-Cosi Opal achterwaarts gericht. Daarna draai je met één klik het autozitje om en zet je het vast, zodat je grotere kind voortaan naar voren, in de rijrichting kijkt. Ook bij dit autozitje staat gebruiksgemak voor de ouders hoog op de lijst: verstel eenvoudig de hoofdsteun en de harnasgordel gaat automatisch mee in hoogte. Handig!

Dankzij de extra dikke bekleding, zijdelingse bescherming tegen aanrijdingen vanaf de zijkant, eenvoudige breedteverstelling en vijf zit/slaapstanden zit je kind comfortabel. Nu en nog ver in de toekomst.

The seat was especially designed with support of paediatricians and gives extra back support and space for the legs that's so vital for children with hip dysplasia. The Opal HD adjusts from sitting to sleeping for the most enjoyable of journeys. This long-lasting car seat is first used as a rearward facing seat until approx. 15/18 months. Then Opal HD easily turns to face forward, simply by using a switching device.

Where can I buy one?

The Maxi Cosi Opal HD isn’t for sale. Instead, our Hip Safety Service will rent you the car seat while your child is receiving treatment.

Kenmerken

• 2-in-1 Combinatie-autozitje voor kinderen vanaf de geboorte tot 3½  jaar (0 tot 18 kg)• Extra lange gebruiksduur van baby- tot peuterleeftijd• Tot circa 1 jaar (tot 13 kg) achterwaarts gericht te gebruiken, daarna (tot 18 kg) voorwaarts gericht• Optimale zit/ligpositie voor je kind in achterwaarts gerichte stand, door meer beenruimte langer achterwaarts gericht te gebruiken • Met één klik draai je het autozitje eenvoudig van achterwaarts naar voorwaarts gerichte stand, zonder de gordel te hoeven aanpassen• Met een 3-punts autogordel te installeren, de gordelspanner zorgt voor extra stevige installatie• Extra zijdelingse bescherming tegen aanrijdingen vanaf de zijkant• Compact ontwerp met 5 zit/slaapstanden en breedteverstelling • Gelijktijdige verstelling van hoofdsteun en gordelsysteem in 6 hoogtestanden• Zachte comfortabele bekleding afneembaar voor de was zonder gordel te verwijderen• Inclusief zitverkleiner voor jongere baby's• Goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen ECE R44/04• Volgens de wet dienen kinderen tot 1.35 meter in een goedgekeurd autozitje te zitten
FAQ's
De gordels hebben verschillende lengtes. Hoe kan dit?
Ongelijke gordels kunnen veroorzaakt worden door een onjuiste geleiding van het harnassysteem. Controleer aan de achterzijde van het autostoeltje dat de gordels niet gedraaid zijn en dat de aantrekgordel (die onderaan de voorzijde van de kuip loopt) in het midden van het systeem zit. Controleer ook of de gordel vrij heen en weer kan bewegen door de schouderopeningen. Voor een goede werking dient het gordelslot helemaal naar voren te zijn geklapt. Dit gordelslot werkt door de gordelspanner los te maken. Indien het probleem zich na controle blijft voordoen, kun je het beste je babyspeciaalzaak raadplegen.
Hoe lang achter elkaar kan ik de Maxi-Cosi gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, kort gezegd, gewoonlijk geadviseerd om een babyautostoeltje zoals een Maxi-Cosi Citi SPS, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, de Maxi-Cosi, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Dit is echter absoluut geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Ik kan de autogordel nog steeds uittrekken, dus het autostoeltje kan verplaatst worden. Is dit veilig?
In geval van plotseling stoppen of een ongeval zal de autogordel automatisch blokkeren, waardoor het autostoeltje niet zal kunnen verplaatsen. De Maxi-Cosi Priori XP, Maxi-Cosi Axiss en Maxi-Cosi Tobi zijn alle drie voorzien van een gordelspanner waarmee de autogordel steviger kan worden aangetrokken, zodat het zitje beter vast zit.
Mijn kind klimt uit het veiligheidstuigje, wat kan ik doen?
Dit principe geldt voor alle kinderzitjes. Het komt erop neer dat je kind geen extra ruimte moet kunnen maken doordat er speling is. Sommige kinderen slagen erin om, zelfs bij minimale speling in het gordelsysteem, een hand te krijgen tussen de gesp en hun buik. Ze bewegen hun hand dan omhoog en kunnen een elleboog onder de gordels krijgen als hun schouders soepel genoeg zijn. Deze kinderen hebben een grote drang om zich uit het kinderzitje los te wurmen. In principe gaan de veiligheid van je kind en bewegingsvrijheid niet samen. Als je je kind veilig en toch comfortabel wilt vervoeren, is een geringe mate van speling in het gordelsysteem vereist. In de praktijk blijkt dat als de gordel erg strak is gespannen en het kind rustig in het zitje zit, alle kinderzitjes dezelfde karakteristieken vertonen als we het hebben over kinderen die uit het kinderzitje klimmen. Verschillende typen zitjes van diverse fabrikanten vertonen vergelijkbare patronen bij kinderen van 1-4 jaar. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind voortdurend in dezelfde positie houdt, zowel in normale omstandigheden tijdens de rit als bij plotseling remmen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten door de gordels aan te trekken, zodat je kind veilig vast zit. Als dit op de juiste wijze gebeurt, kunnen de gordels niet losraken tijdens het gebruik. Als dit toch gebeurt, neem dan contact op met onze Klantenservice via de winkel waar je het product hebt gekocht.
Wat kan ik doen als mijn kind het slotje van zijn of haar harnasgordel open maakt?
In dat geval adviseren wij, net als alle internationale veiligheidsdeskundigen, onmiddellijk op een veilige plaats te stoppen, het kind weer vast te zetten en hem of haar te vertellen dat hij of zij dit niet meer mag doen en waarom niet. Het is niet uit te sluiten dat een inventief, handig of krachtig kind het slot kan openen. Als de kracht die nodig is om het slot te openen flink vergroot zou worden, zodat een kind dit niet meer zou kunnen doen, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De plaats van het slot, de kleur van de knop en de bedienings- of openingskracht zijn allemaal in Europese normen vastgelegd. Een hulpverlener zonder kennis van autostoeltjes moet bij een ongeval direct kunnen zien hoe hij een kind in geval van nood uit een autostoeltje kan bevrijden.

Onderscheidingen

Opal

Reviews