De beste wipstoel kiezen

Een wipstoel is een veilige plek waar je baby kan spelen en kan ontspannen, zodat jij je handen even vrij hebt. Wij helpen je om de beste voor jouw gezin te vinden.

Baby’s zitten graag in hun wipstoel. Ze kunnen kijken wat er allemaal om hen heen gebeurt en de wereld ontdekken. Ze kunnen luisteren naar muziek, spelen met hun speelgoed, met hun broertjes en zusjes en met jou. Er zijn heel veel verschillende wipstoelen verkrijgbaar en daarom vind je hier enkele tips om de beste voor jou en je baby te vinden.

Denk ook aan veiligheid: een goede wipstoel heeft een stevige veiligheidsgordel die ervoor zorgt dat je baby op zijn plek blijft zitten. Kijk goed naar het frame om te zien of het robuust genoeg is, zodat hij niet te makkelijk omvalt. En controleer of hij gemaakt is van degelijk en duurzaam materiaal.

Let op de maat van de wipstoel: op sommige wipstoelen passen baby’s maar tot ze ongeveer zes maanden oud zijn. Andere zijn ontworpen om te worden aangepast als de baby groeit. Ga op zoek naar een wipstoel voor langdurig gebruik, dan krijg je het meeste waar voor je geld.

Zorg dat hij gemakkelijk schoon te houden is: wipstoelen kunnen een goede plek zijn voor de eerste hapjes. Maar als je baby eten krijgt in zijn wipstoel, kun je er donder op zeggen dat het een kliederboel wordt! Ga op zoek naar een wipstoel die eenvoudig schoon te maken is zodat hij er op zijn best uit blijft zien.

Houd rekening met veelzijdigheid: een veelzijdige wipstoel maakt het leven gemakkelijker. Ga op zoek naar flexibele mogelijkheden, bijvoorbeeld: heeft de wipstoel een liggende positie zodat de baby zich lekker kan ontspannen? Is er een mogelijkheid om hem vast te zetten in een positie zonder schommelen?

Je wipstoel gebruiken
Een goede wipstoel houdt je baby bezig én veilig. Hierdoor heb jij je handen vrij voor andere dingen.

Wipstoelen om mee te spelen: het is gemakkelijk om te praten en te spelen met je baby als hij in een wipstoel zit. Aangezien je de wipstoel in elke kamer kan plaatsen, kan jouw kindje je zien en op je reageren waar je ook bent en wat je ook doet. Je kunt speeltjes aan de wipstoel vastmaken om de zintuigen van je baby te stimuleren. En je ziet vast maar al te graag die brede glimlach, als je kindje ontdekt hoe leuk schommelen kan zijn.

Wipstoelen om te ontspannen: in de ligstand is een wipstoel de perfecte plek voor je baby om zich te ontspannen. Geef je kindje de tijd om tot rust te komen in de wipstoel en zich voor te bereiden op een slaapje.

Kiezen voor Maxi-Cosi wipstoelen
De Maxi-Cosi Kori wipstoel is een veelzijdige 2-in-1 wipstoel die geschikt is voor gebruik vanaf de geboorte dankzij de zachte zitverkleiner voor pasgeborenen. Deze lichtgewicht wipstoel is gemakkelijk door het huis te verplaatsen. Zo is je kindje altijd dichtbij je, in welke kamer je ook bent. Je kunt schakelen tussen drie posities om te schommelen of te relaxen. Extra fijn: de hoes kan in de wasmachine, dus je kindje heeft altijd een schoon zitje. 

Bekijk de Maxi-Cosi Kori

Wanneer de leef- en speelruimte beperkt is, biedt de Loa-wipstoel van Maxi-Cosi de perfecte oplossing. De Loa weegt slechts 2 kg en is compact inklapbaar. Hij kan netjes en uit het zicht in kleine ruimtes worden opgeborgen. Deze 2-in-1-wipstoel is ultracompact en toch comfortabel! De zachte, gevoerde zitting van de Loa en de twee ligstanden zorgen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 6 maanden voor knus comfort.

Maak kennis met de Maxi-Cosi Loa