Alles wat je moet weten om je eerste autostoeltje te kiezen

Terwijl je buik steeds verder groeit, wordt het tijd om na te gaan denken over het juiste autostoeltje voor je baby. Als onderdeel van het boodschappenlijstje voor je baby, is het autostoeltje het belangrijkste om goed te krijgen. We hebben alle informatie gebundeld die je nodig hebt om het eerste autostoeltje voor je baby te kiezen.

We beginnen met de basis:

  • Wist je dat het tegen de wet is om een baby in de auto te vervoeren zonder autostoeltje? Zelfs tijdens die eerste terugreis vanuit het ziekenhuis is het niet toegestaan;
  • Een babyautostoeltje geeft je vertrouwen in de veiligheid van je baby;
  • Wij raden aan om geen tweedehands autostoeltje te kopen, maar een gloednieuwe. Dan ben je er 100% zeker van dat er in het verleden geen incidenten zijn gebeurd;
  • Met een ISOFIX-basis is de installatie van je autostoeltje gemakkelijker;
  • Maxi-Cosi biedt verschillende kinderwagens aan die aan het autostoeltje bevestigd kunnen worden voor een compleet reissysteem.
Pebble 360 Pro
Coral 360
360 Pro Family
CabrioFix i-Size
Pebble Pro
Mica Pro Eco
Mica Eco
Pearl 360 Pro

Welk autostoeltje kiezen?

Als je wilt dat je baby tot 9 maanden achterwaarts gericht meereist, bekijk dan eens de babyautostoeltjes zoals onze CabrioFix. Als je van plan bent om je babyautostoeltje tot 12 of 15 maanden te gebruiken, moet je op zoek naar een i-Size-autostoeltje, bijvoorbeeld onze CabrioFix i-SizePebble Pro of onze Pebble 360 Pro.

Bekijk de Coral 360 voor het allergrootste gemak. Dit autostoeltje is uniek in zijn soort en kan vanaf de geboorte tot 12 maanden worden gebruikt. Het heeft een uitneembare lichtgewicht reiswieg met ergonomisch inlegkussen. Creëer een 360 Pro Family, het roterende autostoelsysteem van de volgende generatie, door de Pebble 360 Pro, FamilyFix 360 Pro base en Pearl 360 Pro peuterautostoeltje te combineren!

Als je opzoekt bent naar extra flexibiliteit, dan is een verstelbaar baby-/peuterautostoeltje de beste keuze. Dit autostoeltje kan tot 4 jaar worden gebruikt en kan van achterwaarts naar voren gericht worden zodra je kleintje 9 maanden oud is. Bekijk bijvoorbeeld onze Mica EcoMica Pro Eco en nieuwe Pearl 360 Pro.

Achterwaarts reizen is essentieel!

De huidige wet rond de autostoeltjeswetgeving (R44) zegt dat je baby ten minste 9 maanden lang achterwaarts gericht moet meereizen, terwijl de recentste veiligheidsregelgeving i-Size (R129) aanbeveelt om tot ten minste 15 maanden achterwaarts mee te rijden. Experts adviseren zelfs 4 jaar, omdat de nek van je baby dan beter beschermd zal zijn bij een aanrijding.

De opties voor je eerste babyautostoeltje:

  • Babyautostoeltje: geschikt vanaf de geboorte tot 13 kg (R44-regelgeving)
  • i-Size-babyautostoeltje: geschikt vanaf de geboorte tot 9-12 maanden (i-Size-regelgeving R129)
  • Autostoeltje voor meerdere leeftijden: geschikt vanaf de geboorte tot ca. 7 jaar
  • (Verstelbaar) autostoeltje voor baby’s/peuters: vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar

Je baby kan 4 jaar lang achterwaarts gericht meereizen in het verstelbare baby-/peuterautostoeltje.

Welke bevestigingsopties zijn er?

Naast al deze opties, kan je autostoeltje ook op verschillende manieren in je auto bevestigen. Installeer je babyautostoeltje met behulp van een ISOFIX-basis, voor een eenvoudige Click & Go-installatie. Of gebruik de veiligheidsgordel van je auto als er geen ISOFIX-verankeringspunten voorzien zijn. Lees meer over de installatie met ISOFIX en veiligheidsgordel om de beste oplossing te vinden voor jou.

Er zijn veel zaken belangrijk bij het kiezen van een autostoeltje. Al een product gevonden dat aan je wensen voldoet? Of nog steeds aan het twijfelen? Gebruik onze speciale autostoeltool van Maxi-Cosi om te ontdekken welk model het beste past bij jouw groeiend gezin.