Leuk leuren: Zo bevorderen leertorens onafhankelijkheid. Verkennen en ontdekken

Van alledaagse taken tot speeltijd: elk moment thuis is een kans om contact te maken met je kind: hun eerste ervaringen te vieren en hun ontluikende onafhankelijkheid te stimuleren. Want is getuige zijn van hun ontwikkeling niet een van de allermooiste dingen van het ouderschap?

Leertorens maken deze ervaringen mogelijk. Ze bieden een veilig en boeiend platform van waaruit je kind samen met jou kan onderzoeken, ontdekken en leren. Wil je meer informatie over de voordelen van een leertoren in huis? Lees dan verder.

Bevordert hun onafhankelijkheid

Door met hun eigen handen aan activiteiten deel te nemen, ontdekken je kinderen een nieuw gevoel van onafhankelijkheid en beginnen ze essentiële levensvaardigheden op te doen waar ze later profijt van zullen hebben.

Mogelijk is dit de eerste keer dat ze zelfstandig bepaalde delen van het huis kunnen bereiken, zodat ze de vrijheid hebben om onder jouw toezicht in alle veiligheid te kunnen verkennen.

Laat ze een keukenhulpje worden

De keuken is de perfecte omgeving voor je kind om zijn of haar nieuwsgierigheid met een leertoren verder te ontwikkelen. De leertoren overbrugt op een veilige manier de afstand naar het aanrecht. Zo kan je kind ze samen met jou eenvoudige taken uitvoeren.

Dit is niet alleen een kans om vaardigheden te ontwikkelen, maar ook een kans om plezier te hebben en te ontdekken. Ze zullen nieuwe texturen en smaken ontdekken, met je kletsen en al doende nieuwe woorden oppikken.

Het stimuleert hun creativiteit

Leertorens geven je kind een wereld aan creatieve mogelijkheden. Ze bereiken letterlijk nieuwe hoogten, geven hun creatieve kant de vrije teugel en leren op allerlei nieuwe, spannende manieren buiten gebaande paden denken.

Neem nou de Maxi-Cosi Toucan met het geïntegreerde schoolbord, dat creativiteit stimuleert waardoor ze overal in huis een kunstenaar kunnen worden.

Maakt ruimte voor quality-time

Een leertoren voor peuters maakt de hele dag door moeiteloze momenten van contact tussen ouder en kind mogelijk. Laat je kind gewoon observeren en met je meedoen terwijl jij je dagelijkse routines uitvoert.

Met deze alledaagse interacties schep je kansen om jullie band te versterken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Het maakt elke dag extra waardevol.

Maak kennis met Toucan

De Maxi-Cosi Toucan-leertoren is geïnspireerd op Montessori-principes: je kindje leert door te ontdekken. Het 3-in-1 ontwerp van Toucan opent voor je kind een wereld aan mogelijkheden.

Maak plezier in de keuken in de leertorenmodus. Geef zijn of haar creativiteit de ruimte op het geïntegreerde schoolbord in de tafel- en stoelmodus en kijk hoe ze een stapje hoger komen met de opstapkruk-feature.