Overnachten met je kleintje: hoe je ervoor zorgt dat je kind een goede nacht heeft

De wereld verkennen met je kind is een van de vele spannende dingen waar ouders naar uitkijken. Of je nu een stedentrip maakt of gewoon bij opa en oma op bezoek gaat, je wilt dat je kleintje de hele nacht zo rustig mogelijk slaapt. Waar of hoe lang je ook weggaat, onze reiswiegen staan altijd klaar om mee te gaan!

Hier zijn onze 7 beste tips voor een geslaagde overnachting met je baby of peuter

Plan je reis vooruit

Het plannen van een reis met je kind kan stressvol zijn, maar dat hoeft niet. Door de reis van tevoren te plannen, zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Neem Maxi-Cosi Swift mee om er zeker van te zijn dat je alle draagbare producten die je nodig hebt in één hebt. De Swift is een reiswieg, een peuterbedje en een box tegelijk. Als je een lange autorit maakt, lees dan onze beste tips voor veilige en comfortabele reizen. Als je van plan bent om naar je bestemming te vliegen, raadpleeg dan onze korte gidsen voor het vliegen met een baby en het vliegen met een peuter

Zorg dat je zo licht mogelijk reist

Inpakken voor een overnachting met je baby of peuter? Neem de tijd en denk na over wat je dagelijks nodig hebt. Maak een lijstje zodat je tijdens het inpakken verschillende items kunt afvinken. Om er zeker van te zijn dat je zo licht mogelijk reist en je kleintje 's nachts comfortabel slaapt, Voeg onze Iris of Swift toe aan je lijstjeMaxi-Cosi Iris is een opvouwbare reiswieg, die het inpakken van een compacte bagage gemakkelijk maakt. Maxi-Cosi Swift is een 3-in-1 reiswieg die je in een oogwenk met één hand opvouwt. Zowel de Iris als de Swift hebben hun eigen transporttas, dus welke je ook kiest, je bent altijd klaar om te gaan!

Maak onderscheid tussen dag en nacht

Het is belangrijk om je baby te helpen om onderscheid te maken tussen dag en nacht. Zorg ervoor dat de kamer overdag goed verlicht en helder is. Doe 's ochtends de gordijnen open om natuurlijk licht binnen te laten en de baby aan te kleden als teken dat er een nieuwe dag aanbreekt. Het is belangrijk om de hele dag door veel met je kleintje te communiceren en te spelen. Tijdens het voeden overdag kun je met je baby praten of zingen. Gedurende de nacht zijn de dingen een beetje anders. Als je baby 's nachts wakker wordt om gevoed te worden of om de luier te laten verschonen, zorg er dan voor dat je het licht en het geluid tot een minimum beperkt. Geef de baby rustgevende knuffels in plaats van spelen aan te moedigen. Omdat Iris een in hoogte verstelbare reiswieg is, voorkomt hij dat je je rug belast terwijl je de baby in de reiswieg zet of eruit haalt.

Zorg ervoor dat de kamer een ideale temperatuur heeft

Het is belangrijk dat de kamer waarin je baby slaapt een ideale temperatuur heeft van 16 tot 18 graden Celsius. Zet 's ochtends de ramen open zodat de lucht kan circuleren. Je kunt een kamerthermometer meenemen op reis en deze in de kamer van je baby plaatsen om er voor te zorgen dat de temperatuur altijd goed is. Het is ook van belang om het babybedje niet naast kachels of radiatoren te plaatsen. De Iris reiswieg weegt minder dan 6 kg, waardoor je het eenvoudig kunt verplaatsen in de kamer.

Hou je aan een bedtijdroutine

Door het instellen van een eenvoudige bedtijdroutine zal je baby niet alleen wennen aan het idee van bedtijd, maar ook beter en zelfs langer slapen. Je kunt de routine starten van 30 tot 60 minuten voor het tijdstip waarop je wilt dat je baby naar bed gaat. Je bedtijdroutine zou kunnen bestaan uit: je baby een warm bad geven, een pyjama aantrekken, zachtjes masseren of een slaapliedje zingen. Je kunt zelf bepalen wat de bedtijdroutine voor je kleintje inhoudt, zorg er alleen voor dat je elke nacht zoveel mogelijk dezelfde stappen in dezelfde volgorde volgt.

En naarmate routine deel gaat uitmaken van je nieuwe leven als ouder, laat Maxi-Cosi Swift je er mee helpen. In één stap op te vouwen, het lichte gewicht en het unieke matras in twee delen dat perfect past bij je pasgeborene en later bij je peuter, zijn slechts drie van de redenen waarom deze multifunctionele reiswieg een redder in de nood is.

Kleed je kind niet te warm aan voor de nacht

Door ervoor te zorgen dat je kleintje het 's nachts niet te warm heeft, zal je baby beter slapen. De netstof in de Swift houdt je baby de hele nacht door goed geventileerd. Andere signalen die laten zien dat je kleintje het te warm heeft, zijn onder andere: vochtig haar, rode wangen, snelle ademhaling, buik voelt te warm of klam aan. Je kunt controleren of je kleintje het te warm heeft door twee vingers op zijn nek of rug te plaatsen. Als hij te heet is, haal dan één laag eraf en controleer het nog eens in 10 minuten.

Laat de kleine alleen in slaap vallen

Als je baby ouder wordt, probeer hem dan de kans te geven om in zijn eentje in slaap te vallen. Plaats hem aan het einde van je bedtijdroutine voorzichtig op zijn rug, terwijl je kalmerende geluiden of woorden als 'shh' of 'tijd om te slapen' gebruikt. Blijf dit herhalen terwijl je baby langzaam in slaap valt. Vanwege het luchtige ontwerp van Iris kun je je kleintje nog steeds in de gaten houden, zelfs nadat je hem hebt neergelegd. Na een paar avonden begint hij deze geluiden en woorden te associëren met bedtijd en valt hij makkelijker in slaap.