Wetten voor autostoeltjes op vakantie 

Jij en je baby hebben een hele wereld om samen te ontdekken. Of je nu een roadtrip in de VS plant of een stadsuitje in Europa, hier zijn onze beste tips over wetten voor autostoeltjes over de hele wereld zodat je veilig en vrolijk kunt reizen. 

Wetten voor autostoeltjes over de wereld 

Velen van ons geven toe dat we niet weten hoe het zit met de wetten voor autostoeltjes in ons eigen land. En bij reizen in het buitenland is het nog veel ingewikkelder om te weten wat wel en niet mag. Wetten voor kinderautostoeltjes variëren van land tot land. Als je je in de VS bevindt, merk je ook dat verschillende staten ook verschillende regels voor autostoeltjes hebben.  

Als je het verkeerd doet kun je geconfronteerd worden met boetes die je vakantiestemming zeker zullen verpesten. Om er zeker van te zijn of jouw autostoeltje legaal is, moet je de wegveiligheidsregels controleren voor je bestemming. 

Reizen met een autostoeltje 

Als je op vakantie een auto huurt, kun je een autostoeltje boeken voor je kind op hetzelfde moment. Maar misschien geef je er de voorkeur aan om je eigen autostoeltje mee te nemen, zodat je zeker van bent dat je de hoogste veiligheidsstandaarden voor je kind behaald.  

Kleine baby's kunnen in het vliegtuig in hun autostoeltje zitten als je een stoel voor ze hebt geboekt, maar het stoeltje moet dan een label bevatten waarop staat dat het stoeltje veilig is. De meest vliegmaatschappijen laten je ook een autostoeltje inchecken tegen het bagagetarief. Controleer dit bij afzonderlijke vliegmaatschappijen om er zeker van te zijn.  

Kom hier meer te weten over vliegen met Maxi-Cosi.

 

Een R44-autostoeltje gebruiken aan boord 

Als je een autostoeltje gebruikt met een ECE R44/04-markering, dan is die goed om te gebruiken in meer dan 100 landen, waaronder landen in de EU en Argentinië 

Een i-Size (ECE R129)-autostoeltje gebruiken aan boord 

i-Size-autostoeltjes voldoen aan een verbeterde veiligheidsstandaard, die geldig is in landen binnen de hele EU.  

Verschillen wetten voor autostoeltjes per Europees land? 

Diverse landen hebben verschillende regels, bijvoorbeeld voor op welke leeftijd kinderen mogen reizen in de voorste stoelen. Sommige landen hebben ook regels over het gebruik van een autostoeltje in een taxi.  

Merk op dat waar je ook op vakantie gaat binnen de EU, dat je kind moet reizen in een stoel die past bij zijn/haar grootte: Van toepassing zijnde ECE R44- en i-Size-regels. In Spanje is er een aanvullende vereiste dat alle kinderen die kleiner zijn dan 135 cm moeten reizen op de achterbank.  

Reizen met je Maxi-Cosi-autostoeltje 

De veiligheid van je kind is prioriteit nummer een bij Maxi-Cosi. Onze autostoeltjes voldoen of overtreffen de Europese standaarden, die mogelijk de strikste ter wereld zijn. Dat betekent dat je reist in vertrouwen wanneer je reist met je baby met een Maxi-Cosi-autostoeltje. 

 Bekijk hier onze reeks Maxi-Cosi-autostoeltjes.