Citi

Lichtgewicht en basis baby autostoeltje
Color
Black Raven
  • Side Protection System
  • Lichtgewicht
  • Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen
119,00 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

De Maxi-Cosi Citi is een basis baby autostoeltje, licht van gewicht en daarom makkelijk in gebruik.

De Citi heeft een gevoerd zitje en is voorzien van het Side protection System waardoor je kindje optimaal beschermd is tegen aanrijdingen van de zijkant. De Citi installeer je in de auto met behulp van de autogordel. Je kunt de Citi ook gebruiken op Maxi-Cosi kinderwagens.

Wat zit er in de doos
  • Zonnekap Citi
  • Verkleinkussentje Citi

Gebruiksgemak • Installatie met de autogordel • Lichtgewicht en voorzien van ergonomische draagbeugel voor gemnakkelijk dragen • De bekleding is wasbaar in de wasmachine • De bekleding is afneembaar zonder de gordel te verwijderen Comfort • Compleet met geïntegreerde zonnekap om je kleintje te beschermen tegen de zon • Comfortabel zitje Veiligheid • Bescherming tegen aanrijdingen vanaf de zijkant (Side Protection System) • Geschikt voor achterwaarts gericht vervoer • Goedgekeurd volgens de Europese veiligheidseisen ECE R44-04  •  

FAQ's
Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?
Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.
Kan ik de Citi installeren op de bijrijdersstoel?
Ja, je kunt de Citi installeren op de passagiersstoel wanneer je de airbag uitgeschakeld hebt. Ons advies is om de baby autostoel op de achterbank te installeren.
Vanaf welke leeftijd kan de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje worden genomen?
De zitverkleiner biedt je kindje extra comfort vlak na de geboorte. Er is geen specifieke leeftijd waarop de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje moet worden verwijderd, dit is afhankelijk van de grootte van uw kind. Wanneer u ziet dat uw kindje niet meer comfortabel ligt, is het beter om de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje te halen.
Wanneer is het tijd om het Maxi-Cosi babyautostoeltje van mijn kind te vervangen door het opvolgende autostoeltje?
Wij adviseren u, uw kindje zolang mogelijk in het eerste autozitje; Groep 0 of 0+ (0-13 maanden) dus achterstevoren te blijven vervoeren omdat dit het veiligst is en bovendien meestal het meest comfortabel.Wanneer de bovenkant van het hoofdje van uw kindje over de rand van de kuip van de Maxi-Cosi komt, dient u overstappen naar het volgende autostoeltje. De lengte van de beentjes speelt daarbij geen enkele rol. Het is zeer onverstandig een kind te vroeg in een groter, voorwaarts gericht, autostoeltje te plaatsen.
Mag de Citi gebruikt worden in het vliegtuig?
Ja, de Maxi-Cosi Citi kan gebruikt worden in het vliegtuig. De autostoel is daarvoor speciaal gecertificeerd (TUV certificaat).
Moet de draagbeugel op mijn babyautostoeltje (Maxi-Cosi CabrioFix/Citi SPS/Pebble) omhoog staan als ik het autostoeltje in de auto installeer?
De draagbeugel is een onderdeel van het veiligheidsconcept van de Maxi-Cosi baby autostoeltjes en moet altijd omhoog gezet worden tijdens het rijden. Ook bij gebruik in combinatie met een Maxi-Cosi base die in de auto vastgezet wordt. Door de draagbeugel omhoog te zetten wordt het kind beschermd tijdens een mogelijke aanrijding. Indien het autostoeltje zou roteren in de richting van de rugleuning van de autobank, voorkomt de draagbeugel dat het kind met grote kracht tegen de autobank gedrukt wordt en garandeert deze zo de optimale bescherming van het kind.

Onderscheidingen

Reviews