Pebble Pro i-Size

De autostoel die je baby omarmt
Color
Essential Blue
  • i-Size (R129) veiligheid
  • Onderdeel van de 3wayFamily
  • Flexibel reissysteem
  • Ergonomisch verkleinkussen
  • Verstelbaar hoofdkussen
249,00 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

Wil je graag veilig, comfortabel en gemakkelijk reizen met je baby? Ontdek de Pebble Pro i-Size! De Pebble Pro i-Size is het allernieuwste babyautostoeltje dat zorgt voor de beste veiligheid voor je kleintje, omdat deze voldoet aan de laatste i-Size (R129) veiligheidsnorm. Het in de zijvleugels geïntegreerde memory foam biedt samen met het verkleinkussen goede bescherming bij een eventuele zijdelingse botsing. Het tweedelige verkleinkussentje zorgt er tevens voor dat jouw baby heerlijk comfortabel kan liggen. Bovendien is het hoofdkussentje verstelbaar, zodat het hoofdje vanaf het begin al goed ondersteund wordt en je kindje kan genieten van elk moment in de Pebble Pro i-Size.

De Pebble Pro i-Size kan heel eenvoudig geïnstalleerd worden in de auto op een ISOFIX basis. Met slechts één klik kan het autostoeltje op de basis geplaatst worden en door middel van een hoor- en zichtbaar veiligheidssignaal weet je altijd of je veilig op reis kunt gaan. De Pebble Pro i-Size is door het openstaande gordelsysteem uiterst eenvoudig in gebruik.

Kenmerken

Gebruiksgemak • Het is toegestaan om deze autostoel mee te nemen in het vliegtuig • Gemakkelijk verstelbaar gordelsysteem • Innovatief openstaand gordelsysteem om de baby gemakkelijk in en uit de autostoel te krijgen • De Pebble Pro i-Size kan in de auto geïnstalleerd worden met een driepunts autogordel • Snelle en gemakkelijke installatie van de autostoel op een ISOFIX basis • De bekleding van de autostoel kan eenvoudig verwijderd worden zonder het gordelsysteem te demonteren • De afneembare bekleding is uitwasbaar in de wasmachine • Door de memory knoppen kan het autostoeltje met één hand van een Maxi-Cosi of Quinny kinderwagen losgemaakt worden Comfort • Het verstelbare hoofdkussentje zorgt altijd voor goede ondersteuning van het hoofdje van de baby • Het innovatieve verkleinkussentje zorgt voor veiligheid en comfort voor de pasgeborene • Bescherming tegen de zon door de geïntegreerde zonnekap • Comfortabele zitting door extra vulling Veiligheid • Impact absorberend materiaal in de bovenzijde van de zijvleugels • Pebble Pro i-Size is voorzien van een 3-punts veiligheidsgordel • De autostoel wordt achterwaarts geïnstalleerd in de auto voor optimale veiligheid • Side Protection System voor extra veiligheid bij een zijdelingse botsing Algemeen • Zeer handige verstelbaarheid van het gordelsysteem zodat de Pebble Pro i-Size altijd passend is voor de baby • In combinatie met de 3wayFix voorzien de Pebble Pro i-Size en Pearl Pro i-Size in een excellent reissysteem vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar  •  

FAQ's
De Maxi-Cosi Pebble Plus voldoet aan de i-Size-norm. Wat betekent dit?
i-Size (R129) is een nieuwe richtlijn die erop gericht is om autostoeltjes nog veiliger te maken. i-Size-autostoeltjes (R129) kunnen met ISOFIX worden bevestigd, zorgen ervoor dat kinderen tot ten minste 15 maanden achterwaarts kunnen worden vervoerd en voldoen aan verbeterde veiligheidsnormen voor extra bescherming van hoofd en nek. Ga voor meer informatie over i-Size (R129) naar: www.maxi-cosi.com/i-size
Kan de Maxi-Cosi Pebble Plus met de 2wayFix-base op de passagiersstoel voorin worden geïnstalleerd?
Ja, de Maxi-Cosi Pebble Plus met de 2wayFix-base kan op de passagiersstoel worden geïnstalleerd wanneer deze stoel is voorzien van ISOFIX-verankeringspunten. LET OP: zorg er altijd voor dat de passagiers-airbag is uitgeschakeld. De passagiersstoel voorin is in de meeste auto's echter niet voorzien van ISOFIX-verankeringspunten.
Kan de Pebble Plus op de FamilyFix, EasyFix of EasyBase 2 worden bevestigd?
De Pebble Plus kan niet op de FamilyFix, EasyFix of EasyBase 2 worden bevestigd. De Pebble Plus maakt samen met de 2wayFix deel uit van een ander, uitvoerig getest veiligheidsconcept, dat voldoet aan de strenge i-Size-norm (R129).
Kan de Pebble Plus worden bevestigd met een autogordel?
Ja, de Pebble Plus kan net als alle andere autostoeltjes van Maxi-Cosi met een autogordel worden bevestigd. Bij bevestiging met een autogordel wordt alleen voldaan aan de ECE R44/04-veiligheidsnorm. Daarom raden we aan om de Pebble Plus altijd op de 2wayFix base van Maxi-Cosi te bevestigen om zo de maximale veiligheidsprestaties te bereiken die voldoen aan de i-Size-norm (R129).
Kan ik de Maxi-Cosi Pebble op de passagiersstoel voorin installeren?
Ja, je kunt de Maxi-Cosi Pebble op de passagiersstoel voorin installeren, maar alleen als de airbag is uitgeschakeld. De Maxi-Cosi Pebble kan met een base worden geïnstalleerd, namelijk de Maxi-Cosi FamilyFix (IsoFix)/Easybase 2 (gordel), of met de autogordel. Bij slechts weinig auto's is de passagiersstoel voorin uitgerust met IsoFix-ankerpunten. Installatie is dan dus alleen mogelijk met een 3-punts autogordel. Raadpleeg de handleiding van de auto voor meer informatie.
Mijn auto beschikt over een 2-punts gordel, mag/kan ik hier een Maxi-Cosi autostoeltje in bevestigen?
Al onze kinderzitjes vanaf 2008 (verschilt per model) zijn uitsluitend toegelaten mits geïnstalleerd met een 3-punts autogordel (die autogordel moet goedgekeurd zijn volgens ECE R16)Volgens de Europese Wetgeving, waaronder het ECE reglement voor kinderautozitjes valt, mogen en kunnen autozitjes die gekeurd zijn voor gebruik met een 3-puntsgordel niet met een 2-puntsgordel gebruikt worden. Alle Maxi-Cosi autozitjes verkocht in Nederland na 2008 zijn uitsluitend ontwikkeld voor gebruik met een 3-puntsgordels. Baby- en kinderautozitjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft wel onze voorkeur. Een baby-autozitje van 0-13 maanden kan alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer deze is uitgeschakeld. Bij autozitjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Moet de draagbeugel op mijn babyautostoeltje (Maxi-Cosi CabrioFix/Citi SPS/Pebble) omhoog staan als ik het autostoeltje in de auto installeer?
De draagbeugel is een onderdeel van het veiligheidsconcept van de Maxi-Cosi baby autostoeltjes en moet altijd omhoog gezet worden tijdens het rijden. Ook bij gebruik in combinatie met een Maxi-Cosi base die in de auto vastgezet wordt. Door de draagbeugel omhoog te zetten wordt het kind beschermd tijdens een mogelijke aanrijding. Indien het autostoeltje zou roteren in de richting van de rugleuning van de autobank, voorkomt de draagbeugel dat het kind met grote kracht tegen de autobank gedrukt wordt en garandeert deze zo de optimale bescherming van het kind.
Kan de Maxi-Cosi Pebble in het vliegtuig worden gebruikt?
Ja, de Maxi-Cosi Pebble kan in het vliegtuig worden gebruikt. Het stoeltje is speciaal voor dit doel gecertificeerd (zie de sticker op de onderzijde van het stoeltje).
Wanneer mag ik de babyhugg-verkleiner uit de Pebble Plus halen?
De babyhugg-verkleiner is speciaal ontwikkeld om extra comfort en bescherming te bieden aan kleinere baby's. Een baby is te groot voor de babyhugg-verkleiner wanneer hij/zij ongeveer 60 cm lang is. Je kunt de verkleiner dan uit de Pebble Plus halen en het autostoeltje zonder verkleiner gebruiken.
Vanaf welke leeftijd kan de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje worden genomen?
De zitverkleiner biedt je kindje extra comfort vlak na de geboorte. Er is geen specifieke leeftijd waarop de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje moet worden verwijderd, dit is afhankelijk van de grootte van uw kind. Wanneer u ziet dat uw kindje niet meer comfortabel ligt, is het beter om de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje te halen.
Mogen de babyhugg-verkleiner en de hoes van de Pebble Plus in de wasmachine worden gewassen?
Ja, je kunt zowel de babyhugg-verkleiner als de hoes van de Pebble Plus in de wasmachine wassen. Gebruik echter altijd een fijnwasprogramma tot maximaal 30 graden.
Ik heb een Maxi-Cosi FamilyFix-base en een Maxi-Cosi Pearl. Passen de autostoeltjes van Maxi-Cosi uit de volgende groep, de Rodi XR of SPS, op de base?
Aan de achterzijde van de Pebble Plus bevinden zich aan de rand twee kleine lipjes die zijn bevestigd aan de zonnekap. Trek aan deze lipjes om de zonnekap uit te trekken en bevestig hem aan de draagbeugel.
Biedt de zonnekap van de Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS bescherming tegen UV stralen?
De zonnekappen van de Maxi-Cosi Pebble, Cabriofix en Citi SPS zijn van een zwarte stof gemaakt die bescherming tegen zonlicht en UV biedt.
Hoe kan de hoogte van het gordelsysteem worden afgesteld?
Je kunt de hoogte van het gordelsysteem eenvoudig vanaf de achterzijde van de Pebble Plus afstellen. Open het opbergvak en druk tegelijkertijd de knoppen in om het gordelsysteem en de hoofdsteun af te stellen. Wanneer de Pebble Plus zonder de babyhugg-verkleiner wordt gebruikt, kan alleen het gordelsysteem worden afgesteld.
Welke accessoires zijn beschikbaar voor de Pebble Plus?
Maxi-Cosi biedt de volgende accessoires voor de Pebble Plus: een voetenzak, zomerhoes, regenhoes en klamboe. Ga voor meer informatie naar de website van Maxi-Cosi: http://www.maxi-cosi.be/producten/accessoires
Waarom is de classificatie op de Maxi-Cosi Pebble Plus veranderd?
De Maxi-Cosi Pebble Plus voldoet aan de nieuwe i-Size-norm (R129) en de wijziging van de classificatie is onderdeel van deze norm. De classificatie is veranderd, zodat ouders eenvoudiger het juiste autostoeltje voor hun kind kunnen kiezen. Bovendien wordt zo voorkomen dat kinderen te snel in een groter autostoeltje worden vervoerd. De Maxi-Cosi Pebble Plus is geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot 75 cm.
Waarom staat er op de instructiesticker van de Pebble Plus een gewichtslimiet van 12 kilo?
De i-Size-norm classificeert autostoeltjes op basis van lengte. De wetgeving schrijft daarnaast voor dat een maximumgewicht moet worden aangegeven. De Pebble Plus is geschikt voor baby's vanaf de geboorte (45 cm) tot 75 cm. Het gewichtslimiet van 12 kilo voor de Pebble Plus is gebaseerd op het 95e percentiel van het gewicht van een baby van 75 cm. Dit betekent dat slechts 5% van de baby's zwaarder is dan 12 kilo tegen de tijd dat ze 75 cm lang zijn.
Hoe lang achter elkaar kan ik de Maxi-Cosi gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Uit bezorgdheid over baby’s wordt er, kort gezegd, gewoonlijk geadviseerd om een babyautostoeltje zoals een Maxi-Cosi Citi SPS, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble niet te lang aan een stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat zetten wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, de Maxi-Cosi, dan ook al vele jaren in onze gebruiksaanwijzingen. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef hem of haar de kans zich te ontwikkelen. Dat geldt overigens ook voor buikdragers en alle andere producten waarin een baby in een zelfde houding zit, hangt of ligt. Dit is echter absoluut geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Hoe haal ik de Pebble Plus van de kinderwagen?
Druk tegelijkertijd op de twee grijze knoppen die zich aan de zijkant van het autostoeltje, naast de draagbeugel bevinden. Trek de Pebble Plus vervolgens omhoog om hem van de kinderwagen te halen. Zorg ervoor dat je het autostoeltje altijd achterwaarts gericht op de kinderwagen bevestigt. Dankzij de geheugenknoppen is de Pebble Plus eenvoudig met één hand los te maken van Maxi-Cosi- en Quinny-kinderwagens.Meestal is dit niet mogelijk, de IsoFix-ankers worden bijna altijd tijdens de productie in de fabriek geïnstalleerd en zijn bevestigd aan het chassis van de auto. Er zijn echter een aantal automerken die het IsoFix-systeem sinds een aantal jaar als 'optie' aanbieden. In deze auto's zijn de montagepunten voor de ankers al onderin de carrosserie van de auto geïntegreerd. Audi en Volvo bieden deze optie bijvoorbeeld. Raadpleeg jouw autodealer voor meer informatie.
Op welke kinderwagens kan ik de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble plaatsen?
De Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) en Maxi-Cosi Pebble vanaf modeljaar 2001 kunnen worden gebruikt met de Maxi-Cosi Mura en de Maxi-Cosi Mila. Ook passen deze autostoeltjes vanaf modeljaar 2002 op de kinderwagens van het merk Quinny, met uitzondering van de nieuwe Quinny Zapp: hierop kunnen alleen de Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble worden geplaatst. Het is ook mogelijk de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi Cabrio(Fix) of Maxi-Cosi Pebble op kinderwagens van enkele andere merken te plaatsen. Vraag het bij je babyspeciaalzaak.

Reviews