Draaibare autostoeltjes: een combinatie van veiligheid & gemak

Als je kiest voor een draaibaar autostoeltje, kies je voor de perfecte combinatie van veiligheid en gemak. Met een dergelijk stoeltje kan je baby of kind veilig achterwaarts gericht reizen en kan je hem/haar snel en eenvoudig in het stoeltje zetten. En dat zonder ver voorover te buigen en je rug te overbelasten.

Waarom is het belangrijk voor baby's en kinderen om achterwaarts gericht te reizen?

Kinderen die voorwaarts gericht reizen, kunnen naar voren worden gelanceerd bij een frontale botsing. Dit zet druk op het hoofd en de nek, wat kan leiden tot zwaar letsel. Als je kind achterwaarts gericht reist, verspreidt het autostoeltje de kracht van de klap over de gehele rug, waardoor het kwetsbare hoofd en de nek worden beschermd. Bij 70% van de ongelukken gaat het om een frontale botsing, daarom is het veiliger voor je kinderen om achterwaarts gericht te reizen totdat hun spieren en botten goed genoeg zijn ontwikkeld.

De geschiedenis van draaibare autostoeltjes van Maxi-Cosi

Maxi-Cosi staat erom bekend dat er elke dag oplossingen worden gevonden die ouders vooruit helpen. Ten opzichte van ons allereerste baanbrekende achterwaarts gerichte autostoeltje, dat op de markt kwam in 1984, hebben we onze producten geïnnoveerd om elke reis gemakkelijker te maken. In 2007 kwam ons eerste draaibare autostoeltje (90 graden) op de markt, de Axiss. In 2014 werd het mogelijk om een autostoeltje 360 graden te draaien met de AxissFix. Onze laatste innovaties, de Mica en de nieuwe Stone i-Size autostoeltjes, zijn beide 360° draaibaar en bieden veiligheid voor kinderen tot vier jaar.

Waarom zijn draaibare autostoeltjes handiger voor ouders?

Doordat de Stone en de Mica 360-graden draaibaar zijn, zijn het flexibele autostoeltjes waarmee je sneller klaar bent om te vertrekken.

  • Gebruik één knop om te kiezen tussen de voorwaarts of achterwaarts gerichte positie.
  • Draai het stoeltje naar je toe om je kind gemakkelijk erin te zetten, of hem/haar er zelf in te laten klimmen.
  • Je kunt zien of de gordels goed vastzitten, wat zorgt voor een veilig gevoel. 
  • Ongeacht de positie van de stoel kun je het stoeltje altijd plat leggen voor een ontspannen reis.

Het Easy-in-harnassysteem van de Stone blijft open staan, zodat je je kind zonder moeite in het stoeltje kunt zetten.

Een combinatie van veiligheid en duurzaamheid

Veiligheid is onze prioriteit. De G-CELL-technologie in de Stone en de Mica vangt de klap op bij een zijdelingse botsing, waardoor je kind beter beschermd is. We willen ook dat je langer met een autostoeltje kunt doen. Een zitverkleiner omhult je baby, zodat je hem/haar veilig in de Stone en de Mica mee naar huis kunt nemen vanuit het ziekenhuis. En omdat je kind in het stoeltje kan zitten totdat hij/zij 4 jaar oud is, gaan jullie samen veel autoavonturen tegemoet!