Verbeterde bescherming tijdens iedere reis met onze G-Cell-technologie

Onze G-Cell-technologie voor autostoeltjes beschermt je kind bij een botsing. Het is flexibel en sterk materiaal dat ontworpen is om de krachten van een botsing weg te geleiden van het lichaam van je kind om letsel te verminderen. 

Hoe werkt ons G-Cell-autostoeltje? 

G-Cell is een serie zeshoekige cellen die geïntegreerd zijn in de zijkant van het autostoeltje. Bij een botsing geleiden deze speciaal gevormde cellen de G-krachten die vrijkomen bij een botsing weg van lichaam van je kind. Simpelweg gezegd werkt het net een beetje als de kreukelzone van je autobumper. Door de krachten effectiever te absorberen, wordt dat wat erachter zit minder beschadigd.

Welk deel van het lichaam beschermt G-Cell? 

We hebben G-Cell geïntegreerd in de zijstructuren van het autostoeltje in het schoudergebied. Je vind het in diverse van onze autostoeltjes, waaronder ons Mica-babyautostoeltje voor vanaf de geboorte en onze gloednieuwe Titan Pro-autostoeltje, die geschikt is voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar.   

Zijbescherming in autostoeltjes is belangrijk 

Zijdelingse bescherming voor je kind is belangrijk omdat één van de vier botsingen een zijdelingse botsing is. Het hoofd en de borst van je kindje zijn extreem kwetsbaar en makkelijk te beschadigen tijdens dit type botsing omdat de schouders de impact opvangen en de borst en het hoofdje dan schudden. Het is vooral gevaarlijk als het kind aan de kant van de botsing zit, want dan kan de deur naar binnen geduwd worden.  

Zelfs als je auto airbags voor zijdelingse botsingen omvat, is het belangrijk om te weten dat airbags volwassenen beschermen, en niet kinderen. Dankzij G-Cell zorgt het autostoeltje voor een beschermende cocon voor je kind. 

Geïnspireerd op de natuur  

Veel natuurlijke structuren maken gebruik van zeshoekige vormen om flexibiliteit te combineren met kracht, bijvoorbeeld de honingraat van een bij. De zeshoekige vormen werken samen in het creëeren van een krachtige muur onder hoge druk. Onze gepatenteerd G-Cell-technologie voor autostoeltjes maakt gebruik van hetzelfde concept. 

Een impactoplossing voor hoge snelheden 

Raceteams geven ieder jaar miljoenen uit om ervoor te zorgen dat hun auto's zo veilig mogelijk zijn voor hun chauffeurs. Sommige teams maken gebruiken van gelijkwaardig zeshoekig foam om bescherming te bieden op de racebaan. Met een Maxi-Cosi G-Cell-autostoeltje geef je je kindje dezelfde bescherming tijdens iedere reis, zelfs als het gewoon een ritje naar het kinderdagverblijf betreft. 

Maxi-Cosi G-Cell is slechts een van onze innovatieve veiligheidsoplossingen voor autostoeltjes. Kom meer te weten over waarom onze technologieën voor autostoeltjes de beste zijn. 

Wat betreft het veilighouden van je kindje, zijn alleen wettelijke standaarden niet altijd toereikend. We zijn altijd op zoek naar innovaties om autostoeltjes te maken waarop je kunt vertrouwen voor de optimale veiligheid van je kind. We hopen dat je nooit bij een botsing betrokken raakt, maar als dat wel zo is, kun je opgelucht ademhalen als je weet dat onze G-Cell-technologie je kindje beschermt.