De veiligste autostoeltjestechnologieën van Maxi-Cosi 

Meer dan 30 jaar hebben we ons gericht op de  veiligheid, zorg en comfort van je kind, terwijl jij op de weg hebt gelet. Dankzij onze innovative autostoeltjestechnologieën maken we het leven van een drukke, moderne ouder een duidelijke en soepelere ervaring. 

Samen met experts van over heel Europa verbeteren we continu ons design voor autostoeltjes voor baby's, peuters en kids door te innoveren met de nieuwste veiligheids- en comforttechnologieën. Vanaf het moment dat je het ziekenhuis uitstapt en je kleintje vervoert in een van onze autostoeltjes, kun je ontspannen. Dat betekent dat je weet dat je de nieuwste technologieën gebruikt voor autostoeltjes om hem/haar te beschermen tijdens iedere reis. 

Bescherming met onze nieuwste autostoeltjestechnologieën 

Maxi-Cosi neemt al het voortouw op het gebied van autostoeltjestandaarden sinds 1984. Onze vele patenten zijn het bewijs van onze kwalitatieveinnovaties sinds we onze eerste ISOFIX-onderstellen hebben gelanceerd jaren geleden. 

Dankzij een slim en handig design en gloednieuwe materialen overtreffen we de veiligheidsstandaarden zodat jij erop kunt vertrouwen dat je kleintje zo veilig mogelijk is. 

 

  • We hebben G-Cell ontwikkeld om je kleintje te beschermen tijdens een botsing vanaf de zijkant. Deze unieke zeshoekige cellen zijn ingebouwd in de zijpanelen van het autostoeltje en fungeren als een kreukelzone in de bumper van je auto. Het resultaat is dat de krachten die vrijkomen bij een botsing weg worden geleid van het lichaam van je kind, voor superieure bescherming. Kom meer te weten over onze G-Cell-technologie voor autostoeltjes.

  • Onze bekroonde Maxi-Cosi Air Safety Technology® is een ingebouwd airbagsysteem die het hoofd en de nek beschermt. Het automatisch opblazen tijdens een botsing reduceert significant de krachten op het kind en vermindert daardoor het risico van serieus letsel. Kom meer te weten over Air Safety Technology®.

  • We gaan nog verder met veiligheid en hebben draaiende autostoeltjes ontwikkeld, zoals Mica, die achterwaarts reizen biedt voor je kind tot een leeftijd van vier jaar. Achterwaarts gericht reizen gedurende een langere periode voldoet aan de nieuwste i-Size-wetgeving. Kom meer te weten over onze i-Size-veiligheidsstandaarden of verken onze i-Size-autostoeltjes.

Onze producten worden grondig getest

Wanneer je een van onze kinderautostoeltjes koopt, investeer je in jaren vanonderzoek, ontwikkeling en testen. We controleren, onderzoeken en testen nieuwe materialen in laboratoria en we maken ook gebruik van onafhankelijke testcentra.

Onze crash testen zijn zo geavanceerd dat ze vaak ook door EU-toezichthouders worden gebruikt. Experts voeren ieder jaar meer dan 2000 crash testen uit op onze producten om bestaande producten te controleren en nieuwe technologieën te ontwikkelen. Daarom staat Maxi-Cosi bekend vanwege het gebruiken van gloednieuwe innovaties voor veilige, betrouwbare autostoeltjes. 

Deze uitgebreidere botsingtesten zijn vergelijkbaar met die van de onafhankelijke en internationaal erkende veiligheidsexpert Euro NCAP. Kom meer te weten over onze onafhankelijke testcentra zoals STIWA.

De geschiedenis en ervaring van draaibare autostoeltjes van Maxi-Cosi 

Het is 1984. Baby's worden vervoerd in auto's in onvergrendelde draagwiegjes. Peuters zitten in stoeltjes die over de achterbank van een auto gehangen worden. Op dat moment lanceert Maxi-Cosi het eerste kinderautostoeltje van Europa, de Maxi-Cosi Standaard. 

Meer dan 30 jaar later is onze missie nog steeds hetzelfde: om onze technologie voor autostoeltjes voortdurend te innoveren zodat je kinderen zo veilig mogelijk reizen. 

Auto's zijn ontworpen voor volwassenen, niet voor kinderen. Daarom innoveren, testen en verbeteren we continu onze designs in samenwerking met andere organisaties die bezig zijn met kinderautoveiligheid, zoals de United Test and Assembly Center Ltd (UTAC), het Transport Research Laboratory (TRL) en de European Commission. 

Onze filosofie 

Begrijpen waaraan moderne ouders en kinderen behoefte hebben is de basis van alles wat we doen. 

We weten dat je eenvoudig te gebruiken autostoeltjes wilt gebruiken die tijd besparen, je kind veilig houden en er fantastisch uitzien. Deze kennis, gecombineerd met vele jaren ervaring in het ontwikkelen van technologieën voor autostoeltjes, betekent dat we innoveren om de problemen op te lossen die anderen niet oplossen.