Waarom kiezen voor een autostoeltje met zijbescherming? 

Een op de vier ongelukken betreft een botsing vanaf de zijkant. Helaas leiden deze zijdelingse botsingen tot meer heftig letsel voor je kleintje dan botsingen van voren of achteren. Statistieken tonen dat in een derde van alle zijdelingse botsingen een kind ernstig gewond raakt en de verwondingen zijn vaak ernstiger; een op de drie kinderen betrokken bij dergelijke botsingen komt te overlijden. Daarom is een autostoeltje met zijbescherming belangrijk.

Robuuste en betrouwbare zijbescherming is belangrijk bij een ongeluk en Maxi-Cosi-beschermingstechnologie is standaard in al onze autostoeltjes.

Waarom loopt een kind meer risico bij een zijdelingse botsing? 

Er zijn diverse redenen waarom zijdelingse botsingen voornamelijk gevaarlijk zijn voor kinderen.  

  • Het hoofd en de borst van je kindje zijn extreem kwetsbaar en makkelijk te beschadigen tijdens dit type botsing. 

  • Je kind kan niet alleen letsel oplopen door het botsende voertuig, maar ook gewond raken als het hard in aanraking komt met het interieur van de auto. 

  • De deur kan naar binnen geduwd worden tegen je kind aan, zeker als het aan die kant gebeurt.  

  • De ingebouwde airbags aan de zijkant zijn gepositioneerd om het hoofd van een volwassen passagier te beschermen, niet die van een kind, dus het biedt misschien niet zoveel bescherming als dat je denkt. 

Wat zeggen de veiligheidswetten over bescherming tegen zijdelingse botsingen? 

Oudere veiligheidsstandaarden, zoals de ECE R44/04, worden niet getest op zijdelingse botsingen. Je kunt er zeker van zijn dat alle autostoeltjes van Maxi-Cosi deze standaard overtreffen en zijbescherming bieden. Andere merken zeer waarschijnlijk ook.  

De nieuwere i-Size R129 veiligheidsvoorschriften testen op zijdelingse botsingen. Als je een i-Size-autostoeltje koopt, kun je er zeker van zijn dat ze voldoen aan de minimale veiligheidsstandaarden voor zijdelingse botsingen. Bekijk Maxi-Cosi i-Size-autostoeltjes hier.

 

Hoe werkt hetzijdelingse beschermingssysteem van Maxi-Cosi? 

Al onze autostoeltjes hebben technologie voor zijdelingse bescherming. De delen van de auto die het hoofd van je kind beschermen hebben laagjes EPS en foam. Dit absorbeert de impact bij zijdelingse botsingen en botsingen van achteren en terugslag bij frontale botsingen. Bovendien verdeelt het de kracht van de botsing over het lichaam van je kind. Dit voorkomt allemaal serieus letsel aan het hoofd. 

We hebben ook technologieën als AirProtect® geïntegreerd in onze autostoeltjes voor nog meer bescherming. Kom meer te weten over onze innovative AirProtect® technologie.

De beste tip: 

Verwijder de lagen foam nooit uit het autostoeltje, zelfs niet bij het schoonmaken ervan. Ze zijn essentieel voor de veiligheid van je kind en moeten altijd op hun plek blijven zitten.