Zo kies je de juiste kinderstoel voor je gezin!

Etenstijd is een moment voor alle gezinnen om van elkaars gezelschap te genieten en samen te eten. Baby's en peuters vinden het heerlijk om deel van het gezin uit te maken als jullie samen aan tafel zitten. Ze kijken toe en kopiëren je gedrag tijdens het eten. En dat kan het voor hen veel eenvoudiger maken om nieuwe vaardigheden te leren. Als kersverse ouder kun je waarschijnlijk niet wachten tot je kleintje mee kan doen met deze momenten. Met een kinderstoel kan je kleintje aan de eettafel plaatsnemen vanaf de geboorte, of vanaf 6 maanden, tot 99 jaar oud! Het is belangrijk om de juiste kinderstoel te kiezen, zodat je baby comfortabel en veilig zit tijdens het eten. Je moet hierbij op de volgende dingen letten:

1. Kies een kinderstoel die met je baby meegroeit

Je baby groeit snel, maar knielen op een stoel voor volwassenen of te laag zitten aan tafel kan de maaltijd voor peuters verstoren. Bespaar op de lange duur geld door een verstelbare kinderstoel te kiezen die aangepast kan worden naarmate je baby groeit. Onze Nesta-kinderstoel is zelfs geschikt voor iemand

2. Zorg dat ze lekker en comfortabel zitten:

Je baby zal veel meer plezier beleven aan het samen eten als hij of zij comfortabel zit. Kies een kinderstoel met een stevige rugleuning en een voetensteun om de voetjes te ondersteunen. Een gevoerde zitting of kussen is ook ideaal. Achteroverleunen of helemaal vlak liggen is geweldig voor baby's, zodat ze al kunnen meedoen met de gezinsmaaltijden. Voeg de Nesta babykit toe aan het Nesta-frame (apart verkrijgbaar) om vanaf de eerste dag te gebruiken.

3. Zoek een stevige gordel:

Een stevige en comfortabele veiligheidsgordel houdt je baby veilig en geborgen op zijn plaats terwijl hij eet of speelt, en geeft je gemoedsrust.

4. Kies een eenvoudig schoon te maken kinderstoel

Bij voorkeur een met een afneembaar tafeltje. De eerste avondmaaltijden kunnen een rommelige aangelegenheid zijn, dus kies voor eenvoudig schoon te maken stoelen en uitwasbare bekleding. Vergeet niet dat je peuter, als hij niet eet, het tafeltje ook kan gebruiken om te tekenen, te puzzelen en spelletjes te doen. Al onze kinderstoelen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig schoon te maken zijn, maar met het eigentijdse ontwerp van onze Moa-kinderstoel kun je het eenvoudig schoonmaken vanwege het ontbreken van verborgen spleten combineren met een opvallend ontwerp.

5. Kies een kinderstoel die bij je interieur past:

Als je weinig ruimte hebt, heb je een kinderstoel nodig die compact inklapbaar is als hij niet in gebruik is. Koop er een die is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en die lang meegaat met een design dat bij je interieur past. Onze Minla is compact inklapbaar, zodat je hem snel en eenvoudig kunt opbergen als de maaltijd voorbij is! Dankzij het ultracompacte, inklapbare, lichtgewicht ontwerp (4,8 kg) en het geïntegreerde draaghandvat is de Ava eenvoudig op te pakken en netjes op te bergen.