Zo kies je de juiste kinderstoel

Zorg dat je baby comfortabel zit om eten gemakkelijk en leuk te maken

Voor het eerst vast voedsel eten is een mijlpaal voor jou en je baby. Ze ontdekken niet alleen nieuwe smaken en texturen, dit gezinsmomentje vormt ook de start van een belangrijke fase binnen de sociale ontwikkeling. Baby’s horen er maar al te graag bij als jullie samen aan tafel zitten. Ze kijken en doen je na als je eet. En daardoor kunnen ze zich nieuwe vaardigheden veel makkelijker eigen maken.

Om ervoor te zorgen dat je baby altijd comfortabel en veilig aan tafel zit, is het belangrijk om de juiste kinderstoel te kiezen. Dit is waar je op moet letten:

  • Ga op zoek naar een stevige gordel: een stevige en comfortabele veiligheidsgordel helpt om je baby veilig en geborgen te houden tijdens het eten en spelen, waardoor ook jij tot rust kunt komen.
  • Vind een kinderstoel die gemakkelijk schoon te maken is, bij voorkeur een met een afneembaar tafelblad. De eerste paar keren kan het avondeten een rommeltje worden, dus ga op zoek naar een stoel die je eenvoudig kunt schoonmaken en wasbare bekleding heeft. Is je kindje niet aan het eten? Dan kan je opgroeiende peuter het schone tafelblad ook gebruiken om te tekenen, te puzzelen of spelletjes te spelen.
  • Zorg dat hij niet alleen mooi is, maar ook lekker zit: je baby zal het fijner vinden om samen te eten als hij op zijn gemak is. Ga op zoek naar een kinderstoel met een stevige rugleuning en een voetsteun om kleine voetjes steun te bieden. Een gevoerde zitting of een kussen is ook ideaal. Een liggende positie is handig voor kleine baby’s, zodat ze er tijdens maaltijden met het gezin bij kunnen zijn, zelfs nog voor ze de speen krijgen.
  • Kies een kinderstoel die met je baby meegroeit: je baby groeit snel, maar meteen overschakelen naar een ‘grote mensen stoel’ kan bij peuters het eten verstoren. Door te kiezen voor een in hoogte verstelbare eetkamerstoel weet je zeker dat je kindje altijd op de juiste hoogte zit en kun je op de lange termijn veel geld besparen.
  • Vind een kinderstoel die past bij de ruimte die je hebt: Als je weinig ruimte hebt, ga dan op zoek naar een kinderstoel die compact is in te klappen als je hem niet gebruikt. Natuurlijk is het ook fijn als de stoel past in je interieur en lang meegaat. Kies daarom voor een tijdloos design en duurzame materialen.

Je baby voorbereiden op een kinderstoel
Je kunt een kinderstoel met een liggende positie en een strakke inzet gebruiken, zodat zelfs de kleinste baby’s met je aan tafel kunnen zitten. Als je baby uit zichzelf rechtop gaat zitten, meestal als ze tussen de zes en acht maanden oud zijn, kun je de kinderstoel in een andere positie zetten zodat je kindje makkelijker kan mee-eten en spelen.

Onze favoriete Maxi-Cosi kinderstoel
De Maxi-Cosi Minla eetkamerstoel is een zitje voor pasgeborenen, een kinderstoel voor baby’s, een verhoging voor peuters en een krukje voor de wat oudere kinderen. De stoel is slim ontworpen om elke maaltijd gemakkelijker te maken. Je kunt kiezen uit negen standen om de hoogte van de Minla aan te passen aan je tafel en als je kindje groeit. De zitting kan ook worden verwijderd en worden gebruikt als verhoging voor oudere kinderen. Ook handig is het afneembare, gemakkelijk schoon te maken tafelblad en het feit dat je de stoel compact kunt inklappen om ruimte te besparen. Minla beschikt zelfs over verschillende ligposities en een zachte, wasbare hoes, zodat iedere maaltijd ook nog eens zo comfortabel mogelijk is.

Bekijk de Maxi-Cosi Minla