Mica

Een nieuwe draai aan comfort
Color
Authentic Black
  • 360° draaibaar: een autostoeltje gebruiken was nog nooit zo makkelijk
  • Achterwaartse positie vanaf de geboorte tot een leeftijd van 4 jaar
  • Conform de hoogste veiligheidsnormen (i-Size)
  • G-CELL-technologie voor optimale bescherming van je kindje in het geval van een zijdelingse botsing
449,00 €
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

Je kindje in een autostoeltje zetten was nog nooit zo gemakkelijk, dankzij de mogelijkheid om de Maxi-Cosi Mica 360° te draaien. Het autostoeltje kan worden bevestigd met ISOFIX voor jouw gemoedsrust en is in overeenstemming met de veiligheidsnorm i-Size en is daarnaast draaibaar, zodat je je kleintje er gemakkelijk in kunt zetten.

Dit draaibare autostoeltje maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

 

Bevestiging

Ons draaibare autostoeltje, Mica, kan met ISOFIX worden bevestigd. De handige steunpoot biedt stabiliteit, ook wanneer je kindje niet in de stoel zit. Lees de handleiding van de Maxi-Cosi Mica voor bevestigingsinstructies. De Maxi-Cosi Mica heeft visuele indicatoren waaraan je kunt zien of het autostoeltje correct is bevestigd aan de ISOFIX-bevestigingspunten van je auto. Als het goed vastzit, kan het autostoeltje in de auto blijven staan. Dat maakt een rit met je kleintje des te gemakkelijker. Je hoeft je kind alleen maar in het stoeltje te zetten en het veiligheidsharnas op de juiste manier vast te maken.

 

Veiligheid

Er zijn al meer dan 50 miljoen baby's naar huis gegaan vanuit het ziekenhuis met behulp van Maxi-Cosi. Wij zijn een marktleider op het gebied van vervoer van kinderen en geven de veiligheid van je kleintje de hoogste prioriteit. Onze intuïtieve en innovatieve autostoeltjes beschermen je kind en dragen bij aan een gelukkige toekomst voor je gezin. De scores voor dynamische veiligheid bij externe crashtesten en de gebruiksvriendelijkheid zijn argumenten om voor autostoeltjes van Maxi-Cosi te kiezen. We hebben het draaibare autostoeltje Mica niet alleen ontwikkeld met het oog op gemak voor de ouders, maar hebben er ook onze meest innovatieve veiligheidstechnologie aan toegevoegd: G-CELL. Dankzij deze technologie worden klappen opgevangen en wordt je kind beschermd tegen verwondingen bij een zijdelingse botsing. Daarnaast is de Maxi-Cosi Mica ontwikkeld volgens de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden van i-Size en kan je kind tot een leeftijd van 4 jaar achterwaarts met je mee reizen.

 

Een nieuwe draai aan comfort

De Maxi-Cosi Mica tilt comfort en gemak naar een nieuw niveau en maakt van elke rit een eitje. Als ouder kun je het je kleintje comfortabel maken dankzij de kruisbeschermer. Het autostoeltje spaart ook je rug dankzij de eenvoudige draaifunctie van 360° die met één klik te bedienen is. De zichtbaarheid van het 5-puntsharnas is optimaal, zodat een correcte bevestiging gegarandeerd kan worden! Je kunt de Mica direct vanaf de geboorte gebruiken, dankzij de comfortabele zitverkleiner. Als je kindje ouder wordt, kan hij/zij nog steeds comfortabel in het stoeltje zitten dankzij de slaapstand, de hoofdsteun met memory foam en de ingebouwde ventilatie in de rug. Voor koele en comfortabele ritjes totdat ze wel 4 jaar oud zijn! Het kan voorkomen dat je baby onderweg wagenziek wordt, of dat er wordt geknoeid met drinken en snacks. Hoezen van autostoeltjes van Maxi-Cosi kunnen eenvoudig worden verwijderd en met de machinewas worden gewassen.

Kenmerken

  •  

FAQ's
Kan ik de Mica gebruiken als mijn auto geen ISOFIX-bevestigingspunten heeft?
De Maxi-Cosi Mica moet worden bevestigd met een ISOFIX-systeem in je auto en kan niet worden bevestigd zonder het ISOFIX-systeem.
Hoe weet ik zeker dat de Maxi-Cosi Mica correct in mijn auto is bevestigd?
Om een correcte bevestiging te garanderen, moet je de stappen in de handleiding volgen. De indicator op de ISOFIX-bevestigingspunten en steunpoot zullen een correcte installatie bevestigen. Als de ISOFIX-knoppen groen worden, betekent dit dat de ISOFIX-bevestigingspunten correct aan de auto zijn bevestigd. Het display op de steunpoot geeft hoorbare en zichtbare feedback voor een correcte bevestiging. Als de indicator op de steunpoot groen wordt en geen geluid meer afgeeft, is de steunpoot op de juiste manier geplaatst. Wij adviseren deze 2 indicatoren voor elke rit te controleren. Je kunt de instructievideo op de website van Maxi-Cosi bekijken voor hulp bij de bevestiging.
Kan ik de Maxi-Cosi Mica op de bijrijdersstoel plaatsen?
Ja, je kunt de Mica op de bijrijdersstoel gebruiken als deze is voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten. Als je kindje achterwaarts gericht reist, is het verplicht om de airbag uit te schakelen. Wanneer je de Mica voorwaarts gericht gebruikt, is het verplicht om de airbag uit te schakelen en wij raden aan om de bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar achteren te zetten. Kijk eens in de handleiding van je auto of in onze lijst met autobevestigingen op onze website of de Mica kan worden bevestigd op de bijrijdersstoel van jouw auto. Als je de Mica voorwaarts gericht wilt plaatsen op de bijrijdersstoel, moet je de betreffende wetgeving van het land waar je het stoeltje gaat gebruiken raadplegen. In sommige landen bestaan er bepaalde restricties.
Ik kan mijn auto niet vinden op de lijst, betekent dit dat de Mica niet in mijn auto kan?
De «Lijst met autobevestigingen» is een niet-uitputtende lijst met auto's waarin de Maxi-Cosi Mica kan worden bevestigd. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op onze website www.maxi-cosi.com. Als je auto niet op de lijst staat, betekent dit dat bevestiging van het stoeltje nog niet is getest in jouw type auto. Kijk dan in de handleiding van je auto en neem contact op met onze auto-klantenservice om te controleren of de Mica in jouw auto kan worden bevestigd.
Is mijn auto geschikt voor de Maxi-Cosi Mica?
De Maxi-Cosi Mica is een autostoeltje dat kan worden bevestigd in auto's met ISOFIX-bevestigingspunten. Kijk in de handleiding van je auto of je auto over ISOFIX-bevestigingspunten beschikt. Raadpleeg onze lijst met autobevestigingen op de website van Maxi-Cosi om te controleren of de Mica in jouw auto kan worden bevestigd.
Waarom moeten baby's en jonge peuters achterwaarts gericht reizen?
Baby's hebben een groot en zwaar hoofd in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als een baby voorwaarts gericht reist, zal zijn of haar hoofdje naar voren worden gelanceerd in het geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fatale gevolgen hebben. Door je baby in een achterwaarts gericht stoeltje te plaatsen, wordt de kracht van de klap verspreid over de gehele rug van je baby. Daarom is het veiliger om je baby zo lang mogelijk achterwaarts gericht te laten reizen.
Hoe lang kan ik mijn peuter achterwaarts gericht laten reizen in de Maxi-Cosi Mica?
Maxi-Cosi adviseert om het stoeltje zo lang mogelijk en totdat je kindje 105 cm lang is achterwaarts gericht te houden. Dit verhoogt de bescherming van het hoofd en de nek van je peuter aanzienlijk, beide zijn op deze leeftijd nog erg kwetsbaar.
Vanaf wanneer kan ik de Maxi-Cosi Mica in voorwaarts gerichte positie gebruiken?
Maxi-Cosi adviseert om de Mica zo lang mogelijk in achterwaarts gerichte positie te gebruiken (tot 105 cm lang of minimaal 15 maanden), omdat dit de veiligheid van je kind verbetert in het geval van een frontale botsing. De Mica kan in een voorwaarts gerichte positie worden gebruikt vanaf het moment dat je kind minimaal 76 cm lang is.
Hoe kan ik de Maxi-Cosi Mica draaien van een achterwaarts naar voorwaarts gerichte positie?
Om de positie van het autostoeltje te veranderen van achterwaarts naar voorwaarts gericht, moet je de grijze knop aan de bovenkant van de steunpoot indrukken. De Mica is nu ontgrendeld en kan in de voorwaarts gerichte positie worden gedraaid. Kijk op de website van Maxi-Cosi eens naar de instructievideo voor de Mica voor meer informatie.
Wanneer kan ik de Maxi-Cosi Mica veranderen van een achterwaarts in een voorwaarts gerichte positie?
Volgens de bepalingen moeten kinderen tot 15 maanden achterwaarts gericht reizen. Maxi-Cosi adviseert je kind zo lang mogelijk achterwaarts gericht te laten reizen, totdat hij/zij 105 cm lang is, om het kwetsbare hoofd en de nek van je baby beter te beschermen bij een ongeluk. Kijk voor meer informatie over wanneer je het autostoeltje kunt veranderen van een achterwaarts in een voorwaarts gerichte positie op het informatielabel bij de hoofdsteun.
Hoe moet ik de hoes van de Maxi-Cosi Mica wassen?
De hoes, de hoes van de hoofdsteun, schouderbeschermers en zitverkleiner kunnen worden verwijderd om te reinigen. Controleer het label dat aan de binnenkant van de stof is ingenaaid voordat je gaat reinigen. Hierop staan wassymbolen die aangeven hoe elk product gewassen moet worden. Mocht je de hoes moeten vervangen, gebruik dan alleen officiële hoezen van Maxi-Cosi, omdat dit een integraal onderdeel is van de prestaties van de stoel. Maak de rugleuning schoon met een vochtige doek. Kijk voor meer informatie eens naar de video 'stoelhoes verwijderen en plaatsen' op onze website.
Waartoe dient de zitverkleiner van de Mica?
Dit is een zitverkleiner voor de veiligheid, speciaal ontwikkeld om je baby in de Mica te beschermen vanaf de geboorte (40 cm) totdat hij/zij 60 cm lang is. Het is verplicht om deze in de stoel te gebruiken totdat je kindje 60 cm lang is, voor zijn/haar eigen veiligheid. Het is verboden om onderdelen van de zitverkleiner te verwijderen, te wijzigen of om een ander kussen te gebruiken dan is ontworpen voor dit stoeltje.
Tot wanneer moet ik de zitverkleiner in de Mica gebruiken voor mijn baby?
Het is verplicht om de zitverkleiner in de stoel te gebruiken totdat je kindje 60 cm lang is, voor zijn/haar eigen veiligheid. Het is verboden om onderdelen van de zitverkleiner te verwijderen, te wijzigen of om een ander kussen te gebruiken dan is ontworpen voor dit stoeltje.
Mijn baby heeft niet veel ruimte door de vulling van de zitverkleiner van de Mica. Mag ik wat schuim uit de zitverkleiner verwijderen, zodat mijn kindje meer ruimte heeft?
Nee, de vulling is ontworpen om je baby te beschermen tijdens een ongeluk. Met het oog op de veiligheid van je kind is het verboden om onderdelen van de zitverkleiner te verwijderen, wijzigen of om een ander kussen te gebruiken dan is ontworpen voor dit stoeltje. Trek de jas van je baby uit voor maximale veiligheid en meer comfort.
Kan ik de zitverkleiner van de Mica in een ander autostoeltje gebruiken?
Dit is niet toegestaan. De zitverkleiner van de Mica is speciaal ontworpen en goedgekeurd voor gebruik in de Mica, waarmee veilig gebruik van de Mica kan worden gegarandeerd vanaf de geboorte (40 cm). Als je de zitverkleiner van de Mica in een ander autostoeltje gebruikt, voldoet dit autostoeltje niet meer aan de strikte veiligheidsnormen van i-Size (R129).
Hoe kan ik het harnas van de Maxi-Cosi Mica verstellen?
Het harnas kan samen met de hoofdsteun worden versteld. Om het harnas te verstellen, maak je eerst het harnas los door de zachte verstelknop van het harnas in te drukken en de gordels eruit te trekken. Druk daarna op de knop achterop de hoofdsteun om de hoofdsteun naar boven of beneden te verstellen. Als je dit hebt gedaan, kan je je kindje in de stoel zetten en het harnas straktrekken met behulp van de verstelband aan de voorkant.
Waarom heeft de Maxi-Cosi Mica een 5-puntsveiligheidsharnas?
Alle autostoeltjes van groep 1 (tot 105 cm) hebben een 5-puntsveiligheidsharnas dat met één band kan worden versteld. Dit harnas verspreidt de kracht van een klap over de sterke botten van het kindje en over de stoel. Daarnaast kan je kindje met het 5-puntsharnas perfect in de stoel zitten, zodat hij/zij in de meest veilige positie kan reizen.
Wat is de juiste positie/hoogte van het veiligheidsharnas?
De gordels van het harnas moeten op de hoogte van de schouders worden geplaatst en niet van boven of beneden komen. De hoofdsteun kan samen met het harnas worden versteld.
Kunnen de schouderbeschermers met anti-slip mijn kindje in de zomer pijn doen?
De harnasbeschermers met anti-slip spelen een belangrijke rol op het gebied van veiligheid. Ze zorgen ervoor dat je kindje goed wordt tegengehouden door de voorwaartse beweging te verminderen bij een frontale botsing. Dit materiaal is speciaal geselecteerd vanwege de hoge prestaties en omdat het zacht is en het kind geen pijn doet, ongeacht de temperatuur in de auto. Als onderdeel van de veiligheid van de Mica moet je het harnas van de autostoel te allen tijde gebruiken.
Wat moet ik doen als mijn kind de sluiting van het veiligheidsharnas openmaakt?
In dit geval adviseren we om onmiddellijk op een veilige plek te stoppen, de sluiting opnieuw vast te maken en tegen het kind te zeggen dat hij/zij deze niet mag openmaken, en waarom. Het is altijd mogelijk dat een inventief, handig of sterk kind de sluiting openmaakt. Als de kracht om de sluiting te openen zou worden verhoogd zodat een kind deze niet meer open kan maken, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De positie van de sluiting, de kleur van de knop en de kracht die benodigd is om de sluiting te bedienen zijn allemaal bepaald in Europese normen.
Wat is de juiste positie voor de hoofdsteun van mijn autostoeltje?
De hoofdsteun moet op een manier worden geplaatst dat de ogen en oren van het kind zich bij een voorwaarts gerichte positie in het midden van de hoofdsteun bevinden. Dit betekent dat het hoofd van het kind boven de hoofdsteun uit kunnen komen in een voorwaarts gerichte positie. Bij een achterwaarts gerichte positie mag het hoofd niet boven de hoofdsteun uit komen.
Hoe kan ik de hoofdsteun van de Maxi-Cosi Mica verstellen?
Om de hoofdsteun te verstellen, maak je eerst het harnas los door de zachte verstelknop van het harnas in te drukken en de gordels eruit te trekken. Als je dit hebt gedaan, duw je op de knop aan de achterkant van de hoofdsteun en beweeg je de hoofdsteun naar boven en beneden om deze in hoogte te verstellen.
Waarom staat er een label op de hoes bij de hoofdsteun van de Maxi-Cosi Mica? Hoe moet ik dit lezen?
Dit is een informatief label als geheugensteuntje wanneer het is toegestaan om de positie te veranderen van achterwaarts naar voorwaarts gericht, afhankelijk van de lengte van je baby of peuter. Het is niet gemakkelijk om de precieze lengte van je groeiende baby bij te houden en misschien wil je je kind wel meenemen in de voorwaartse positie, zodat je hem/haar dan beter kunt zien. Toch zou je kind niet voorwaarts gericht mogen reizen totdat hij/zij 76 cm lang is of 15 maanden oud. Het doel van dit label is om te voorkomen dat baby's te vroeg in de voorwaarts gerichte positie reizen.
Hoe veel zit- en slaapstanden heeft de Maxi-Cosi Mica?
De Maxi-Cosi Mica beschikt over vijf comfortabele standen in zowel de achterwaarts als voorwaarts gerichte positie: van een zitstand tot een slaapstand. Dit kan eenvoudig worden versteld vanaf voorin de auto.
Waar zit het handvat waarmee ik de ligstand van de Maxi-Cosi Mica kan aanpassen?
Het grijze handvat om het stoeltje in de ligstand te zetten zit aan de voorkant van de stoel en kan zowel in de voorwaarts als in de achterwaarts gerichte positie worden gebruikt.
Ik kan de Maxi-Cosi Mica in de voorwaarts gerichte positie niet in de ligstand zetten omdat de autostoel in de weg zit. Wat moet ik doen?
Je kunt de ISOFIX-bevestigingspunten van het autostoeltje Mica losmaken, de Mica in de ligstand zetten en de ISOFIX-bevestigingen weer vastmaken.
Waar zit de G-CELL-technologie?
G-CELL is een technologie ontwikkeld voor bescherming bij zijdelingse botsingen. Deze technologie is geïntegreerd in beide kanten van het autostoeltje en verspreidt de kracht van de klap over het gehele stoeltje in geval van een zijdelingse botsing.
Hoe weet ik zeker dat de Maxi-Cosi Mica is vergrendeld in de reispositie?
De Maxi-Cosi Mica heeft 2 reisposities: achterwaarts gericht (van 40 - 105 cm / ca. van geboorte - 4 jaar) en voorwaarts gericht (76 - 105 cm / > 15 maanden - ca. 4 jaar). Draai het stoeltje naar je toe door het grijze handvat bovenaan de steunpoot in te drukken, voordat je je peuter in het stoeltje zet. De zijwaartse positie van het stoeltje zorgt ervoor dat je je kindje eenvoudig en snel in het stoeltje kunt zetten. Als je je kindje hebt vastgemaakt, kan je de stoel weer in de gewenste reispositie draaien (achterwaarts of voorwaarts gericht). Zodra de reispositie is vergrendeld, kun je het stoeltje niet meer draaien, tenzij je het grijze handvat bovenaan de steunpoot nog eens induwt. Dit helpt om eventuele foutjes in het dagelijks gebruik te voorkomen. Het handvat zal met een hoorbare ‘klik’ terug in de oorspronkelijke stand klikken, dit betekent dat het stoeltje is vergrendeld in de reispositie.
Kan ik de Maxi-Cosi Mica draaien wanneer deze in de ligstand staat?
Ja, de Maxi-Cosi Mica kan ook worden gedraaid als het stoeltje in de ligstand staat, voor optimaal gemak bij dagelijks gebruik van het stoeltje.
De Maxi-Cosi Mica voldoet aan de i-Size (R129)-norm. Wat betekent dat?
i-Size (R129) is een Europese regelgeving die is ingegaan in juli 2013 met als doel de veiligheid van kinderen in de auto te verbeteren door achterwaarts gericht reizen te adviseren voor een leeftijd tot minimaal 15 maanden, universele bevestiging met ISOFIX te promoten en veiligheidsnormen te verbeteren voor extra bescherming van het hoofd en de nek. Meer informatie over i-Size.
Wat is ISOFIX?
ISOFIX is een internationaal gestandaardiseerd bevestigingssysteem. Het is de veiligste, gemakkelijkste en snelste manier om autostoeltjes voor kinderen op een correcte manier te bevestigen zonder dat je autogordels nodig hebt. De naam ISOFIX staat voor ISO (International Standardization Organization) en FIX (Fixation, ofwel bevestiging). Autostoeltjes met ISOFIX maken gebruik van twee bevestigingspunten in de autostoel en een steunpoot of bevestigingsband zodat het stoeltje niet kan overhellen. Sinds 2006 zijn alle auto's voorzien van ISOFIX, daarvoor installeerde een groot aantal automerken ISOFIX ook al in hun auto's. Meer informatie over ISOFIX.
Kan ik de Maxi-Cosi Mica ook bevestigen met behulp van een autogordel?
Nee, de Maxi-Cosi Mica kan niet worden bevestigd met de autogordel. Dit autostoeltje moet worden bevestigd met een ISOFIX-systeem.

Reviews