Autoveiligheid omvat vele technische onderwerpen, en een daarvan is ISOFIX. Door te kiezen voor een ISOFIX-autostoeltje kies je voor een van de veiligste manieren om je kind per auto te vervoeren. Maar wat is het precies en waarom is het zo veilig? Als specialist en voorloper op het gebied van kindmobiliteit, delen we graag met ouders alles wat we weten over ISOFIX.  

Wat is ISOFIX? 

ISOFIX is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor het bevestigen van autostoeltjes. Het autostoeltje – of de basis – kan automatisch worden vastgeklikt op twee metalen (ISOFIX-)bevestigingspunten tussen de stoelen in je auto. Het gebruik van een gordel wordt daardoor overbodig.*  

Waarom kiezen voor ISOFIX?  

De kans op verkeerde installatie van een autostoeltje is met ISOFIX veel kleiner dan bij het gebruik van een autogordel. Bij Maxi-Cosi bieden we een ISOFIX-oplossing voor iedere leeftijdscategorie: baby, peuter en kinderen 

Voor babyautostoeltjes heb je een extra autostoelbasis nodig om ISOFIX te gebruiken. De meeste ouders installeren onze babyautostoeltjes op de juiste manier dankzij de gebruiksvriendelijke ISOFIX-basis. Bij autostoeltjes voor peuters kun je kiezen voor een autostoeltje dat wordt bevestigd met de autogordel of met ISOFIX. Bij autostoeltjes voor grotere kinderen kun je kiezen voor een ISOFIX-autostoeltje in combinatie met de autogordel zodat je kindje stabieler zit.  

ISOFIX zorgt voor:  

  • minimaal risico op verkeerde installatie, omdat indicatoren zorgen dat de installatie correct verloopt 

  • een permanente bevestiging tussen onze autostoel en de auto, zodat de impact bij onverwacht remmen minder groot is voor je kleintje.  

  • snelle installatie en eenvoudige verwijdering, wat bijzonder handig is voor babyautostoeltjes, dankzij onze ISOFIX-basis. Met de Click & Go-installatie zet je het babyautostoeltje met één klik vast op de basis en kun je meteen veilig de weg op.  

ISOFIX en i-Size 

Wist je dat ISOFIX-autostoeltjes verplicht zijn volgens de nieuwste i-Size-wetgeving? De i-Size-wetgeving is alleen van toepassing op ISOFIX-autostoeltjes, omdat ze de kans op een onjuiste installatie minimaliseren.  

i-Size is echter geen vervanging van de huidige wetgeving. Lees meer over de wetgeving voor autostoeltjes en hoe we bij Maxi-Cosi op de hoogte blijven van de nieuwste wetten op dat gebied.  

Heeft mijn auto ISOFIX 

De meeste nieuwe auto's die vanaf 2006 zijn gebouwd, beschikken standaard over ISOFIX. Op dit moment heeft minimaal 60% van alle Europese auto's ISOFIX, dus er is een grote kans dat jouw auto het ook heeft. De beste manier om dat te controleren is door in de handleiding van je auto te kijken. Als jouw auto ISOFIX heeft, vind je een ISOFIX-logo of -label op je autostoel achterin de auto.  

Heb je je favoriete Maxi-Cosi ISOFIX-autostoeltje al gekozen, maar weet je niet zeker of dat in je auto past? Ontdek welke van onze autostoeltjes in je auto passen met onze Autotypelijst 

 *Voor ISOFIX-autostoeltjes voor kinderen moet je na de ISOFIX-bevestiging je kindje vastmaken met de autogordel. Omdat we weten dat kinderen alles graag zelf willen doen, hebben we onze autostoeltjes zo voor hen vormgegeven dat ze zelf de gordel kunnen vastmaken.