Alles wat je moet weten over een nieuw autostoeltje voor je baby!

Je kleintje moet reizen in het juiste autostoeltje. Het juiste moment om het volgende autostoeltje te kiezen is niet gebaseerd op hun leeftijd, maar op hun lengte en gewicht. De meeste babyautostoeltjes gaan tot 13 kg en/of 75 cm. Het is afhankelijk van welk autostoeltje je nu hebt wanneer je moet kiezen voor een grotere, maar we hebben enkele algemene tips opgesteld om je te helpen!

Wat is het beste moment om over te stappen?

Onthoud dat je moet switchen zelfs als je kind het maximale gewicht nog niet heeft bereikt. Voor optimale veiligheid moet je voor het volgende autostoeltje gaan als de bovenkant van het hoofd van je baby hoger is dan de achterkant van het stoeltje. Tip: leg je hand op de bovenkant van de autostoel en controleer of de bovenkant van het hoofdje van je baby je hand raakt. Als dat het geval is, dan is het tijd voor een nieuw autostoeltje!

Schakel niet te vroeg over naar een voorwaarts gericht stoeltje. Maxi-Cosi raadt je aan het autostoeltje zo lang mogelijk in achterwaartse rijrichting te gebruiken, in ieder geval totdat je kindje 15 maanden oud is.

Welke keuzes heb ik na een babyautostoeltje?

Je kunt kiezen tussen twee opties in dit geval. Je kunt kiezen voor een peuterautostoeltje tot ongeveer 4 jaar (waarna je overstapt naar een kinderautostoeltje) of je kiest voor eenpeuter- en kinderautostoeltje, waarin je kindje kan zitten tot hij 12 jaar oud is.We noemen dit ook wel een doorgroei autostoeltje.
Mica Pro Eco
Pearl 360

Peuter (van ca. 9 maanden tot 4 jaar)

Welk type peuterautostoeltje je kiest hangt af van het babyautostoeltje dat je nu hebt.

  • Je kunt kiezen voor een peuterautostoeltje (tot max. 4 jaar) die past op je huidige ISOFIX-onderstel, zoals de roterende Pearl 360Pearl Pro 2 of Pearl Smart, waarmee je ook achterwaarts gericht kunt reizen tot 4 jaar maar tenminste 15 maanden.
  • Naast deze slimme oplossing biedt Maxi-Cosi ook autostoeltjes die heel eenvoudig te installeren zijn. Onze autostoelen Mica Pro Ecoen Mica Eco zijn eenvoudig te installeren mede dankzij de 360 graden draaifunctie
Titan Pro i-Size
Titan i-Size
Beryl

Peuter- en kinderautostoeltjes (0/9 maanden tot aan ongeveer 7-12 jaar)

Ben je op zoek naar langetermijnoplossingen? Dan zijn deze autostoeltje voor meerdere groepen de beste keuze voor je, want ze groeien mee met je kind!

  • Onze alleen voorwaarts gerichte autostoeltjes, Titan i-Size en Titan Pro i-Size houden je kleintje veilig tot 12 jaar (vanaf 15 maanden)!
  • Onze Maxi-Cosi Beryl autostoeltjes kunnen worden gebruikt in beide reisrichtingen tot aan ongeveer 7 jaar oud.